lørdag 27. desember 2014

Ny 'Go Go Thomas!' app tilgjengelig i App Store

Budge Studios har nylig laget en ny engelsk Thomas app. Go Go Thomas! heter den, som på norsk blir Kjør kjør Thomas!.

Appen handler om å kjøre om kapp i fem forskjellige steder. Landskapet, Ulfstead slott, leirgropene (kalt dalen), Brendam havn og Vicarstown bro.

Lokomotivene du kan kjøre er Thomas, Toby, Emily, James og Percy. Diesel er også en konkurrent i det siste løpet på hver plass.

Underveis låser du opp deler til trofeer. Hvert lokomotiv har sitt eget trofe.

Thomas og landskapet er gratis. Resten må kjøpes. Enten en pakke for 21 kr hver, eller alle fire for 70 kr.

Selve spillet er enkelt. Du trykker så fort du kan på en grønne knappen, og av og til får du muligheten å bruke en booster for å kjøre fortere.

Hvert lok har sin egen booster; Thomas = Farts-boost, Toby = Lynutbrudd, Emily = Damp-boost, James = Turbo-boost, Percy = Sporsprett, og Diesel = Kraftskift (hvilket er kun en blanding av Thomas' farts-boost og Tobys lynutbrudd.)

Du kan også kjøre om kapp med venner og familie. I Two Player skal to stykker velge et lokomotiv og konkurrere.

Se trailer for Go Go Thomas appen.

Go Go Thomas! appen er tilgjengelig gratis i App Store.

mandag 15. desember 2014

'Stor aktivitetsbok' ute nå

En ny bok har kommer ut i dag. Den siste boken i år, nemlig Stor aktivitetsbok. Den er full av aktiviteter og over 50 klistremerker som vil holde deg eller barna dine opptatt før julefeiringen.

Se lite bilde av coveret her

Stor aktivitetsbok er ute nå for 99 kr.

torsdag 11. desember 2014

Fullt 'Plopp' cover ute nå

CDON.com har lagt ut bakcoveret på den kommende dvd'en Plopp-plopp. Den viser Thomas og James ved pikniken i episoden Plopp, sa det, med barn som leker.



Forhåndsbestill Plopp-plopp her

Plopp-plopp kommer på dvd i Norge 26. januar 2015.

Ekstra: John-Edvards skuespiller topp 10

I dag kommer jeg med en ekstraordinær post. En venn av meg, John-Edvard, har laget en artikkel om hans topp 10 favorittstemmer! Her er den:

Heisann folkens! Mitt navn er John-Edvard, men på nettet er jeg mest kjent som enten SonGohan619 eller GeniDude! Jeg har vært Thomas-fan siden jeg fikk Thomas tre-tog til jul i 1997! Siden 2007 har jeg vært med i Thomas miljøet på YouTube, og har drevet med Microsoft Train Simulator, Trainz Simulator, H0/00 remakes og musikkvideoer! Jeg er ikke lenger så aktiv som jeg var før, men jeg legger fortsatt ut videoer fra tid til annen!

En annen stor interesse jeg har er dubbing! Jeg er veldig interessert i norske dubber, og hvordan de produseres! Noen dubber er jeg stor fan av, andre… ikke fullt så mye! Så, når jeg kjøpte «Dagens Helt», som den het på coveret, på DVD i 2010, var jeg veldig spent på hvordan de norske duben ville være! Og jeg var mektig imponert! Jeg syntes den norske dubben på flere områder er bedre enn den engelske originalversjonen! Så, derfor spurte jeg Alex/SodorSteamworks, som jeg har blitt god venn med igjennom Twitter, FaceBook og YouTube, om jeg kunne skrive et gjesteinlegg om mine topp 10 skuespillerprestasjoner i Thomas duben, og han sa ja, så da er det bare å vente på at konduktøren skal blåse i fløyten, så skal vi begynne på listen vår!

10: Victor - Anders Sundsedt (2010 – 2013)
Victor var en ny type karakter I Thomas. Han var ikke britisk eller amerikansk i originalen, men ifra Sør-Amerika. Så, han fikk sør-amerikansk dialekt i både den britiske og amerikanske dubben, og den norske duben fulgte etter! Anders Sundsedt gjør en fantastisk jobb som Victor, og får han til å hørtes utenlandsk ut, uten å overdrive, og er fortsatt meget forståelig, og klarer fortsatt å spille en morsom Victor! Trond Teigen tok over for ham i 2013, og selv om Trond Teigen gjør en bra jobb, likte jeg Anders Sundsedt bedre i rollen.

9: Percy – Erik Skjøld (2013 – nå)
Jeg ville egentlig sette Anders Sundsedt på listen som Percy, fordi jeg syntes han var så bra i Dagens Helt, men etter at han forandret stemmen til Percy, likte jeg ikke den norske Percy lenger. Den nye stemmen han brukte var irriterende! Så, når Erik Skjøld kom inn som den nye Percy, var det deilig å høre! Erik spiller kanskje Percy litt eldre enn det han burde være, men det er likevel en super stemme, og Erik er veldig flink til å få Percy til å hørtes søt og uskyldig ut, uten å gi ham pipestemme!

8: Terje Strømdahl (2004)
Terje Strømdahl er den eneste på listen som ikke er ifra CGI-perioden. Han var den første norske mannlige fortelleren, og jeg mener han er den beste! Kalle Øby har litt får grov stemme, og selv om jeg har mange minner med de gamle fortellerne, var det Terje som virkelig dro meg inn i historiene! Han fikk alt til å virke så ekte, gøy, og stemmen hans passet bra til alle typer historier! Det er virkelig synd at han ikke var forteller i mer enn en sesong!

7: Scott Maurstad - Bill og Ben (2014 – nå)
Når Bill og Ben kom tilbake i den engelske versjonen, var de spilt av en god skuespiller, og det var utrolig gøy å høre/se på dem tulle med de andre lokomotivene! Når Bill og Ben kom tilbake i den norske versjonen, og var spilt av to middels skuespillere som ga dem irriterende stemmer, var det… irriterende. Jeg gruet med derfor litt til å se «En Historie Om Mot», men, når de fikk ny stemme, og begge ble spilt av Scott Maurstad, var det fantastisk! Han spiller begge godt, og han klarer å spille den som to tullete lokomotiver! En stor forbedring!

6: Helge Winther Larsen – Kevin (2010 – nå)
De fleste som ble født på 90-tallet, kjenner igjen denne stemmen. Det er Elvis fra Brannmann Sam! Helge spilte en klumsete med snill Elvis da, og han spiller en klumsete men snill Kevin nå, og han gjør en fabelaktig jobb! Han og Anders Sundsedt gjorde sammen en morsom duo av Victor og Kevin!

5: Espen Sandvik – Spencer (2010 – nå)
Espen spiller enkelt og greit en bra, cocky Spencer! Han spiller en slem Spencer, uten å være ond. Han og Thomas hadde noen flotte interaksjoner i Dagens Helt! 

4: Marianne Westby - Annie og Clarabell (2012 – nå)
Marianne som vognene til Thomas er en imponerende bragd! Hun klarer å differensiere de to lokomotivene, uten at de blir overdrevet. Hun hørtes ut som to forskjellige karakterer med like stemmer! Og begge vognene hørtes veldig hyggelige og koselige ut, og du hører at de bryr seg om Thomas, men de er ikke redd for å kjefte på han!

3: Øyvind Borgemoen Lyse – Gordon (2010 – nå)
Gordon er tøff! Gordon er stor! Gordon er sterk! Gordon er en karakter som virker veldig basic, men som har noen ekstra lag. Han blir lett sjalu, og hvis noen viser frem hans svake sider, blir han ofte veldig beskyttende, og selv om han ikke alltid viser det, er han ikke redd for å gjøre ting som kan gjøre han skitten. Øyvind klarer alt dette bra, og viser alle sider av Gordon. Stemmen passer bra, og han får Gordon til å hørtes tøff ut! Gordon virker «voksen», og det er bra! 

2: Espen Sandvik – Thomas (2010 - nå)
Jeg ble virkelig overasket! Jeg liker den norske Spencer, og den norske Thomas, og jeg likte måten de snakket med hverandre på… vent.. DE ER SAMME FYR?? Alex forklarte dette til meg når jeg skulle få alle navnene til skuespillerne, og jeg ble sjokkert! Espen spiller en søt Thomas, som virker ung, men han virker ikke dum! Thomas virker smart, men enda viktigere, Thomas virker lærende! Han er nysgjerrig, og det er bra! Han klarer også å være en «storebror» for Percy, og han forklare ofte Percy hvordan verden fungerer, og Espen spiller Thomas bra! Stemmen hørtes eldre ut enn den originale, og jeg syntes at det er en god ting! Stå på, Espen! Med nyhetene om at både den britiske og amerikanske stemmen til Thomas gir seg, håper jeg at Espen fortsetter i rollen som Thomas! 

1: Helge Winther Laren – James (2010 – nå)
Dette var faktisk litt surrealistisk for meg! Når jeg var liten, så jeg alltid for meg at James hadde AKKURAT denne stemmen! Jeg hadde hørt skuespilleren i andre barneserier, og jeg så for meg at AKKURAT den skuespilleren kunne spille James. Og her er vi! Jeg var utrolig glad når jeg hørte Helge som James i 2010, og han fortsetter å imponere! Virkelig et fantastisk valg! Og James er en av de karakterene som alltid har bra episoder, så Helge har virkelig hatt mye og bryne seg på, og han fortsetter å gjøre en fantastisk jobb!

Sånn, takk for meg! Hvis du er interessert i flere av meningene mine, kan du finne meg her:
Twitter:
Mine YouTube kanaler:
Thomas, Dragon Ball og annet på engelsk: https:www.youtube.com/SonGohan619
Diverse dubber på norsk, inkludert Thomas Toget: https:www.youtube.com/GeniusDubbing
Dragon Ball på norsk: https:www.youtube.com/DragonballKaiNorsk
Gammel Thomas toget parodi på norsk: https:www.youtube.com/JulimanProductions
Spill videoer på engelsk: https:www.youtube.com/GeniDude

Takk til John-Edvard for artikkelen. Klikk på linkene ovenfor for å se mer om ham!

fredag 28. november 2014

'Plopp' cover og beskrivelse på Homeenter

Homeenter.com er den første til å dele coveret og beskrivelsen til Plopp-Plopp med offentligheten. Her er coveret:


Beskrivelsen hinter fire av fem episoder. Den lyder slik:

Thomas bobler av glede når han skal levere en spesiallast til den store pikniken. Hans venn, Percy, blir med på moroa når de leker en form for gjemsel. Emily går for full damp når hun skal heie Sodors fotballag frem til seier! Bli med Thomas og hans venner når de utforsker severdigheter og fornøyelser på Sodor!

Episodene er Stinke-stanke-vasken, Plopp, sa det, En merkelig dag, Hurra-meg-rundt og Å være Percy. Å være Percy er mest sannsynlig den tredje episoden, så dette er nok en feil på bakcoveret.

Bestill 'Plopp-plopp' på Homeenter.com

Plopp-plopp kommer på dvd 26. januar 2015.


torsdag 27. november 2014

Nordic Licensing avslører bøker for 2015

Nordic Licensing har lagt ut både engelske og nordiske planer for 2015.

De engelske er en hel masse om 70 årsjubileet. De nordiske er bøker og filmer, men noen datoer er feil.

De avslører at Bumper Activity Book er aktivitetsboken som kommer i desember.



Finn frakten og en ny historiebok Thomas to the Rescue er ventende i vår.



Det står også at flere store historiebøker som vi har fått i høst kommer.

Se planene for 2015 her (begynner på side 44)

Eksklusivt: Planlagte dvd'er for 2015 avslørt

Jeg sendte epost til SF Film angående planlagte dvd'er for 2015, og dette var responsen:

Dette er utgangspunktet for utgivelser i 2015, men det kan bli endringer:
Pop Goes Thomas
Wobbly Wheels and Whistles
Merry Christmas, Thomas!
Legend of the Lost Treasure

Norske titler foruten den første, er ikke satt.

Som har vært visst en stund, Pop Goes Thomas (Plopp-plopp) inneholder episodene Stinke-stanke-vasken, Plopp, sa det, Å være Percy, En merkelig dag og Hurramegrundt.

Wobbly Wheels and Whistles, Vingelnde hjul og fløyter oversatt, inneholder da de fem gjenstående episodene fra sesong 14. Toby og Hvisleskogen, Victor sier alltid ja, Sprettende jobi-trær, Thomas og Rusk og Noe så skammelig.

Merry Christmas, Thomas! (God jul, Thomas! oversatt) blir altså den første sesong 15 dvd'en i Norge. Fire av episodene er La det snø, Overraskelse, Snømannen Percy og Tretrøbbel. Den femte er ukjent, men det blir mest sannsynlig enten Toby og Krutt, Percys nye venner, Hiro har hjemlengsel, Henrys eget kull eller Lokomotivet Belle.

Sodor's Legend of the Lost Treasure som den egentlig heter er neste års langfilm. Sodors legende om den forsvunne skatt heter den oversatt. Ikke noe er visst om den ennå.

Dette er altså den planlagte dvd-listen for 2015, året Thomas og vennene hans feirer 70 år. Merk at alt er ikke spikret.

Plopp-plopp kommer ut 26. januar i Norge. "Wobbly Wheels and Whistles", "Merry Christmas, Thomas!" og "Sodor's Legend of the Lost Treasure" kommer senere i 2015.

onsdag 19. november 2014

'Plopp-plopp' dyttes fremover

2015s første dvd Plopp-plopp blir dyttet fremover fra 16. februar til 26. januar i følge sf-film.no.

Plopp-plopp kommer på dvd 26. januar 2015.

tirsdag 11. november 2014

"Plopp-plopp" forhåndsbestillingklar

Nå kan Plopp-plopp forhåndsbestilles på CDON.no. Ingen covere tilgjengelig ennå.

Forhåndsbestill Plopp-plopp her

Plopp-plopp kommer på DVD 16. februar 2015.

tirsdag 4. november 2014

"Plopp-plopp" dvd er nå offisiell

SF Film har gjort den tredje og nest siste sesong 14 dvd'en offisiell på deres nettside. Episoden er kjent som Plopp, sa det, men dvd'en har fått navnet Plopp-plopp.

Som SF Sverige avslørte tidligere i år via epost, er episodene Stinke-stanke-vasken, Plopp, sa det, Å være Percy, En merkelig dag og Hurramegrundt.

Se "Plopp-plopp" på SF Film.

"Plopp-plopp" kommer til Norge 16. februar 2015.

Sjekk ut Nye dvd'er sidebaren til høyre for full oversikt over nye dvd'er, og hvordan det engelske Plopp-plopp coveret ser ut.

søndag 2. november 2014

I morgen kommer hele tre bøker

I følge en melding fra Buster NordicFacebook, kommer De beste historiene 1 og 2 ut i morgen, 3. november.

I tillegg, planlegger de at Den store fortelleboken skal bli dyttet framover en uke, så den kommer sannsynligvis også ut i morgen. Hvis ikke, er den forrige planlagte datoen 10. november.

Se 'Nye bøker' sidebaren for flere releasedatoer på bøker.

Store nyheter: 'En historie om mot' nå tilgjengelig på Netflix

Den nyeste langfilmen En historie om mot gjør sin debut på Netflix. Den har vært tilgjengelig i noen dager.

Det er en ny stemme, men jeg vet ikke hva hun heter ennå. Hun spiller dampgravemaskinen Marion.

"Alligatoren" Gator spilles av Per Skjøldsvik, det oljedrivende damploket Timothy spilles av Fredrik Paasche, som vi ikke har hørt siden Dieselenes dag, Simen Sand spiller skraphaugkranen Reg, og Scott Maurstad tar over rollene som de rampete tvillingene Bill og Ben.

Scott Maurstad synger også sangen Monstre overalt. De to andre sangene, Vår historie om mot og Ja, fatt mot, vet jeg ikke hvem som synger. Det er den samme artisten som synger Det skal nok bli en flott dag i Jernbanens konge.

Sangene er lastet opp på YouTube av ThomasPåNorsk. Sjekk linkene under.

En historie om mot er tilgjengelig nå på Netflix. Filmen kommer på dvd 12. november, sammen med Gode juleønsker.

Takk til 'Genipus' på Twitter.

lørdag 11. oktober 2014

Ny lydknappbok ventende i høst

Via en e-post forklarer Buster Nordic at de planlegger nok en bok. En bok som kom i Danmark for lenge siden, Finn frakten!.

I tillegg får vi vite at De beste historiene bøkene kun inneholder to historier per bok. Vol. 1, Thomas og Edward, og vol. 2, Henry og James.


Se Nye bøker sidebaren for mer informasjon om kommende bøker.

mandag 29. september 2014

Enda flere bøker i løpet av året

Bestselgerforlaget sier via e-post at det kommer enda flere bøker i år, utenom de vi allerede vet.

En kommer 10. november, samme uke som Gode juleønsker og En historie om mot. Thomas' store fortellerbok heter den. 15. desember kommer også Thomas aktivitetsbok.

De sier også at de venter flere neste år. De skal prøve seg på både lydknappbøker, store historiebøker, samt aktivitetsbøker.

Se Nye bøker seksjonen i sidebarene til høyre for en liste med alle de ventende bøkene samt releasedatoer.

søndag 28. september 2014

'De beste historiene' får to volum

De beryktede bind-up vol. 1 og vol. 2 bøkene viser seg å være De beste historiene som får to bøker.

Buster Nordic la ut på Facebook et bilde av de to bøkene.

Bøkene inneholder Mitt Thomas bibliotek bøker. Hvilke historier som er i bøkene er ikke visst, men det ser ut til at Thomas, Edward, Henry og James er i dem.

De beste historiene vol. 1 og vol. 2 kommer ut rundt midten av oktober.

torsdag 25. september 2014

"De beste historiene" bok ventende

Nok en ny bok er ventende. De beste historiene heter den, med historier fra Mitt Thomas bibliotek. Hvilke historier er ikke visst, men det ser ut til at Thomas, Henry og James er del av den.

Coveret ble vist på Buster Nordics Facebook side. Besøk Facebook-profilen deres her.

Flere nye bøker rundt hjørnet

Norske Serier har lagt ut tre nye Thomas bøker. To for i år, og en for neste år. De er også tilgjengelige på andre nettbutikker.

Grunnen til at jeg er litt skeptisk over disse er fordi tittelene virker litt dansk. To er Thomas bind-up 2 vol. 1 og vol. 2. Det gir ikke helt mening på norsk. Den tredje heter bare Thomas.

Det er ingen bilder, og ingen info om hvilke bøker det er.

Forlaget er Buster Nordic, samme forlag som slipper ut Railway Race Day i høst.

Forhåndsbestill Thomas bind-up 2 vol. 1 her

Forhåndsbestill Thomas bind-up 2 vol. 2 her

Forhåndsbestill Thomas her

Thomas bind-up 2 vol. 1 og 2 kommer til butikkhyllene 28. oktober, og Thomas kommer ut 28. januar 2015. "Railway Race Day" kommer i høst.

Ny bok fra Buster Nordic i høst

Bokutgiveren Buster Nordic skal utgi en Thomas bok i høst. Den engelske tittelen er Railway Race Day. Norsk tittel er ukjent.

Besøk Buster Nordics netteside.

"Railway Race Day" kommer høsten 2014.

søndag 21. september 2014

'Historie' covere endelig online

Coverene til den nyeste langfilmen En historie om mot har blitt sluppet til offentligheten på CDON.no forrige fredag.

Coveret viser Thomas med et modig ansikt, en bekymret Percy og James som ser på de fryktinngytende fotsporene.

På grunn av måten de laget den norske logoen, er ikke Gator synlig på broen i bakgrunnen.

I to blåe ringer står det Vi snakker norsk og Langfilm. Dessuten har O-en i historie et fotspor i seg.

Bakcoveret viser Thomas og Gator som fyker av gårde. Beskrivelsen lytder slik:

Sant mot, sant vennskap.

Thomas og vennene hans må se frykten i øynene når de legger ut på sitt dristigste eventyr noensinne! Etter en kjempestorm på øya Sodor, så avdekker et ras noen veldig uvanlige fotspor.

Thomas og Percy er ivrige etter å finne ut hvem som har laget disse sporene, men hindringer og farer dukker opp på sporet. Med hjelp fra nye venner, litt graving og masse mot, oppdager de det overraskende svaret. 

Underveis på ferden, ser de betydningen av tapperhet. Bli med Thomas og vennene hans i dette spennende filmeventyret!

Møt nye venner Gator, Marion, Timothy og Reg.

Selv om filmen kun var i 1 time, viser spilletiden 1 time og 10 minutter. Det kan bety at sangene får musikkvideoer på norsk også. Men det er bare spekulering.

Forhåndsbestill En historie om mot og se coverene på CDON.no

Se masse 'Historie' moro på thomasandfriends.com

En historie om mot og Gode juleønsker kommer på DVD 12. november 2014.

onsdag 10. september 2014

Ekstra: 'Damploket Stafford' anmeldelse

Beklager at den kommer litt sent, men her er mine synspunkter på den første episoden av sesong 17, Damploket Stafford, som er skrevet av Laura Beaumont og Paul Larson.

Stafford blir misunnelig på damplokomotivene på grunn av alle lydene de lager, mens han selv lager nesten ingen lyder, fordi han går på batterier. Så han begynner å imitere dem ved å si poff, poff, poff, poff, tøff, tøff, tøff, tøff, viiisj, whoo-whoo! i ett sett. Men når han skremmer lammene til bonden McColl, innser han at å være stille kan ha sine fordeler.

I min mening, er dette en svak start på en fantastisk sesong. Jeg mener at den første sesongen til den fantastiske skriveren Andrew Brenner fortjener en bedre start, men resten av sesong er veldig bra.

Tøff Tøff Thomas gir 'Damploket Stafford':
4/10

Hva syns du om episoden? Skriv dine meninger i kommentarfeltet!

fredag 5. september 2014

Sesong 17s norske TV debut tidligere enn forventet

I følge en e-post fra TV 2 Sumo, begynner sesong 17 på TV i morgen med episode 1, Damploket Stafford.

Dette skaper litt forvirring, siden sesong 16 gjorde sin debut forrige lørdag med den siste episoden av sesongen, Gratulerer med dagen, Sir!.

Dette kan bety at enten blir episodene blandet, eller så sendte de bare en sesong 16 episode, og deretter hele sesong 17.

Dessverre får jeg ikke oppdatert Thomas TV guiden før jeg vet alt dette sikkert. Vent en anmeldelse av Damploket Stafford i morgen.

Damploket Stafford kommer på TV i morgen kl. 07:07 på TV 2.

lørdag 30. august 2014

Ekstra: 'Gratulerer med dagen, Sir!' anmeldelse

I dag gjorde sesong 16 sin norske TV debut, med episode 20 av sesongen, Gratulerer med dagen, Sir! skrevet av Sharon Miller.

Winston, inspeksjonsbilen som ble introdusert i Blåfjellsmysteriet, Thomas og Kontrollsjefen har hovedrollene. Det er Kontrollsjefens bursdag, og etter at Salty forteller Thomas og Winston en historie om da Kontrollsjefen var ung, vil Winston finne vogna som Kontrollsjefen alltid kjørte i på bursdagen sin med Edward.

Kontrollsjefen har bedt Thomas om å lære Winston å være veldig nyttig mens han gjør jobbene sine, men Winston forsvinner bare. Thomas nekter å høre på hva Winston har å si, inntil de krasjer i hverandre! Da finner de den gamle vognen Kontrollsjefen pleide å kjøre i. De ordner den, og gir Kontrollsjefen en fin bursdagsoverraskelse.

Denne episoden er slutten på en æra. Dette er den siste episoden i Sharon Millers tid som sjefskriver, og siste episode animert av Nitrogen Studios.

Denne episoden er ganske gjennomsnittlig. Den er god i Sharon Miller standard. Det er en av de få av episodene hennes hvor Thomas faktisk gjør jobbene sine.

Når det er sagt, har den en rørende slutt. Kontrollsjefen får tårer i øynene når han får overraskelsen. Det er også gøy å se Kontrollsjefen som ung. En ganske fin slutt på en ikke så bra æra.

Tøff Tøff Thomas gir Gratulerer med dagen, Sir!:
3.5/10

Hva syns du om episoden? Skriv i kommentarfeltet under!

onsdag 27. august 2014

Sesong 16 gjør sin TV debut denne helgen

Sesong 16, som til nå bare har vært tilgjengelig på TV 2 Sumo, skal nå bli vist på norske TV skjermer, som sistnevnte nettside har bekreftet.

Sannsynligvis vil sesong 17 følge etter og starte cirka i januar.

TV 2 begynner med den siste episoden av sesongen, Gratulerer med dagen, Sir!. Hvilken som kommer neste lørdag er ikke visst.

Nå når disse episodene begynner på TV, kommer jeg nok til å skrive anmeldelser om dem, som jeg gjorde med sesong 14 og 15.

Sesong 16 gjør sin norske TV debut 30. august, på lørdag, kl. 07:07 på TV 2.

tirsdag 26. august 2014

'Juleønske' dvd cover sluppet ut

Da CDON.no la ut årets juledvd klar til forhåndsbestilling på nettsiden i dag, la de også ut coverene.

Framcoveret til Gode juleønsker viser Thomas på en bakke ved Knapford stasjon mens han trekker Knapfords store stjerne på en flatvogn, med James, Henry, Percy og Edward på stasjonen i bakgrunnen.

Bakcoveret har Thomas med kranser og en sløyfe ved bufferne, med trær en lyktestolpe i bakgrunnen fulle av julelys.

Beskrivelsen beskriver kun hovedepisoden:
Det er snart jul, og Sodor pyntes med lys. Thomas skal hente det største lyset av alle, Knapfords store stjerne. Det sies at man kan ønske seg noe ved den og kanskje blir ønsket oppfylt.

Thomas vil at vennene hans skal få ønske seg noe og istedenfor å dra rett til Knapford, drar han lange omveier for å få tak i vennene. Dette går litt for fort og dermed seiler den store stjerna gjennom lufta og blir ødelagt. Kan julen nå reddes?

Episodene er Gode juleønsker, Henrys magiske kasse, James i mørket, Thomas og snømannfesten og Jul på Tåkeholmen.

Ulikt den svenske utgaven er at Gode juleønsker er episode en på dvd-en, isteden for nummer tre. Dette kan muligens være en feil på det norske coveret, i og med at Gode juleønsker er episode 13 av sesong 14, og James i mørket er tre og Thomas og snømannfesten er 14. På alle de CGI animerte dvd-ene har episodene vært i produksjonsrekkefølge. Denne feilen ble gjort også gjort på Nysgjerrig last.


Gode juleønsker kommer på dvd i Norge 12. november.

torsdag 21. august 2014

'Mot' film informasjon

Bakcoveret til den engelske Tale of the Brave dvd-en har dette å si om En historie om mot, oversatt:

Sant mot, sant vennskap.

Thomas og vennene hans møter sine største frykter i deres dristigste eventyr hittil! Etter en kjempestor storm på øya Sodor, graver et jordskred opp noen veldig uvanlige fotspor.

Thomas og Percy er ivrige etter å finne ut hva som kunne ha laget disse fotsporene, men hindringer og fare ser ut til å komme rundt hver sving i sporet. Med hjelp fra nye venner, litt graving, og en haug med mot, oppdager de det overraskende svaret og, langs veien, oppdager de den sanne meningen om tapperhet.

Bli med Thomas og vennene hans i dette spennende og inspirerende filmeventyret.

Pluss, på den engelske Tale of the Brave boken, er det en liten beskrivelse til:

Når Thomas oppdager et mystisk fotspor i leirgropene er alle nysgjerrige på hvor det kommer fra, , men stakkars Percy er bare redd! Kan en ny venn overbevise Percy at det ikke finnes monstre eller vil frykten hans lede til at han forlater øya Sodor for alltid?

En historie om mot og Gode juleønsker kommer til Norge 12. november 2014.

onsdag 20. august 2014

Store nyheter: Historien om mot kommer også til Norge i år

SF Norge har nå avslørt at årets langfilm Tale of the Brave kommer til Norge også i år, ved navn En historie om mot.

Den kommer cirka to måneder etter England og USA, og på samme dag som Gode juleønsker, 12. november. Dette er første gang siden 2009 at to dvd-er har kommet på samme dag i Norge, med Små tog på utflukt og Vi er sammen.

Denne filmen kommer ikke på kino, så Jernbanens konge var tydeligvis bare et engangstilfelle.

På den offisielle nettsiden er det Tale of the Brave tema, med klipp om de nye karakterene Timothy, Marion, Gator og Reg, spill, bilder å printe, en trailer og en sang Monsters Everywhere. På hjemmesiden er det også fem korte actionklipp.

Klikk her for 'En historie om mot' moro!

Se trailer 1 (UK) på YouTube
Se trailer 2 (UK) på YouTube
Se trailer 3 (US) på YouTube
Se trailer 4 (US) på YouTube

SF Norge har også gjort Gode juleønsker offisiell på nettsiden. Klikk her for å se. Klikk her for En historie om mot.

En historie om mot og Gode juleønsker kommer til Norge 12. november 2014.

tirsdag 19. august 2014

Engelske Thomas apper i App Store

Tenkte jeg skulle gi dere norske fans en liten godbit. Selv om det bare er en Thomas app på norsk, ThomasAR som samarbeider med Jernbanens konge boken, er det mange engelske apper som kan lastes ned.

Apper basert på filmer:

  • King of the Railway - Seks spill om Jernbanens konge.
  • Quarry Find - Detektivspill basert på Blåfjellsmysteriet.
  • Diesels and Steamies - Dieselenes dag bok gjort om til app, pluss fargelegging, memory, musikkvideo og puslespill som kommer til live med klipp fra filmen.
  • Misty Island Rescue - Redningsaksjon på Tåkeholmen bok gjort om til app, pluss fargelegging, musikkvideo og puslespill som kommer til live med klipp fra filmen. iPhone-versjonen inneholder også memory, mens iPad-versjonen inneholder dot-til-dot spill isteden.
  • Hero of the Rails - Dagens helt bok gjort om til app, pluss fargelegging, memory og puslespill som kommer til live med klipp fra filmen.
Aktivitetsapper
  • Engine Activities - DVD basert app med fargelegging, memory og puslespill som kommer til live med klipp fra forskjellige engelske dvd-er.
  • Spills and Thrills - Spill, fargelegging og puslespill basert på Spills and Thrills dvd-en.
  • Mix-Up Match-Up - Test hvor rask du er til å reagere, og lag egne scener med klistremerker.
  • Lift and Load - Seks spill i en app, tre basert på Blåfjellsmysteriet.
  • Thomas Game Pack (kun til iPhone) - Diverse aktiviteter som memory, labyrint og bygging.
  • Tilt and Go (kun til iPhone) - Tilt telefonen for å kjøre Thomas og vennene hans gjennom fire forskjellige baner.
Apper basert på historiebøker. Alle inneholder også puslespill og fargelegging.
  • Thomas and Toby (Thomas og Toby)
  • Thomas Gets a Snowplough (Thomas får en snøplog)
  • Calling All Engines - Basert på Kaller alle lokomotiver! filmen.
  • Thomas and the Castle (Thomas og slottet)
  • Thomas Gets His Own Branch Line (Thomas får sitt eget sidespor)
  • May the Best Engine Win! (Måtte det beste lokomotivet vinne!)
  • Down at the Docks (Nede på havna)
  • Thomas-saurus Rex
  • The Special Delivery (Den spesielle leveransen)
Appene selges på App Store for 14,00 og 35,00 kr. God fornøyelse!

fredag 1. august 2014

Ny jule-dvd til årets julefeiring

SF Sverige la ut i går at Sveriges Gode juleønsker kommer på dvd 26. november. Jeg sendte e-post til SF Norge om det, og de sa at Norge også får den i år.

Jule-dvd'en inneholder fem episoder fra sesong 14, hvor fire av dem har vintertema. Episodene er Henrys magiske kasse, James i mørket, Gode juleønsker, Thomas og snømannfesten og Jul på Tåkeholmen.

Dette blir den første norske jule-dvd'en siden Thomas feirer jul i 2005. Dessuten er det en av de få dvd'ene Norge får før Sverige.

Gode juleønsker kommer på dvd i Norge 12. november 2014.

onsdag 30. juli 2014

'Nysgjerrig' DVD bakcover

CDON.no har lagt ut bakcoveret til den neste Thomas DVD-en i rekken, Nysgjerrig last. Coveret viser Thomas, Percy med dyr på seg som sett i Percys nye venner, og en sjiraff.

Se bakcoveret til Nysgjerrig last på CDON.no

Nysgjerrig last kommer på DVD 6. august.

lørdag 26. juli 2014

Fremtidige estimerte DVD-er lagt til på bloggen

I høyre sidebar Nye DVD-er finner du nå mest sannsynlige releaser. De er lagt til, fordi det vil være veldig rart om de ikke kommer til Norge.

Ingen eksakt releasedato på noen av dem, men episodene er mest sannsynlig riktig. Noen DVD-er vet vi ikke alle episodene på ennå.

I tillegg finner dere en link til de engelske coverene, så dere kan se hvordan det vil se ut på norsk, med unntak av Big Bang Surprise. Den har ikke et cover fordi den fulgte med den britiske versjonen av Merry Christmas, Thomas!.

Alle inneholder episoder fra sesong 14-17. Når sesong 18 kommer til Norge, vil flere estimerte DVD-er bli lagt til.

God fornøyelse!

fredag 11. juli 2014

Ny ferieaktivitetsbok ute nå

En ny aktivitetsbok kom ut for noen dager siden. Den heter På ferie med Thomas, og er basert på den engelske 2014 annualen. Dette er den første aktivtetsboken i Norge med CGI animert Thomas.

Boken inneholder aktiviteter og historier. Historiene er Gratulerer med dagen, herr Kontrollsjef!, Et skikkelig gjørmebad, Jernbanens konge: Les en fortelling og Emilys vinterfest.

Historiene er basert på sesong 16 episoder som kun er tilgjengelig på TV 2 Sumo og langfilmen Jernbanens konge som gikk på kino i Norge i fjor. Episodene historiene er basert på er Gratulerer med dagen, Sir!, Sølete spesial og Emilys vinterfestivalspesial.

Ingen covere er tilgjengelig på nettet, men den engelske versjonen er det. Det norske coveret er mer eller mindre det samme, bare uten Flynn og Jernbanens konge emblemet.

Se det engelske På ferie med Thomas coveret her

På ferie med Thomas er ute i butikkene nå for 99 kr.

fredag 4. juli 2014

'Tale of the Brave' ny trailer

For en stund siden kom det en ny britisk trailer til den kommende filmen Tale of the Brave. Denne traileren viser mange flere klipp fra filmen.

Blant annet ser vi mer av leirgropene, James som faller i en dam og et stort steinras. I tillegg ser vi litt mer av nye venner Marion, Timothy og Reg. Gator er ikke referert til med navn.

Se den nye Tale of the Brave traileren på YouTube.

Tale of the Brave kommer mest sannsynlig i Norge i 2015.

onsdag 4. juni 2014

'Tale of the Brave' venter til 2015

I og med at SF Sverige vet om en Thomas dvd i januar 2015, men ikke noe om langfilmen Tale of the Brave, vil det si at den ikke kommer før neste år. SF Norge vet heller ingenting om den.

Se traileren til "Tale of the Brave".

'Plopp' dvd episoder avslørt

Tøff Tøff Thomas sendte en epost til SF Sverige om den kommende dvden Pop Goes Thomas, som mest sannsynlig vil hete Plopp, sa det i Norge, angående episodene og releasedato til dvden.

Dvd-en som før var estimert i oktober er nå estimert i januar 2015, i Sverige ihvertfall. Sverige pleier alltid å få dvdene først, så det er mest sannsynlig tidlig 2015 i Norge også.

Episodene er Stinke-stanke-vasken, Plopp, sa det, Å være Percy, En merkelig dag og Hurramegrundt.

"Plopp, sa det" er ventende i Norge tidlig 2015.

'Nysgjerrig last' villedende beskrivelse

Den første sesong 14 dvd-en i rekken Nysgjerrig last kan nå forhåndsbestilles på platekompaniet.no. Coveret er der, men veldig lite.

Beskrivelsen er veldig villedende. Den beskriver tre episoder som ikke er på dvd-en. Percys nye venner, Toby og Krutt og Lokomotivet Belle. Grunnen er nok at disse tre episodene er på den engelske versjonen, og beskrivelsen er direkte oversatt. Den lyder slik:

Kom om bord, alle sammen! Nå venter en tur på Sodor med Thomas og vennene hans når de må levere en nysgjerrig last: Her er det både sjiraffer, kuer, fugler, kaniner og flere til.

Thomas får en stor utfordring når sjiraffen skal fraktes. Percy lærer å være snill mot alle dyrene som er på Sodor. Belle og Toby finner ut hvor viktig det er å høre på andre. Bli med på eventyr!

Episodene er, som har vært visst en stund, Thomas' høye venn, Diesels spesiallevering, Henrys helse og sikkerhet, Charlie og Eddie og Thomas tar styringen.

Forhåndsbestill Nysgjerrig last nå.

Nysgjerrig last kommer ut i butikkhyllene i Norge 6. august.

tirsdag 6. mai 2014

'Løve' DVD bringer nye forandringer

I den nyeste DVD-en Løven på Sodor er det gjort nok en forandring. Nå spilles sangen mellom alle episodene, utenom rulleteksten. Dette gjør at episodene ikke starter så plutselig.

I Thomas og den løpske dragen forandret sangteksten på skjermen seg fra norsk til engelsk, selv om sangen synges på norsk, og tittelkortene er på engelsk.

På slutten av disse to DVD-ene vises en liste over hvem som har stemmene til hvem.

Løven på Sodor kommer ut på butikkhyllene i morgen.

onsdag 30. april 2014

'Nysgjerrig' episoder via e-post + DVD teorier

Tøff Tøff Thomas sendte en e-post til SF Film angående den første sesong 14 dvd-en Nysgjerrig last, hvor jeg fikk vite releasedato og episoder.

Episodene er Thomas' høye venn, Diesels spesiallevering, Henrys helse og sikkerhet, Charlie og Eddie og Thomas tar styringen.

Releasedato forblir 6. august, som var kun foreløpig releasedato for noen måneder siden.

I og med at Thomas tar styringen og Diesels spesiallevering er på denne dvd-en, vil det si at dvd-ene Thomas in Charge!, med Thomas tar styringen som hovedepisode, og Schoolhouse Deliveryskoleleveranse, hvor Diesels spesiallevering er hovedepisode, vil ikke komme til Norge.

Med Pop Goes ThomasPlopp, sa det, estimert i oktober, er det kun to sesong 14 dvd-er igjen. Så med mindre SF Film lager egne dvd coveret som de gjorde i blant annet sesong 11, vil disse garantert komme til Norge.

Disse dvd-ene er Wobbly Wheels & Whistlesvaklende hjul og fløyter, hvor Sprettende Jobi-trær er hovedepisode, og Merry Winter Wish, Gode juleønsker. Gode juleønsker vil bli den første juledvd-en siden Thomas feirer jul i 2005.

Nysgjerrig last kommer til butikker i Norge 6. august.

torsdag 10. april 2014

Sesong 17 nå på Sumo

I går ble sesong 17 lagt til på TV 2 Sumo. Som sesong 16, ble denne tydeligvis også spilt inn før Dieselenes dag, fordi alle stemmene som sluttet før den filmen er med.

Sesong 17 er den første til å ha 26 episoder siden sesong 11, den første animert av Arc Productions, og den første hvor Andrew Brenner er sjefskriver, med teamet sitt, Lee Pressman, Laura Beaumont og Paul Larson, og Davey Moore.

På engelsk, blir nå skriverne skrevet med tittelkortet. Dette er ikke blitt på norsk. De står kun i rulleteksten.

Episodene er Damploket Stafford, Gordon går tom, Det tapte poffet, Kevins gretne venn, Rusks forvandling, For mange brannlokomotiver, Vær stille Caitlin, Egenrådige Winston, Slutt på herr hyggelok!, Borte fra havet, Thomas' snarvei, Den stinkende sild, Ute og fisker, Ettermiddagsteekspressen, Henry's helt, Lukes nye venn, Byttet, Ikke nå Charlie, Thomasmåten, Spøkelsesekspressen, Den frosne dreieskiven, Percys lykkedag, Ingen snø til Thomas, Bill eller Ben?, De savnede juledekorasjonene, og Nissens lille lokomotiv.

Mange høydepunkter denne sesongen. Dryaw og Kellsthorpe stasjon er tilbake, Diesel 10 og Sidney er i sin første episode, Norman snakker for første gang, et nytt lok som heter Porter, referanser fra klassiske episoder, og størst av alt, Duck, Bill, Ben og Harvey er tilbake.

Jeg vil skrive anmeldelser av alle episodene, i tillegg til sesong 16, hvor jeg vil skrive hva jeg syns om episodene.

Beklager mangelen av farger. Har dataproblemer.

fredag 4. april 2014

STORE NYHETER: Sesong 17 blir med sesong 16 på Sumo

I følge en tweet fra TV 2 Sumo, vil sesong 17 bli lagt til på nettsiden neste uke!

Sesong 17 er den første sesong som er animert av Arc Productions, som animerte Jernbanens konge, og den første hvor Andrew Brenner er sjefskriver, som skrev Jernbanens konge og redigerte manuset til Blåfjellsmysteriet.

Sesong 17 er veldig annerledes enn de siste sesongene. Sesong 17 er nesten som gamle dager. Varierte, realistiske handlinger, og gamle, kjente og kjøre karakterer kommer tilbake. Det jeg kan si er... Gled dere.

STORE NYHETER: Sesong 16 gjør sin debut på TV 2 Sumo

Alle tjue episodene fra sesong 16 er lagt til på TV 2 Sumo. I motsetning til de andre, er de ikke gratis å se på.

Tydeligvis er episodene spilt inn før Dieselenes dag, fordi alle stemmene som sluttet før den filmen er med, i tillegg til en ny en; John Erling Wevling.

Episodene er Redningsproblemer, Gamle snøfte, Ekspressen kommer!, Percy og Brendham-monsteret, Ho ho snømann, Blink, flæsj, tjoho!, Thomas og søppeltoget, Thomas tuter på kråkene, Brekke mine buffere!, Percy og calliopen, Thomas og lydene på Sodor, Saltys overraskelse, Sodors overraskelsesdag, Emilys vinterfestivalspesial, Sølete spesial, Piffs ønske, Velkommen, Stafford!, Juletreekspressen, Ikke plag Victor! og Gratulerer med dagen, Sir!.

Se episodene på TV 2 Sumo! - https://sumo.tv2.no/junior/thomas-og-vennene-hans/

torsdag 3. april 2014

Oppdatert påskeprogram + Hjelp til å lese TV guiden

Siden Blogger har problemer for øyeblikket, er ikke noe av innholdet i Thomas TV guiden synlig. Men det er en måte å se det på.

Marker hele TV guiden. Hvis du ikke vet hvordan man gjør det, så er det bare å dra musen over det du vil markere mens du holder inne museknappen. Det vil se slik ut da:

TV guiden har blitt oppdatert. Det vil gå Thomas episoder på TV 2 hele påskeuken, og filmer seks dager, med unntak av påskeaften.

søndag 23. mars 2014

Thomas påskeprogram

Blogger har problemer for øyeblikket, så jeg får dessverre ikke lagt til noe nytt i Thomas TV guiden. Derfor, skal jeg skrive hele påskeprogrammet, og det som kommer før påske, i dette innlegget.

Som i julen, vil det gå filmer i påsken. De er markert med oransje.

Percys spesial
Sesong 13, episode 10
Søndag 30. mars kl. 06:32 på TV 2

Tobys nye fløyte
Sesong 13, episode 11
Søndag 6. april kl. 06:32 på TV 2

Et blomstrende kaos
Sesong 13, episode 12
Søndag 13. april kl. 06:32 på TV 2

Thomas og den løpske dragen
Sesong 13, episode 13
Skjærtorsdag kl. 06:32 på TV 2

Dieselenes dag
1 times langfilm
Skjærtorsdag kl. 07:00 på TV 2

Sjef for en dag
Sesong 13, episode 14
Langfredag kl. 06:32 på TV 2

Dagens helt/Skinnenes helt
1 times langfilm
Langfredag kl. 07:00 på TV 2

Splisj, splæsj, splosj!
Sesong 13, episode 15
1. påskedag kl. 06:32 på TV 2

Den største gaven av alle
Sesong 13, episode 16
2. påskedag kl. 06:32 på TV 2

Redningsaksjon på Tåkeholmen
1 times langfilm
2. påskedag kl. 07:00 på TV 2

Snøspor
Sesong 13, episode 17
Søndag 27. april kl. 06:32 på TV 2

mandag 17. mars 2014

På bloggen: Tøff Tøff Thomas to års jubileum!

I dag, 17. mars, er det "bursdagen" til Tøff Tøff Thomas bloggen! I to år har bloggen vært i live, og gitt dere nyheter i den norske Thomas verden, alt fra dvd-er, stemmer og til og med eksklusive nyheter direkte fra SF Film av og til. Jeg er veldig stolt.

Bloggen har hatt endringer i løpet av årene. Til å begynne med hadde den aktiviteter som ble fornyet hver uke. Men de ble fjernet etter hvert, for jeg tror ikke mange leste dem.

Jeg er veldig takknemlig for alle leserne mine. Dere er grunnen til at bloggen har vært i live i to år, og forhåpentligvis i mange, mange år til. Jeg elsker å gi dere informasjon og nyheter om alle Thomas ting i Norge, og litt til. Dette er den eneste nettsiden på norsk som gjør det.

Jeg sjekker diverse nettsider konstant, så jeg vet øyeblikkelig om en ny dvd eller cover kommer ut, så dere slipper det.

Håper dere ser på sidebarene av og til, for full ny dvd informasjon, Thomas TV guide og andre ting.

Jeg setter pris på alle kommentarer jeg får. Jeg får veldig lite, nesten ingen. Har bare fått tre i løpet av disse to årene, så jeg vil gjerne ha flere.

Uansett, gratulerer med dagen Tøff Tøff Thomas! Og tusen takk til alle mine lesere i løpet av disse to årene!

fredag 14. mars 2014

'Nysgjerrig last' release dato

Jeg sendte nok en e-post til SF Film, og de sier at det norske navnet til Curious Cargo er Nysgjerrig last, og at den er estimert 6. august.

Det er ingen ny informasjon om Pop Goes Thomas, som trolig vil hete Plopp, sa det, eller Tale of the Brave.

søndag 23. februar 2014

Eksklusivt: Sesong 16 og 17 er spilt inn

I følge en e-post fra Nordubb Studios, ble sesong 16 og 17 levert i fjor høst. De mener de sikkert vil komme på TV 2 snart, så det vil altså si at de er spilt inn.

Jeg tviler på de kommer på tv på en stund, fordi trenden til TV 2 innen Thomas er å vise tre sesonger samtidig. Sesong 17 og utover er veldig annerledes enn sesong 16, som er akkurat som sesong 13-15, så jeg velger å tro at sesong 16 blir som sesong 11; sluppet kun på DVD, og sesong 17-19 vil gå på TV 2 en gang. Jeg tipper 2015, for det er året sesong 19 går i England. Men dette er bare det jeg tror.

Som svar på e-posten, spurte jeg om noen nye stemmer kommer, eller om noen slutter. Venter på svar.

fredag 14. februar 2014

'Løven på Sodor' info på DVDHuset

DVDHuset er den første til å vise både cover og beskrivelse til Løven på Sodor til offentligheten.

Beskrivelsen lyder slik: Thomas får beskjed om at han skal frakte 'Løven fra Sodor'. Det er en statue, men Thomas tror det er en levende løve og er altfor spent til å lytte til de andre togene som prøver å fortelle ham om misforståelsen. Thomas får vennene sine til å hjelpe til å gi løven sirup, fisk og høy. Han forstår etter hvert at han har misforstått, og at det er viktig å høre etter hva andre sier. Nå gjenstår det bare å få den levert i tide til den store avdukningen på byens torv. 

Episodene er Løven på Sodor, Thomas og grisene, Eventyrstund, Henrys gode gjerninger og Hiro hjelper til.

Se coveret til Løven på Sodor her

Løven på Sodor kommer ut i Norge 7. mai.

mandag 10. februar 2014

Norske Thomas episoder på YouTube

Jeg har lagt til en ny link i Anbefalte Thomas nettsteder sidebaren. En YouTube kanal med norske Thomas episoder. Foreløpig er det episoder fra sesong 1-6, men det blir stadig lastet opp flere. Kanalen heter ThomasNorsk.

Finn linken under Anbefalte Thomas nettsteder på høyre sidebar.

Sarah MacDonald Berge - Ny stemme i Thomas

I Jernbanens konge kom det en ny stemme til serien. Sarah MacDonald Berge, som gir stemmer til Millie og Caitlin.

Berge er kjent for å være stemmen til Wendy i Gravity Falls og Candace i nyere Phineas og Ferb episoder på Disney Channel.

Tøff Tøff Thomas ønsker Sarah velkommen til Thomas! Håper hun blir værende lenge.

fredag 24. januar 2014

Nysgjerrig last og ploppende flasker kommer på DVD i år

Via en e-post fra SF Film, forteller de at DVD-ene Curious Cargo (direkte oversatt Nysgjerrig last) og Pop Goes Thomas (Plopp, sa det) er ventende på DVD i år. Curious Cargo er planlagt i august, og Plopp, sa det i oktober. Datoene er ikke spikret fast, så de kan bli flyttet på.

På engelsk har Curious Cargo en sesong 14 episode og tre sesong 15 episoder. På norsk blir nok de tre fra sesong 15 erstattet med fire flere sesong 14 episoder. Thomas's høye venn er den som er sikker, for det er hovedepisoden på DVD-en, siden Thomas med giraffen er på coveret.

Plopp, sa det inneholder på engelsk fire sesong 14 episoder, så det blir nok det samme på norsk, i tillegg til en episode til. De fire er Plopp, sa det, Hurramegrundt, En merkelig dag og Stinke-stanke-vasken.

Den kommende langfilmen Tale of the Brave er foreløpig ikke planlagt til kinovisninger, og ingen release dato er klar ennå.

Se det engelske Curious Cargo coveret.

Se det engelske Plopp, sa det coveret.

Se Nye DVD-er seksjonen på høyre sidebar for mer informasjon om kommende DVD-er.

lørdag 11. januar 2014

'Tale of the Brave' amerikansk trailer kommet ut

Traileren for årets film Tale of the Brave har kommet ut. Det er ikke visst når den kommer til Norge, og om denne kommer på kino.

Traileren viser fire nye karakterer. Gator, Marion, Timothy og Reg. I tillegg til fire gamle fjes. Duck, Oliver, Bill og Ben.

Vi ser også Porter, som blir introdusert i sesong 17, og Stafford som kommer i sesong 16. Vi så han også litt i Jernbanens konge.

Se Tale of the Brave traileren!

Tale of the Brave kommer til Norge mest sannsynlig i 2014/2015.

mandag 6. januar 2014

'Løven på Sodor' estimert i mai

I følge en e-post fra SF Film, er Løven på Sodor foreløpig satt 7. mai. I fjor ble det sagt at den hadde estimert release i april, men nå er den flyttet bakover noen uker.

Løven på Sodor blir den siste DVD-en fra sesong 13, med de fem gjenværende episodene Løven på Sodor, Thomas og grisene, Eventyrstund, Henrys gode gjerninger (uriktig navngitt Thomas og den løpske dragen) og Hiro hjelper til.

Forhåpentligvis vil Thomas og den løpske dragen feilen på Henrys gode gjerninger bli rettet opp på DVD-en. "Henrys gode gjerninger" er direkte oversatt fra engelsk.

Det er bare et par uker til Thomas og den løpske dragen kommer ut; 22. januar, så det kan vi glede oss til. Og 5. februar kommer Jernbanens konge på DVD, med boken basert på filmen 15. februar.

Løven på Sodor har estimert release 7. mai 2014.

onsdag 1. januar 2014

Godt nyttår!

Godt nyttår alle sammen! Bloggen vil som vanlig få en makeover med ny header og bakgrunn.

Ser dere et visst grønt Great Western tanklokomotiv på headeren? Ja det stemmer, Duck kommer tilbake med flere! Ikke i Norge på en stund, men han har kommet tilbake i andre land. Når sesong 17 kommer får vi se.

Uansett, fortell hva du syns om makeoveren, og ha et flott 2014!