torsdag 30. august 2012

TV 2 kjører annenhver episode

TV 2 Sumo har lagt til lørdagens episode. Men det er ikke 'Rødmende rosa' som antatt; det er episoden etter den, 'Dobbelt trøbbel'.

Så der er forklaingen på hvorfor 'Knirke-Cranky' ikke ble kringkastet forrige helg.

Se 'Fremtidige kringkastinger' seksjonen for planen over episodene som har fått avslørt sin andre kringkastingsdato hittil.

Se 'Dobbelt trøbbel' lørdag kl. 06.21 på TV 2.

Bloggen får nye sidebarer

For å prøve å gjøre denne bloggen så god som mulig, har jeg lagt til et spørsmål under "Spørsmål fra sidesporene" seksjonen.

Spørsmålet står under den ukentlige avstemningen, som alle er hjertelig velkomne til å avgi et svar på. Spørsmlet har fire svaralternativer.

Jeg vil at alle skal syns denne bloggen er en fin blogg, så jeg har laget denne meningsmåling-sidebaren så jeg kan se hva dere syns.

Det kan hende at det kun blir denne måneden og september, men kanskje i oktober også. Svar helt ærlig hvis du vil svare.

Finn "Hva syns du om denne bloggen?" spørsmålet under "Spørsmål fra sidesporene" seksjonen.

I tillegg, har bloggen fått en "Kommende store uker/måneder på bloggen" seksjon. Der kan du se viktige dager for bloggen. Den står helt øverst av sidebarene.

onsdag 29. august 2012

'Dieselenes dag' får beskrivelse av filmweb

Filmweb.no har gitt den kommende filmen 'Dieselenes dag' en beskrivelse. Her er den:

Thomas og bestevennen Percy er i gang med å slukke en brann på en gård. Heldigvis kommer Belle og hjelper dem. Da brannen er slukket, har Belle gått tom for vann og Thomas og Percy hjelper henne tilbake.

Kontrollsjefen roser Belle for god innsats. Det er bruk for en ny brannbil på Sodor, og Belle anbefaler Flynn som kommer fra fastlandet. Følg Thomas og hans nye venninne Belle, Percy og Dieselenes eventyr på Sodor.

Denne beskrivelsen er faktisk ganske villedende. For det som nevnes her er bare begynnelsen av filmen. Filmen handler om MYE mer enn det! Diesel 10 ble ikke en gang nevnt, og han har en stor rolle.

Beskrivelsen er helt forskjellig fra den engelske. Den lyder slik, oversatt:

Rivalisering på skinnene! Damplokene og Dieselene møter hverandre i dette action-fylte film eventyret! Det er brann på Sodor, og to nye brannkjempende lokomotiver - Belle og Flynn - kommer for å hjelpe Thomas og Percy med å redde dagen!

Når Thomas begynner å bruke all sin tid på Sodors nyeste helter, blir Percy dratt til Dieselverkstedet, hvor han blir gjort følt seg spesiell av selveste mesteren av ugagn, Diesel 10!

Men Percy vet ikke at han er del av Diesel 10s mesterplan om å ta over Dampverkstedet. Thomas og gjengen fyker mot brannsikker spenning i denne uforglemmelige filmen fra Thomas og vennene hans!

Den engelske beskrivelsen beskriver mye bedre hva filmen handler om.

'Dieselens dag' ruller inn til butikkene 10. oktober 2012.

Se 'Dieselenes dag' siden på filmweb.no

torsdag 23. august 2012

Ekstra: Sesong 15 review

Her er mitt review av sesong 15, i hvert fall de 17 episodene som har kommer til Norge foreløpig.
  1. Gordon og Ferdinand - 3/10
  2. Toby og Krutt - 3/10
  3. Emily og Futt - 2/10
  4. Percys nye venner - 1/10
  5. Helten Edward - 5/10
  6. James til unnsetning - 8/10
  7. Hiro har hjemlengsel - 1/10
  8. Opp, opp og av sted - 6/10
  9. Henrys eget kull - 4/10
  10. La det snø - 7/10
  11. Overraskelse - 4/10
  12. Stolte Spencer - 7/10
  13. Stopp bussen! - 10/10
  14. Magneten - 7/10
  15. Lokomotivet Belle - 1/10
  16. Kevin leker damplok - 5/10
  17. Den skjeve fløyta - 6/10
  18. "Percy the Snowman" (ikke kringkastet)
  19. "Tree Trouble" (ikke kringkastet)
  20. "Fiery Flynn" (ikke kringkastet)
Det har vært masse forvirring i løpet av sesong 15. Siden denne sesongen egentlig skulle ha vært etter Dieselenes dag, har både nye lok Belle, Den, Dart og Flynn vært aktive. Hvis de tre siste episodene kringkastet, ville også Norman, Paxton og Dieselverkstedet vært aktive.

Sesong 15 har hatt mange oppturer og nedturer etter min mening. Her er oppturene:
  • Stanley og Bertie snakket for første gang i CGI serien.
  • Butch snakket for første gang.
  • Gjensyn med Arlesdale stasjon, det skotske slottet, fiskelandsbyen og Wellsworth.
  • Trevor er for første gang med i en CGI episode.
  • Flotte nye kameravinkler.
Nedturene, etter min mening, er at de fleste episodene har vært dårlige. Mye urealisme og karakterer "ute av karakter".

Dette var mine synspunkter på sesong 15. Hva er dine meninger? Skriv dem i kommentarboksen under.

onsdag 22. august 2012

Sesong 15 slutter dessverre her

I ettermiddag ble lørdagens episode lagt til på TV 2 Sumo med nedtelling. Men merkelig nok er det ikke sesong 15s episode 18, "Percy the Snowman"; det er sesong 13s episode 2, Løven på Sodor.

Jeg sendte en e-post til TV 2 Sumo om dette og dette hadde de å si i den første e-psoten: Hei! OK. Denne må jeg nok få desken til å se på. Kommer tilbake til deg når jeg vet noe mer.

Omtrent like etter svarte de dette: Hei! Desken sier at de har fulgt sendeskjemaet som hovedkanalen har lagt opp til. Det ser ut til at de har hoppet over episode 18-20 av sesong 15 og deretter gått tilbake til sesong 13.

Vi tar opp programmene våre fra direktekanalene, så vi har dessverre ikke disse episodene i opptak per dags dato. Beklager dette.


Enda en rar ting er at de ikke begynner med episode 1 av sesong 13, Knirke-Cranky.

Så episodene "Percy the Snowman" (Snømannen Percy), "Tree Trouble" (Tretrøbbel), og "Fiery Flynn" (Flammende Flynn) har blitt utelatt.

Enten vil disse episodene kanskje vises neste gang sesong 15 kringkastes, eller så må vi vente ca. 4-5 år når disse tre kommer på DVD.

Så lokomotivene Den, Dart, Flynn, Norman og Paxton vil forbli et mysterium om hvordan de ser/høres ut inntil 10. oktober når Dieselenes Dag kommer på DVD. I tillegg til et til nytt lok, Sidney, og et gjensyn med Belle.

Så nå kommer sesong 13, 14 og de 17 første episodene av 15 til å fortsette en stund på TV 2. Sesong 16 blir altså en stund til vi får se på norsk. Sesong 17/18 har ennå ikke blitt laget.

Se 'Løven på Sodor' lørdag kl. 06.21 på TV 2.

mandag 20. august 2012

Mystisk syvende episode rammer 'Thomas og fyret'

Den kommende sesong 11 DVD'en 'Thomas og fyret ' har blitt vist å inneholde seks episoder. Men i følge dvdhuset.no og sf-film.no, skal den inneholde syv episoder.

Om en episode til blir lagt til, blir det enten episode 19 "Thomas and the Stinky Cheese" (Thomas og den stinkende osten) eller episode 20 "Percy and the Left Luggage" (Percy og den glemte baggasjen).

Forhåndsbestill 'Thomas og fyret' på dvdhuset.no

Se 'Thomas og fyret' siden på sf-film.no

lørdag 18. august 2012

Ekstra: "Den skjeve fløyta" review

Første episode etter sommerferien er sesong 15s episode 17, "Den skjeve fløyta".

Episoden handler om at det er dagen for bygdestevnet, og Thomas er på Dampverkstedet for å få en ny fløyte. Kontrollsjefen kommer og sier at Thomas må dra til bonden McColls gård for å hente en vogn med dyr til bygdestevnet, og at han må la alle få vite om stevnet. Thomas blir svært oppglødd, og blir utålmodig. Victor sier at han må vente, for skjeve fløyter lager rare lyder. Thomas hører ikke etter, og drar nesten før Kevin har fått sluppet fløyta på plass! Fløyta lager en forferdelig lyd! Men Thomas legger ikke merke til det.

Thomas henter dyra, som er ender for et andeløp, bordercollien Katie og bonden McColls premieku. Men han starter så fort at gårdsarbeiderne ikke får lukket døra ordentlig, men Thomas vet ikke det. Han tøffer til brua for å gi beskjed om stevnet. Men lyden av den skjeve fløyta hans gjør at de ikke hører det, og bordercollien Katie blir redd og løper ut av vogna. Folkene prøver å varsle Thomas, men Thomas tror bare de vil hilse. Nøyaktig det samme skjer ved planovergangen med bussen Bertie, og endene flyr vekk. Og igjen på Maithwaite stasjon med kua som humper avsted.

Thomas kommer til bugdestevnet med en tom vogn. Både han og bonden McColl er forvirret. Thomas er redd for at Kontrollsjefen blir sint på ham. Thomas blåser den skjeve fløyta si, som gjør sauene redde, og løper ut fra innhengningen. Bonden McColl roper og vinker mot Thomas. Da skjønner Thomas at den skjeve fløyta hans skremte dyrene. Han forter seg til verkstedet og får fløyta si fikset ordentlig. Så henter han favorittforet til dyrene, henter dem, og leverer dem til stevnet. Så drar han ut igjen for å fortelle alle om bygdestevnet. Denne gangen er folkene glade for å høre om stevnet, og for å høre den flotte fløyta til Thomas. Når han kommer tilbake til stevnet er det mange folk der, og Kontrollsjefen er fornøyd. Til slutt fløyter Thomas med den flotte fløyta si en gang til for å åpne bugdestevnet. Alle jubler, og til og med Katie logrer med halen!

Fra denne episoden får vi for første høre at hunden til bonden McColl heter Katie.

Så dere brannbilen på Maithwaite? Det var Flynn, som blir offisielt introdusert  Dieselenes dag.

Når jeg så denne episoden for første gang på engelsk i fjor, hatet jeg episoden. Men nå liker jeg den plutselig. Veldig godt faktisk!

TheSodorSteamworks gir "Den skjeve fløyta":
6/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 17. august 2012

Den skjeve fløyta legges til på Sumo

Sesong 15s episode 17, også kjent som morgendagens episode, har blitt lagt til på TV 2 Sumo med nedtelling. Den heter "Den skjeve fløyta".

Bildet viser en forvirret Thomas med en tydelig skjev fløyte.

Se 'Den skjeve fløyta' i morgen kl. 06.21 på TV 2

onsdag 15. august 2012

'Flammende Flynn' fyker til tv-skjermen

Lørdag 8. september får en ny episode ifølge TV 2s tv guide. Den heter 'Fiery Flynn', eller på norsk, 'Flammende Flynn', og er sesong 15s siste episode.

Flynn er den ene karakteren som blir offisielt introdusert i 'Dieselenes dag'; en brannbil som kan kjøre på både skinner og veier!

Episoden handler om at Flynn vil vise motet hans til dieselene, men han hører ikke på fulle instruksjoner om et lok som brenner!

To andre lok får vi se før den kommende filmen. Nemlig 'Norman' og 'Paxton'. Navnene deres nevnes ikke, og de snakker ikke heller.

Se 'Fiery Flynn' lørdag 8. september kl. 06.21 på TV2.

mandag 13. august 2012

'Thomas og fyret' får episoder og nytt cover!

CDON.no har avslørt beskriveslen og episodene til den kommende sesong 11 DVDen, Thomas og fyret. Den kommer ut 12. september.

DVDen har fått et nytt cover. Bildet er av Thomas, som trekker en flatvogn med lampen til fyrtårnet.

Beskrivelsen er som følger: Thomas har fått en helt spesiell oppgave. Han skal levere en lampe til Sodors fyrtårn, slik at skipene kan finne frem. Thomas får beskjed om at han skal være forsiktig med lampen, og at den må leveres innen det blir mørkt.

Thomas tar oppgaven meget alvorlig, men klarer ikke å sette ned farten da han er redd for ikke å nå frem i tide. Plutselig oppdager Thomas at det arbeides på skinnene, men han klarer ikke å stoppe. Thomas må hente en ny lampe og kjører igjen mot Sodors fyrtårn. Mon tro om han kommer frem i tide.

Episodene er disse: Thomas og fyret, Thomas og biljakten, Edward og posten, Thomas og det store smellet, Thomas i knipe, og En skitten jobb.

Av en eller annen grunn, har episode 19 og 20 av sesongen blitt utelatt. De heter "Thomas and the Stinky Cheese" (Thomas og den stinkende osten), og "Percy and the Left Luggage" (Percy og den glemte baggasjen).

Forhåndsbestill Thomas og fyret, eller se coveret, på CDON.no

søndag 12. august 2012

Dieselenes dag ankommer Norge i oktober!

Den lenge ettertraktede filmen "Day of the Diesels", kommer til Norge 10. oktober, med navnet "Dieselenes dag". Filmen kan forhåndsbestilles på Homeenter.com.

Hele beskrivelsen er ikke tilgjengelig, men det står litt: Det lukter diesel over hele stasjonen når Thomas og gjengen markerer Dieselenes dag!

Coveret er den samme som plakaten på Allposters, bare med den norske tittelen, og "Vi snakker norsk" merket på venstre side av Thomas.

Noe som er litt dumt er at Diesel 10s klo blir nesten usynlig på grunn av "Barnas favoritter" banneren på toppen av DVDen.

Forhåndsbestill "Dieselenes dag", eller bare se coveret, på homeenter.com

torsdag 9. august 2012

Tre-trøbbelet kringkastes i begynnelsen av september

Episoden "Tree Trouble", som hadde original kringkastingsdato 25. august, kommer på tv 1. september i følge TV 2 s tv guide.

Det er i denne episoden vi får se Dieselverkstedet for første gang, og vi får høre dieselene Den og Dart, som vi så i Stopp bussen! og (kun Den) i Magneten. Som sagt, blir disse offisielt introdusert i filmen Day of the Diesels, som mest sannsynlig kommer en gang i oktober.

"Tree Trouble" (Tre trøbbel) handler om at Thomas deltar i en konkurranse med Diesel, Den og Dart om å finne det beste juletreet, men det ender med ødelagte juletrær.

Se "Tree Trouble" lørdag 1. september kl. 06.21 på TV 2.

mandag 6. august 2012

Det blir helt sikkert "skjeve fløyter" den 18.

Jeg sendte en melding til TV 2 Sumo. Jeg spurte om de visste hva episoden den 18. august heter på norsk. Jeg sa også at jeg regnet med at det var "Wonky Whistle" på engelsk.

Her er de svarte: Vi har dessverre ikke den norske tittelen helt enda. Vi vil mest sannsynlig få den i neste uke.
Det er riktig at den heter "Wonky Whistle" på engelsk.

Så nå er det helt sikkert sesong 15 fortsetter helgene fra den 18. Direkte oversatt heter den "Skjev fløyte".

Se "Wonky Whistle" lørdag 18. august kl. 06.21 på TV 2.

søndag 5. august 2012

Søndagene blir Thomas frie

Det ble tidligere avslørt av TV 2s tv guide at det ville komme en ny Thomas episode både lørdager og søndager hver helg, men nå har det blitt forandret. Nå står det at det blir en episode kun på lørdagene.

Som alltid planlagt, kommer "Wonky Whistle" lørdag 18. august. Men istedet for søndag 19. august, kommer "Percy the Snowman" lørdag 25. august.

Hvis det ikke blir gjort flere forandringer blir "Tree Trouble" og "Fiery Flynn" utsatt til 1. og 8. september, men det har ennå ikke blitt vist på tv guiden.

Se "Wonky Whistle" lørdag 18. august kl. 06.21 på TV 2, og se "Percy the Snowman" lørdag 25. august kl. 06.21 på TV 2.

torsdag 2. august 2012

Finn juletrær og slukk branner med fem nye lok!

TV 2s tv guide fortsetter og utvide seg, og lover nå episoder 25. og 26. august. Dette blir, mest sannsynlig, episode 19 og 20, altså de siste episodene av sesong 15.

I begge episodene, treffer vi fem lok som blir offisielt introdusert i Day of the Diesels. To av dem har vi sett før, Den og Dart, de to dieselene fra begynnelsen av "Stopp bussen!". Vi så også kun Den i "Magneten". De vil snakke for første gang 25. august.

Den andre heter Flynn, en brannbil som kan kjøre på både skinner og veier! Han får vi også se 18. og 19. august, uten at han snakker. De to andre dieselene er bare biroller, og de sier ikke noe. Den ene kun ler litt. Navnene deres blir ikke nevnt heller. De heter Norman og Paxton, eller "Norm" og "Pax". Disse tre ser vi 26. august.

Det er fortsatt ett lok igjen som vil bli introdusert i Day of the Diesels, så han vil ikke bli spoilet.

Det er enda en ny ting! Et nytt sted; Dieselverkstedet. Som alt det andre, blir det offisielt introdusert i Day of the Diesels.

Episodene heter "Tree Trouble" og "Fiery Flynn", eller oversatt, "Tre trøbbel" og "Flammende Flynn".

"Tree Trouble" handler om at Thomas konkurrerer med Diesel, Den og Dart om å få det beste juletreet til Dampverkstedet og Dieselverkstedet, men ender bare med kunste julettær..!

"Fiery Flynn" handler om at Flynn vil vise motet hans til Dieselene ved å finne loket somstår i brann, men han hører ikke på hvilket lok det er!

Se "Tree Trouble" lørdag 25. august kl. 06.21 på TV 2, og se "Fiery Flynn" søndag 26. august kl. 06.54 på TV 2.