lørdag 30. august 2014

Ekstra: 'Gratulerer med dagen, Sir!' anmeldelse

I dag gjorde sesong 16 sin norske TV debut, med episode 20 av sesongen, Gratulerer med dagen, Sir! skrevet av Sharon Miller.

Winston, inspeksjonsbilen som ble introdusert i Blåfjellsmysteriet, Thomas og Kontrollsjefen har hovedrollene. Det er Kontrollsjefens bursdag, og etter at Salty forteller Thomas og Winston en historie om da Kontrollsjefen var ung, vil Winston finne vogna som Kontrollsjefen alltid kjørte i på bursdagen sin med Edward.

Kontrollsjefen har bedt Thomas om å lære Winston å være veldig nyttig mens han gjør jobbene sine, men Winston forsvinner bare. Thomas nekter å høre på hva Winston har å si, inntil de krasjer i hverandre! Da finner de den gamle vognen Kontrollsjefen pleide å kjøre i. De ordner den, og gir Kontrollsjefen en fin bursdagsoverraskelse.

Denne episoden er slutten på en æra. Dette er den siste episoden i Sharon Millers tid som sjefskriver, og siste episode animert av Nitrogen Studios.

Denne episoden er ganske gjennomsnittlig. Den er god i Sharon Miller standard. Det er en av de få av episodene hennes hvor Thomas faktisk gjør jobbene sine.

Når det er sagt, har den en rørende slutt. Kontrollsjefen får tårer i øynene når han får overraskelsen. Det er også gøy å se Kontrollsjefen som ung. En ganske fin slutt på en ikke så bra æra.

Tøff Tøff Thomas gir Gratulerer med dagen, Sir!:
3.5/10

Hva syns du om episoden? Skriv i kommentarfeltet under!

onsdag 27. august 2014

Sesong 16 gjør sin TV debut denne helgen

Sesong 16, som til nå bare har vært tilgjengelig på TV 2 Sumo, skal nå bli vist på norske TV skjermer, som sistnevnte nettside har bekreftet.

Sannsynligvis vil sesong 17 følge etter og starte cirka i januar.

TV 2 begynner med den siste episoden av sesongen, Gratulerer med dagen, Sir!. Hvilken som kommer neste lørdag er ikke visst.

Nå når disse episodene begynner på TV, kommer jeg nok til å skrive anmeldelser om dem, som jeg gjorde med sesong 14 og 15.

Sesong 16 gjør sin norske TV debut 30. august, på lørdag, kl. 07:07 på TV 2.

tirsdag 26. august 2014

'Juleønske' dvd cover sluppet ut

Da CDON.no la ut årets juledvd klar til forhåndsbestilling på nettsiden i dag, la de også ut coverene.

Framcoveret til Gode juleønsker viser Thomas på en bakke ved Knapford stasjon mens han trekker Knapfords store stjerne på en flatvogn, med James, Henry, Percy og Edward på stasjonen i bakgrunnen.

Bakcoveret har Thomas med kranser og en sløyfe ved bufferne, med trær en lyktestolpe i bakgrunnen fulle av julelys.

Beskrivelsen beskriver kun hovedepisoden:
Det er snart jul, og Sodor pyntes med lys. Thomas skal hente det største lyset av alle, Knapfords store stjerne. Det sies at man kan ønske seg noe ved den og kanskje blir ønsket oppfylt.

Thomas vil at vennene hans skal få ønske seg noe og istedenfor å dra rett til Knapford, drar han lange omveier for å få tak i vennene. Dette går litt for fort og dermed seiler den store stjerna gjennom lufta og blir ødelagt. Kan julen nå reddes?

Episodene er Gode juleønsker, Henrys magiske kasse, James i mørket, Thomas og snømannfesten og Jul på Tåkeholmen.

Ulikt den svenske utgaven er at Gode juleønsker er episode en på dvd-en, isteden for nummer tre. Dette kan muligens være en feil på det norske coveret, i og med at Gode juleønsker er episode 13 av sesong 14, og James i mørket er tre og Thomas og snømannfesten er 14. På alle de CGI animerte dvd-ene har episodene vært i produksjonsrekkefølge. Denne feilen ble gjort også gjort på Nysgjerrig last.


Gode juleønsker kommer på dvd i Norge 12. november.

torsdag 21. august 2014

'Mot' film informasjon

Bakcoveret til den engelske Tale of the Brave dvd-en har dette å si om En historie om mot, oversatt:

Sant mot, sant vennskap.

Thomas og vennene hans møter sine største frykter i deres dristigste eventyr hittil! Etter en kjempestor storm på øya Sodor, graver et jordskred opp noen veldig uvanlige fotspor.

Thomas og Percy er ivrige etter å finne ut hva som kunne ha laget disse fotsporene, men hindringer og fare ser ut til å komme rundt hver sving i sporet. Med hjelp fra nye venner, litt graving, og en haug med mot, oppdager de det overraskende svaret og, langs veien, oppdager de den sanne meningen om tapperhet.

Bli med Thomas og vennene hans i dette spennende og inspirerende filmeventyret.

Pluss, på den engelske Tale of the Brave boken, er det en liten beskrivelse til:

Når Thomas oppdager et mystisk fotspor i leirgropene er alle nysgjerrige på hvor det kommer fra, , men stakkars Percy er bare redd! Kan en ny venn overbevise Percy at det ikke finnes monstre eller vil frykten hans lede til at han forlater øya Sodor for alltid?

En historie om mot og Gode juleønsker kommer til Norge 12. november 2014.

onsdag 20. august 2014

Store nyheter: Historien om mot kommer også til Norge i år

SF Norge har nå avslørt at årets langfilm Tale of the Brave kommer til Norge også i år, ved navn En historie om mot.

Den kommer cirka to måneder etter England og USA, og på samme dag som Gode juleønsker, 12. november. Dette er første gang siden 2009 at to dvd-er har kommet på samme dag i Norge, med Små tog på utflukt og Vi er sammen.

Denne filmen kommer ikke på kino, så Jernbanens konge var tydeligvis bare et engangstilfelle.

På den offisielle nettsiden er det Tale of the Brave tema, med klipp om de nye karakterene Timothy, Marion, Gator og Reg, spill, bilder å printe, en trailer og en sang Monsters Everywhere. På hjemmesiden er det også fem korte actionklipp.

Klikk her for 'En historie om mot' moro!

Se trailer 1 (UK) på YouTube
Se trailer 2 (UK) på YouTube
Se trailer 3 (US) på YouTube
Se trailer 4 (US) på YouTube

SF Norge har også gjort Gode juleønsker offisiell på nettsiden. Klikk her for å se. Klikk her for En historie om mot.

En historie om mot og Gode juleønsker kommer til Norge 12. november 2014.

tirsdag 19. august 2014

Engelske Thomas apper i App Store

Tenkte jeg skulle gi dere norske fans en liten godbit. Selv om det bare er en Thomas app på norsk, ThomasAR som samarbeider med Jernbanens konge boken, er det mange engelske apper som kan lastes ned.

Apper basert på filmer:

  • King of the Railway - Seks spill om Jernbanens konge.
  • Quarry Find - Detektivspill basert på Blåfjellsmysteriet.
  • Diesels and Steamies - Dieselenes dag bok gjort om til app, pluss fargelegging, memory, musikkvideo og puslespill som kommer til live med klipp fra filmen.
  • Misty Island Rescue - Redningsaksjon på Tåkeholmen bok gjort om til app, pluss fargelegging, musikkvideo og puslespill som kommer til live med klipp fra filmen. iPhone-versjonen inneholder også memory, mens iPad-versjonen inneholder dot-til-dot spill isteden.
  • Hero of the Rails - Dagens helt bok gjort om til app, pluss fargelegging, memory og puslespill som kommer til live med klipp fra filmen.
Aktivitetsapper
  • Engine Activities - DVD basert app med fargelegging, memory og puslespill som kommer til live med klipp fra forskjellige engelske dvd-er.
  • Spills and Thrills - Spill, fargelegging og puslespill basert på Spills and Thrills dvd-en.
  • Mix-Up Match-Up - Test hvor rask du er til å reagere, og lag egne scener med klistremerker.
  • Lift and Load - Seks spill i en app, tre basert på Blåfjellsmysteriet.
  • Thomas Game Pack (kun til iPhone) - Diverse aktiviteter som memory, labyrint og bygging.
  • Tilt and Go (kun til iPhone) - Tilt telefonen for å kjøre Thomas og vennene hans gjennom fire forskjellige baner.
Apper basert på historiebøker. Alle inneholder også puslespill og fargelegging.
  • Thomas and Toby (Thomas og Toby)
  • Thomas Gets a Snowplough (Thomas får en snøplog)
  • Calling All Engines - Basert på Kaller alle lokomotiver! filmen.
  • Thomas and the Castle (Thomas og slottet)
  • Thomas Gets His Own Branch Line (Thomas får sitt eget sidespor)
  • May the Best Engine Win! (Måtte det beste lokomotivet vinne!)
  • Down at the Docks (Nede på havna)
  • Thomas-saurus Rex
  • The Special Delivery (Den spesielle leveransen)
Appene selges på App Store for 14,00 og 35,00 kr. God fornøyelse!

fredag 1. august 2014

Ny jule-dvd til årets julefeiring

SF Sverige la ut i går at Sveriges Gode juleønsker kommer på dvd 26. november. Jeg sendte e-post til SF Norge om det, og de sa at Norge også får den i år.

Jule-dvd'en inneholder fem episoder fra sesong 14, hvor fire av dem har vintertema. Episodene er Henrys magiske kasse, James i mørket, Gode juleønsker, Thomas og snømannfesten og Jul på Tåkeholmen.

Dette blir den første norske jule-dvd'en siden Thomas feirer jul i 2005. Dessuten er det en av de få dvd'ene Norge får før Sverige.

Gode juleønsker kommer på dvd i Norge 12. november 2014.