tirsdag 24. desember 2013

søndag 22. desember 2013

Jernbanens konge bok med gratis app på nyåret

Schibsted forlag sin nettside har kommet med en gledelig og spennende nyhet. En bok om Jernbanens konge er ventende 15. februar.

Boken vil komme med en gratis app som gjør boken helt levende. Den vil inneholde forskjellige aktiviteter og info fra filmen.

Appen vi være tilgjengelig for iPad, iPhone, iPod og Android.

Boken kom også ut i Finland tidigere i år.

Forhåndsbestill Jernbanens konge boken her

fredag 6. desember 2013

'Løpsk drage' og 'konge' covere på CDON

CDON.no har lagt ut de endelige coverene til de to første Thomas DVD-ene i 2014, Thomas og den løpske dragen og Jernbanens konge.

Thomas og den løpske dragen har det samme som prototypen, bare md Tillat for alle merket lagt til. Dette er tydeligvis den første DVD-en til å ikke ha Vi snakker norsk merket, for det er ikke der, men det er der på den svenske utgaven, bare med Vi snakker svenska selvsagt.

Bakcoveret viser Thomas på dragefestivalen. Beskrivelsen er slik: Det er en drage løs, og Thomas må fange den før den blåser vekk fra Sodor.

Med Gordon, Charlie og Toby ved sin side, oppdager Thomas at det er fint å ha sine venner rundt seg når han skal forhindre mange ulike katastrofer.

Kom om bord til Thomas og vennene hans i dette høytflyvende eventyret.

Med episodene Percys spesial, Tobys nye fløyte, Thomas og den løpske dragen, Den største gaven av alle og Travle som bier.

Jernbanens konge forblir det samme, bare med Norsk tale! og Kjent fra kino! lagt til. Også legg merke til at The Movie er fortsatt på coveret, som på den engelske utgaven.

Bakcoveret fokuserer på Thomas, Stephen, Millie og greven ved Ulfstead slott. Beskrivelsen lyder: Lokomotivet Thomas er langt avgårde når greven av Sodor velger ut ham og hans venner, Percy og James, til å gjenoppbygge Ulfstead slott.

Gjengen med Thomas i spissen får møte Millie, et sprudlende fransk tog, og det gamle damplokomotivet Stephen, som begge har veldig spennende historier å fortelle. Percy og James blir lamslåtte når de treffer de to nye togene Connor og Caitlin som viser seg å være enda raskere enn dem selv.

Enda mer spennende blir det når en katastrofe inntreffer hos våre venner: Stephen er plutselig sporløst forsvunnet...

Legg merke til skrivefeilen. Percy og James blir lamslåtte når de treffer de to nye togene Connor og Caitlin. Det skulle vært Gordon og Spencer.

Forhåndsbestill Thomas og den løpske dragen

Forhåndsbestill Jernbanens konge

Thomas og den løpske dragen slippes ut 22. januar 2014 og Jernbanens konge slippes ut 5. februar.

lørdag 30. november 2013

Julen blir feiret med Thomas filmer på TV 2

TV guiden på TV 2 har en gledelig nyhet. I romjulen skal de kringkaste tre Thomas filmer. Filmene er Dagens helt/Skinnenes helt, Redningsaksjon på Tåkeholmen og Dieselenes dag.

Filmen som vil få tittelen som den første Thomas filmen i historien som er vist på TV er Dieselenes dag 2. juledag kl. 07:00. Denne filmen vil gå enda en dag, 28. desember kl. 07:00, rett før Skinnenes helt (Jeg kaller den 'Skinnenes helt' fordi det er det som er sagt i selve filmen) som vil gå kl. 08:00. Og så kommer Redningsaksjon på Tåkeholmen 29. desember kl. 08:00.

Det kan hende at det vil gå flere filmer etter den 29. desember, men TV guiden når ikke så langt ennå.

Sjekk ut Thomas-TV guiden i høyre sidebar for flere tidspunkt på episoder.

tirsdag 29. oktober 2013

'Løpske drage' og 'konge' DVD får starte året

Thomas og den løpske dragen og Jernbanens konge har nå fått sine utgivelsesdatoer fra sf-film.no. Thomas og den løpske dragen kommer ut 22. januar 2014 og Jernbanens konge kommer på DVD 5. februar 2014.

Løven på Sodor har ennå ikke blitt gjort offentlig, men den har estimert release i april.

Se siden til Thomas og den løpske dragen på sf-film.no

Se siden til Jernbanens konge på sf-film.no

onsdag 16. oktober 2013

Thomas og den løpske dragen fått et prototype cover

Prototype coveret for Thomas og den løpske dragen er nå tilgjengelig for folket på sf-film.no. Coveret viser Thomas og Charlie med mange drager rundt seg.

Se Thomas og den løpske dragen prototype coveret på sf-film.no

tirsdag 15. oktober 2013

På bloggen: Får ikke sidebarene oppdatert

Noe må være galt med Blogger for øyeblikket, for jeg har ikke fått oppdatere sidebarene på flere uker. Det er derfor masse der ikke stemmer. Beklager dette. Håper det blir fikset snart.

fredag 11. oktober 2013

'Den løpske dragen' kunngjort til offentligheten

sf-film.no har kunngjort den neste sesong 13 dvd-en, Den løpske dragen. Ingen utgivelsesdato eller beskrivelse tilgjengelig, men episodene er offentliggjort.

Percys spesial, Tobys nye fløyte, Thomas og den løpske dragen, Den største gaven av alle og Travle som bier skal være på dvd-en.

Estimert utgivelsesdato for Den løpske dragen er januar 2014.

fredag 27. september 2013

Tidlig Jernbanens konge DVD cover tilgjengelig for våre øyne

sf-film.no har lagt ut et cover for Jernbanens konge. Det har samme motiv som kino posteren; Thomas og Stephen foran Ulfstead slott med vakker himmel i bakgrunnen. Det er nesten 100% skkert at det er en prototype.

For det første står det the movie isteden for 1 times langfilm. For det andre mangler Vi snakker norsk ikonet.

Releasedatoen forblir et mysterium. Det er mest sannsynlig at det blir i høst, fordi den kommer ut i Sverige, Danmark og Finland i oktober og november.

Se Jernbanens konge coveret.

Jernbanens konge har premiere på kino 4. oktober.

onsdag 18. september 2013

SF Film viser norsk Jernbanens konge trailer

En norsk trailer for Jernbanens konge har blitt lagt ut på sf-film.no, i tillegg til en kino poster, og et bilde som presenterer filmen.

Beskrivelsen har mange skrivefeil med navn. Det skal være Gordon og Spencer som blir lamslåtte når de treffer Connor og Caitlin, ikke Percy og James. Og det er ikke Spencer som er sporløst forsvunnet, men Stephen.

Traileren avslører at Percy har en ny stemme. Erik Skjøld er nå stemmen hans. Sir Robert Norramby får sin stemme av Per Sjøldsvik, og er veldig lik Winston sin stemme. Og Stephen får sin stemme av Stig Krogstad, som er veldig lik de fleste av stemmene hans.

Jeg vet ikke hvem som er Millie. Det er ihvertfall en ny stemme.

Jernbanens konge har premiere på kino 4. oktober

Se den norske traileren for Jernbanens konge

fredag 13. september 2013

Kinopreierer for Jernbanens konge oppdatert

Ville bare informere om at sidebaren Jernbanens konge kinopremierer har blitt oppdatert. Følg med på den sidebaren (til høyre) for å se om filmen kommer til din by!

Jernbanens konge har premiere 4. oktober.

onsdag 7. august 2013

Ny DVD og Jernbanens konge info

Tøff Tøff Thomas sendte nok en e-post til sf-film.no, som alltid er like vennlige og svarer. Jeg spurte om DVD-ene Thomas og den løpske dragen og Løven på Sodor. Her er svaret:

Estimerte utgivelser:
Thomas og den løpske dragen: jan. 2014
Løven på Sodor: april 2014


I tillegg, fikk jeg klarhet i den mulige jubileumsutgaven. Den blir ikke noe av.

Jeg spurte også om når Jernbanens konge kommer på DVD. Det er ikke helt sikkert ennå, men den er i første kvartal, muligens januar.

Men jeg velger å tro at det blir i år, siden den kommer på DVD i Sverige 2. oktober.

Jernbanens konge har premiere på kino 4. oktober i Norge.

'Thomas og den løpske dragen' og 'Løven på Sodor' har estimert utgivelse januar og april 2014.

tirsdag 6. august 2013

Jernbanens konge debuterer med kino

Tøff Tøff Thomas sendte sf-film.no nok en e-post, og spurte om hva de mente med "premiere", og svaret jeg fikk var, Kino!

Jernbanens konge kommer på kino i Norge fredag 4. oktober. Hvilke kinoer er ikke blitt sagt ennå.

Store nyheter: Jernbanens konge kommer til Norge i oktober

Tøff Tøff Thomas sendte sf-film.no en e-post om den kommende langfilmen "King of the Railway" som kommer til England, Australia og USA i september og Sverige 2. oktober. De svarte:

 LOKOMOTIVET THOMAS - JERNBANENS KONGE har premiere i Norge den 4. oktober.

Ordet "premiere" forvirrer meg. Kommer den på kino? Eller blir dette den første Thomas DVD-en som kommer på en fredag? Tiden vil vise.

"Jernbanens konge" kommer til Norge 4. oktober.

fredag 26. juli 2013

Litt info om "King of the Railway"

Dette blogginnlegget har ingen store spoilere, bare noen smakebiter.

Den spesielle gjesten er greven av Sodor, Sir Robert Norramby. De nye lokomotivene er Stephen, basert på Stephenson's Rocket, grevens franske privatlokomotiv Millie, og høyfartslokomotivene fra fastlandet, Caitlin og Connor.

Ulfstead slott og Ulfstead gruve er hovedstedene i filmen. De vanskelige vognene gjør comback i å være vanskelige. En annen gjør også comeback. En gravemaskin. Ja det stemmer, Jack! Dessverre er det ingen andre av teamet hans som er i denne filmen.

Filmen vil ha tre sanger. It's Gonna be a Great Day, Searching Everywhere, og en ny versjon av Vi jobber sammen, som først var i Blåfjellsmysteriet.

Se de to trailerne, hvor du også får se den nye animasjonen av Arc Productions!

Trailer 1

Trailer 2

torsdag 25. juli 2013

Store nyheter: Enda en langfilm planlagt for 2013

I september kommer en ny film i England og Amerika som heter King of the Railway. Den er den første filmen som er animert av Arc Productions, og den første til å være skrevet av Andrew Brenner, som redigerte manuset til Blåfjellsmysteriet.

he.svenskfilmindustri.se har avslørt at den vil komme 2. oktober til Sverige, og veldig sannsynlig i Norge også. Den har navnet Järnvägens konung, som blir Jernbanens konge, det samme som Hiro er kalt, eller Kongen av jernbanen. Hadde vært best om det ble det andre valget, for filmen har ikke noe med Hiro å gjøre.

Beskrivelsen er og klar. Den er den samme som på engelsk, bortsett fra et par setninger.
En veldig spesiell gjest kommer til Sodor, med en stor overraskelse og et veldig viktig oppdrag til Thomas, Percy og James.

Lokomotivene møter nye venner og oppdager våpenskjold, rustninger og legener om gamle helter. Deres tapperhet blir satt på prøve når deres nye venn Stephen forsvinner. Kan Thomas finne ham? Kommer lokomotivene til å avsløre sannheten om Sodors store mysterium?

Les mer på he.svenskfilmindustri.se

"King of the Railway" kommer ut mest sannsynlig i oktober over hele landet.

torsdag 20. juni 2013

Blåfjellsmysteriet introduserer fire nye stemmer

Fire nye stemmer har blitt med i serien i den siste suksessrike langfilmen, Blåfjellsmysteriet. De er Gaute Boris Skjegstad, Per Skjølsvik, Scott Maurstad og Trond Teigen.

Skjegstad er Peter Sam, Skjølsvik er Sir Handel og Winston, Maurstad er Luke, Rusty og Paxton, og Teigen er herr Percival, som nå kalles Kontrollassistenten.

Skarloey, Rheneas, Owen og Merrick fikk stemmer av gamle stemmer. Skarloey fikk sin av Simen Sand, Rheneas og Owen av Stig Krogstad, og Merrick av Øyvind Borgemoen Lyse.

Annie og Clarabel snakker også. Det har de ikke gjort siden sesong 11. De fikk stemmene sine av Marianne Westby.

Blåfjellsmysteriet er ute nå.

onsdag 19. juni 2013

Thomas tar over sommerferien

I et annet blogginnlegg, sa jeg at det ville komme en episode både lørdag og søndag, men det er feil. Det er nemlig hver dag!

Fra 1. juli vil det gå en Thomas episode hver dag kl. 07:52 på TV 2.

For å se all info om kommende kringkastinger, se Thomas TV-guiden på høyresiden av bloggen.

mandag 17. juni 2013

På bloggen: Sommeruken er her!

På søndag er det sankthansaften, så derfor kaller vi denne uken Sommeruken!

Tøff Tøff Thomas ønsker deg en fantasisk sommer!

torsdag 13. juni 2013

Thomas får ikke nok med èn dag i uken i sommer

Thomas og vennene hans har gått lenge på lørdager, men i juli kommer det på lørdager og søndager til et nytt tidspunkt.

Fra 6. juli går Thomas på TV 07:52 isteden for 06:49.

For å se den fulle listen med episoder på TV, se Thomas TV guiden på høyre sidebar.

mandag 10. juni 2013

Blåfjellsmysteriet-uken er her!

Endelig er denne uken kommet! Uken når Blåfjellsmysteriet kommer ut! Den kommer på onsdag, og bloggen feirer med en makeover!

Kos deg med Blåfjellsmysteriet på onsdag!

onsdag 15. mai 2013

Mysterie-filmen kan nå forhåndsbestilles

Blåfjellsmysteriet kan endelig forhåndsbestilles fra CDON.no. I tillegg er bakcoveret ute.

Bakcoveret viser Thomas, Victor og Luke i steinbruddet på blåfjellet med Owen som ser på dem. I to bokser er det bilder av Merrick og Winston.

Beskrivelsen lyder slik: Thomas blir sendt for å hjelpe vennene sine da det er streik på blåfjellet. Mens de jobber for å få alt i orden igjen, oppdager Thomas et lite grønt lokomotiv som gjemmer seg i tunellen.

Thomas er fast bestemt på å komme til bunns i mysteriet, men det ser ut til å bli vanskeligere enn forventet. Vil Thomas kunne hjelpe sin nye venn, eller vil det lille lokomotivet bli sendt bort fra Sodor for alltid? Det finner du ut i denne spennende langfilmen!

Forhåndsbestill Blåfjellsmysteriet på CDON.no

Blåfjellsmysteriet kommer ut 12. juni over hele landet.

mandag 13. mai 2013

17. maiuken er her!

På fredag er det Norges bursdag, 17. mai! Så bloggen feirer hele uken med en spesiell header.

Festingen og togene begynner ikke før på fredag, men Tøff Tøff Thomas bloggen feirer på forskudd! Gratulerer med dagen Norge!

mandag 29. april 2013

Mysteriet på Blåfjellet blir avslørt senere i sommer

En trist nyhet har blitt kunngjort av SF Film. Blåfjellsmysteriet har blitt dyttet bak fra 29. mai til 12. juni.

Dette betyr at spekulasjonen om Thomas og den løpske dragen DVD-en kommer ut den dagen ikke er sant.

Se Blåfjellsmysteriet siden på sf-film.no

Blåfjellsmysteriet kommer ut 12. juni 2013 over hele landet.

fredag 26. april 2013

Blåfjellsfilmens endelige cover på homeenter

Homeenter.com har lagt til Blåfjellsmysteriet som produkt, med både cover og beskrivelse.

Beskrivelsen er slik: Thomas blir sendt for å hjelpe vennene sine da det er streik på blåfjellet. Mens de jobber for å få alt i orden igjen, oppdager Thomas et lite grønt lokomotiv som gjemmer seg i tunellen. Thomas er fast bestemt på å komme til bunns i mysteriet, men det ser ut til å bli vanskeligere enn forventet. Vil Thomas kunne hjelpe sin nye venn, eller vil det lille lokomotivet bli sendt bort fra Sodor for alltid? Det finner du ut i denne spennende langfilmen!

Forhåndsbestill Blåfjellsmysteriet på homeenter.com

'Blåfjellsmysteriet' kommer ut 29. mai 2013 over hele landet.

lørdag 6. april 2013

"Thomas og den løpske dragen" mulig release i juni

Dette er bare en teori, men den tredje sesong 13 dvd-en, Thomas og den løpske dragen, blir kanskje sluppet ut 12. juni 2013.

Grunnen er at CDON.no har lagt ut en ny Byggmester Bob dvd, Er her for å hjelpe, som kommer ut 12, juni. Ofte blir Barnas favoritter dvd-er sluppet ut på samme dag.

'Thomas og den løpske dragen' kommer kanskje 12. juni 2013 over hele landet.

søndag 17. mars 2013

Gratulerer med dagen Tøff Tøff Thomas!

I dag er det ett år siden bloggen ble laget. Gratulerer med dagen Tøff Tøff Thomas bloggen!

onsdag 13. mars 2013

Slideshow for Blåfjellsmysteriet på sf-film

sf-film.no har lagt til en annen godbit på Blåfjellsmysterietsiden deres; et slideshow!

Slideshowet består av tre bilder. Et med Thomas, Luke og Victor på steinbruddet, et med Merrick den nye kranen, og et med Thomas og Luke.

Se slideshowet her!

Splisj, splæsj, splosj! får sine cover fire uker før releasen

Den andre sesong 13 dvd-en Splisj, splæsj, splosj! har fått sine cover og beskrivelse av CDON.no. Et prototypecover ble lagt ut på samme tid dvd-en ble gjort offentlig.

Forcoveret viser Thomas og Rosie som leker i søle. Noe er fjernet fra det norske coveret; "Møt Charlie" står ikke i nedre høyre hjørnet.

Bakcoveret viser Thomas som kjører i en søledam med Kontrollsjefen i styrhuset.

Beskrivelsen lyder slik: Selv om det er vått ute, kan du fortsatt ha mye moro - spesielt når du deler dine opplevelser med Thomas og vennen hans. Ta på deg gummistøvlene dine og forbered deg på en regnfull dag.

Det er èn tabbe i den. Det står Thomas og "vennen" hans isteden for "vennene".

Fra denne dvd-en av, er Barnas favoritter banneren tykkere, som vi fikk se i går på Blåfjellsmysteriet coveret.

Episodene er som vi har visst fra før av, Såpeglatt, Moro på skinner, Et blomstrende kaos, Splisj, splæsj, splosj! og Snøspor. Releasedatoen er fortsatt 10. april.

Forhåndsbestill Splisj, splæsj, splosj! her!

tirsdag 12. mars 2013

Blåfjellsmysteriet får sitt cover en uke etter avsløringen

sf-film.no var de første til å avsløre navnet på den kommende filmen Blåfjellsmysteriet, men de er også de første til å gi coveret og beskrivelsen.

Coveret viser Blåfjellsmysteriet i midten, Thomas og Luke, en nykommer, ovenfor, Owen og Merrick, to andre nykommere, på sidene, Sir Handel på nedre høyreside, Rheneas på nedre venstreside som kjører over en bro som kollapser, og Luke i en tunnel nederst.

Barnas Favoritter banneren har forandret seg. Den har blitt tykkere, så den ser mer ut som den svenske banneren.

Beskrivelsen har også kommet. Det er trolig bare en prøvebeskrivelse, fordi det står noen feil der.

Thomas blir sendt for å hjelpe vennene sine da det er streik på Blue Mountain Quarry. Mens de jobber for å få alt i orden igjen, oppdager Thomas et lite grønt lokomotiv som gjemmer seg i tunellen. Thomas er fast bestemt på å komme til bunns i mysteriet, men det ser ut til å bli vanskeligere enn forventet. Vil Thomas kunne hjelpe sin nye venn, eller vil det lille lokomotivet bli sendt bort fra Sodor for alltid? Dette finner du ut i denne spennende filmen!

Det står tre feil her. 1: "Tunnelen" er skrevet feil. 2: Det står "Blue Mountain Quarry" isteden for "steinbruddet i Blåfjell" etc. 3: Det står at det er streik på steinbruddet, men det er det ikke. Det har vært en seriøs ulykke.

Releasedatoen er fortsatt 29. mai 2013.

Les mer om Blåfjellsmysteriet her

mandag 11. mars 2013

Bursdagsuken er her!

Denne uken er bursdagsuken på bloggen, fordi på søndag, den 17. mars, er det et helt år siden bloggen ble laget!

Gratulerer med dagen Tøff Tøff Thomas bloggen, og måtte den vare i mange år til!

onsdag 6. mars 2013

Store nyheter: "Blue Mountain Mystery" får sitt norske navn og releasedato

sf-film.no har lagt til den nyeste langfilmen med mysterier i fokus til nettsiden deres, den heter på norsk Blåfjellsmysteriet.

Ingen info er tilgjengelig ennå, bortsett fra releasedatoen, som er 29. mai 2013.

Se 'Blåfjellsmysteriet' siden på sf-film.no

mandag 18. februar 2013

På bloggen: Mange godbiter er lagt til på DVD listen!

De fleste av de fremtidige DVD-ene har èn eller flere trailere på engelsk! Den eneste som ikke har det er Knirke Cranky.

Splisj, splæsj, splosj! har to, Den løpske dragen har to, Løven på Sodor har èn, og sist men ikke minst, Blue Mountain Mystery (Mysteriet på Blå Berget etc.) har hele fire trailere!

Selv om det sikkert er veldig fristende, advarer jeg om å se alle Blue Mountain Mystery trailerne. Trailer 1 inneholder bare noen spoilere, men de tre andre inneholder veldig mange. Men det kan jo hende at det bare gjør dere mer spent på å se filmen..! Kort sagt, vil du ha alt om filmen som overraskelse, ikke se trailerne, og vil du ha noen ledetråder, se dem.

Noen er på britisk, og noen er på amerikansk. De på britisk er merket med UK, og de på amerikansk er meket med US. Videoene er fra YouTube og Dailymotion.

Se alle trailerne under Nye DVD-er sidebaren på høyresiden av bloggen.

Ny liten makeover etter valentinesdagen

Bloggen har fått en liten ny makeover etter forrige ukes valentinesuke. En ny header, hvor mesteparten av innholdet på bloggen er skrevet ned.

I tillegg, har Smalsporsjefens galleri blitt fjernet, men videolinjen med YouTube videoer fra thomasandfriends har byttet navn til Smalsporsjefens videohjørne.

Håper den nye headeren faller i smak. Om den ikke gjør det, vil den bli byttet ut.

tirsdag 12. februar 2013

Ny DVD informasjon via e-post

Tøff Tøff Thomas sendte en e-post til sf-film.no for en stund siden, om info om den andre sesong 13 dvd-en, Splisj, splæsj, splosj!.

Beskrivelsen har vært online en god stund, men ikke epiosdene. De er som følger Såpeglatt, Moro på skinner, Et blomstrende kaos, Splisj splæsj splosj og Snøspor.

Coveret, som også har vært tilgjengelig lenge, er mest sannsynlig er prototypecover, på grunn av at det mangler "Vi snakker norsk" merket, og tittelen står på engelsk.

I en annen e-post jeg sendte var om de planla noen spesial dvd-er. Svaret lyder slik: Om du smører deg med tålmodighet, skal du ikke se bort i fra at det vil komme en jubileumsutgave på slutten av året.

I tillegg, fikk jeg også en nærmere release på "Blue Mountain Mystery". Det blir i sommer. Mest sannsynlig i mai.

'Splisj, splæsj, splosj!' kommer ut 10. april 2013 over hele landet.

"Blue Mountain Mystery" kommer ut mest sannsynlig i mai 2013 over hele landet.

Den mystiske jubileumsutgaven kommer kanskje på slutten av året over hele landet.

mandag 11. februar 2013

Knirke Cranky får endelig sitt cover med episoder!

CDON.no er de første til å legge ut full informasjon om Knirke Cranky DVD-en. Bindestreken i navnet på episoden Knirke-Cranky er fjernet på coveret.

Beskrivelsen dekker tre av fem episoder, og den lyder slik: Thomas og vennene hans gir deg mye moro i denne samlingen av spennende episoder! Følg Thomas på postrunden, når han reparerer motorer og når han forbereder til fest på øya Sodor. Thomas erfarer at det lønner seg å lytte til gode råd, og at teamarbeid er den beste måten å få ting gjort på.

Episodene er Knirke-Cranky, Rødmende rosa, Dobbelt trøbbel, Morgenfuglen og Sjef for en dag, som til sammen blir ca. 50 minutter.

Se coverene til Knirke Cranky, eller forhåndsbestill den på CDON.no

'Knirke Cranky' kommer ut 13. mars 2013 over hele landet.

Valentinesuken er her!

Valentinesdagen er på torsdag, så alt er valentinerelatert denne uken.

I tillegg, har en sidebar blitt fjernet. Jernbaneinspektørens favorittdestinasjoner er fjernet, fordi jeg begynte å gå tom for destinasjoner.

Men, en ny har blitt lagt til; en videolinje med fire vidoer fra thomasandfriendsYouTube. Den heter "Se videoer fra 'thomasandfriends'". Så sjekk den ut om du vil!

Tøff Tøff Thomas ønsker dere en riktig god valentinesdag på torsdag!

fredag 1. februar 2013

Store nyheter: 'Blue Mountain Mystery' svensk release i vår

I følge den svenske nettbutikken discshop.se, skal den kommende langfilmen Blue Mountain Mystery komme ut 22. mai 2013.

Den kommer da til Norge mest sannsynlig èn eller to uker etter; 29. mai eller 5. juni. Men i følge en e-post jeg sendte til sf-film for en stund siden, skulle filmen mest sannsynlig komme i mai, så 29. mai er veldig sannsynlig.

Den har tittelen Mysteriet på blå berget, som også godt kan være den norske tittelen. Dette blir den første langfilmen som ikke har kommet om høsten.

'Blue Mountain Mystery' (Mysteriet på blå berget) kommer mest sannsynlig i mai over hele landet.

søndag 20. januar 2013

Ekstra: 'Fryktløse Flynn' review

Den siste episoden av sesong 15, og den siste nye episoden på TV 2 for denne gang, er Fryktløse Flynn.

Episoden handler om at Flynn vil vise dieselene at han er modig, så når han får beskjed om at et blått lokomotiv står i brann, hører han ikke hvilket det er. Han fyker avgårde til unnsetning.

Han prøver Edward og Gordon, men de står ikke i brann. Drift og Dag (Den og Dart i Dieselenes dag) ler av ham.

Til slutt finner han Thomas som har fyrboksen sin i brann på Dieselverkstedet. Men Flynn har gått tom for vann etter å ha kastet det bort. Han ber om hjelp fra dieselene, og snart er brannen til Thomas slukket. Og neste gang Flynn får neskjed om brann, hører han hvor den er.

To diesler fra Dieselenes dag var ved Dieselverkstedet. Norman og Paxton. Norman lo litt, men stemmen hans er ukjent. Paxton får en større rolle i en senere film... Sier ikke mer...

De som snakker er Flynn, Thomas, Hiro, Diesel, Rocky, Edward, Dag, Gordon, Kontrollsjefen, Enkefru Hatt, Drift og Norman.

Biroller er James, Piff, Toby, Percy, Henry, Emily, Mavis, Lady Hatt, Paxton, Harold og Skipper.

Denne episoden har fått masse negativ tilbakemelding på grunn av at Flynn ikke oppfører seg som en brannslukker i det hele tatt. Og hvis dette var et ekte tilfelle ville Thomas ha brent ned lenge før Flynn kom.

I tillegg, sa Flynn at dieselene måtte redde Thomas, men det var faktisk dieselenes førere som fant vannbøtter.

Flynn fikk sin stemme av Christoffer Staib, som ble byttet ut med Fredrik Paasche i Dieselenes dag.

Denne episoden sa farvel til mange stemmer. Christoffer Staib, Christian Greger Strøm, Lena Meieran, Sigbjørn Solheim, og to andre som vi sa farvel til i noen episoder før denne, Marit Berg og Benedikte Kruse.

Jeg liker denne episoden, selv om jeg er enig i alt som er sagt ovenfor.

TheSodorSteamworks gir 'Fryktløse Flynn':
7/10

Hva synes du om episoden? Skriv meningene dine i kommentarfeltet under, og del dine vurderinger.

Siden denne blir det siste reviewet på lang tid, hav synes du om disse reviewene? Kan de forbedres til neste gang? Skriv dine meninger om det også i kommentarfeltet! Kankskje du kan påvirke neste review...

Se Thomas TV-Guiden på høyre sidebar for en full oversikt over fremtidige epiosder på TV.

fredag 18. januar 2013

'Fryktløse Flynn' fyker på TV-skjermen med denne tittelen

Som vanlig, har TV 2 Sumo lagt til morgendagens episode med nedtelling. Den heter Fryktløse Flynn, og er den siste episoden av sesong 15.

Her er en liten beskrivelse: Flynn vil vise Dieselene hvor modig han er, med katastrofale resultater.

Dette blir den siste nye epiosden på lang tid. Hvis det blir samme system som den forrige samlingen med episoder på TV 2 (Sesong 8-10), kommer sesong 16 kun på DVD, mens sesong 17, 18 og 19 kommer året etter sesong 19 har gått på engelsk TV, ca. i 2016. Men dette er bare en tanke.

Se 'Fryktløse Flynn' i morgen kl. 06:49 på TV 2.

tirsdag 15. januar 2013

"Blue Mountain Mystery" - Sommer isteden for høst?

Tøff Tøff Thomas sendte en e-post til sf-film, og spurte om de hadde noe info om den kommende langfilmen "Blue Mountain Mystery" tilgjengelig.

Svaret var dette: Takk for henvendelsen. Tittelen er akkurat lagt inn i utgivelsesplanen. Jeg må komme tilbake til deg med nærmere informasjon. Release vil mest sannsynlig bli i mai måned.

Om dette er tilfelle, blir dette den første filmen som kommer i en måned utenom oktober. Men det er ikke 100% sikkert at den kommer i mai, som det står oppe. Mer info får vi senere.

"Blue Mountain Mystery" kommer kanskje i mai over hele landet.

søndag 13. januar 2013

Ekstra: "Tretrøbbel" review

Den nest siste episoden av sesong 15 er enda en juleepisode, Tretrøbbel.

Episoden handler om at Thomas overhører Enkefru Hatt når hun snakker med Den, Dart og Diesel om et juletre på Dieselverkestedet. Thomas vil ha et på Dampverkstedet også, så Enkefrua erklerer en konkurranse om å finne det beste treet, og hun vil være dommer.

De leter en rekke steder, helt til de finner to høye og flotte trær på Tåkeholmen. De kappkjører gjennom Tåkeholmentunnelen, hvor de møter på Gordon på utsiden, så alle bråstopper, og trærne detter ned på sporet. Trærne blir knust når de rygger over dem igjen.

På Dieselverkstedet venter Enkefru Hatt og hører om de knuste trærne. Thomas får en idè. Han drar tilbake til Tåkeholmen alene og får et nytt juletre, til Dieselverkstedet. Og så får de en god jul og en god diesel-dag.

Av en merkelig grunn, heter Den og Dart "Drift" og "Dag" her, mens i Dieselenes dag heter de Den og Dart. "Drift" fikk stemme av Sigbjørn Solheim, og "Dag" fikk stemme av Christian Greger Strøm.

De som snakket er Thomas, Diesel, Den, Dart, Enkefru Hatt, Percy, Kontrollsjefen, Gordon, Futt, Krutt og Ferdinand. Mens i birollene er James, Toby, Emily, Henry, Victor, Kevin, Henriette, Mavis og Salty.

Denne episoden har fått mye kritikk på grunn av all rimingen. Jeg er helt enig, det ble for mye. Men det er ikke bare rimingen den har fått kritikk for; det er også ikke ordentlig bruk av signaler, og hvorfor skulle Gordon ta ekspressen til Tåkeholmen?

TheSodorSteamworks gir "Tretrøbbel":
5/10
 

For en full liste over fremtidige episoder, sjekk ut Thomas TV-guiden på høyre sidebar for flere detaljer.

Hva syns du om episoden? Skriv dine meninger i kommentarfeltet rett under dette innlegget, og del synspunktene dine.

Neste episode blir Sigbjørn Solheims siste episode

I episoden som gikk på lørdag, Tretrøbbel, fikk Den, eller "Drift" som han het i den episoden, stemmen sin av Sigbjørn Solheim. Men i Dieselenes dag får han stemmen sin av Fredrik Paasche. Så det betyr at Sigbjørn Solheim også har sluttet i Thomas.

En hel rekke stemmer har sluttet etter sesong 15. Både Sigbjørn, Christoffer Staib, Lena Meieran, Marit Berg, Benedikte Kruse, og Christian Greger Strøm.

Så neste episode, "Fiery Flynn", blir den siste vi får høre herr Solheim i. Sigbjørn har vært stemmene til Charlie, Piff, Krutt, Bertie, Butch, Bert, Den (i sesong 15), vaktsjefen på redningssentralen, og i episoden Et blomstrende kaos, Maithwaite stasjonsmesteren.

Sigbjørn Solheim (22) har vært med i en rekke serier på TV i mange år, men i 2012 fikk han veldig mange roller i diverse serier, så det kan jo være at han måtte slutte i noen for å få tid til alt. I Thomas og vennene hans var han med i tre sesonger og èn film.

Sigbjørn Solheim vil bli savnet som stemme i Thomas og vennene hans. Vi får håpe at stemmene til karakterene hans som kommer tilbake i sesong 16 blir like brae som han har fått dem. Og vi ønsker herr Solheim lykke til videre.

fredag 11. januar 2013

Morgendagens tretrøbbel får sitt navn fra Sumo

TV 2 Sumo har lagt til sesong 15s episode 19 på nettsiden sin, med nedtelling til i morgen. Med samme navn som på engelsk, "Tretrøbbel".

Her er en kort beskrivelse: Thomas og Dieselene konkurrerer i å finne det beste juletreet til Enkefru Hatt.

Se Thomas og vennene hans på TV2 Sumo

Se "Tretrøbbel" i morgen kl. 06:49 på TV 2.

tirsdag 8. januar 2013

'Splisj, splæsj, splosj!' DVD cover med engelsk tittel

Den andre DVD-en som vil inneholde fem episoder fra sesong 13 har fått sitt cover av sf-film.no.., eller prototype coveret?

DVD-en har samme bilde som den engelske utgaven, men også akkurat samme tittel, altså "Splish, Splash, Splosh!", og ikke "Splisj, splæsj, splosj!".

To endringer er gjort på coveret. På det engelske coveret, i nedre høyre hjørne er et lite bilde av Charlie, og det står "Meet Charlie" som betyr "Møt Charlie", men ikke på det norske coveret. Helt øverst står det også på en banner "All new animation!" som betyr "Helt ny animasjon!". Dette er erstattet med Barnas favoritter banneren på norsk.

Coveret viser Thomas som kjører i en stor søledam, og Rosie er i bakgrunnen.

Se 'Splisj, splæsj, splosj!, eller "Splish, Splash, Splosh!" som det står på coveret, coveret på sf-film.no.

'Splisj, splæsj, splosj!' kommer ut 10. april 2013 over hele landet.

lørdag 5. januar 2013

Ekstra: 'Snømannen Percy' review

Det begynner å bli lenge siden et review har blitt gjort her, men her er et for sesong 15s episode 18, Snømannen Percy.

I denne episoden får Thomas en julespesial; å frakte Kontrollsjefen til bytorget for å tenne julegrana. Thomas må bare gjøre jobbene sine først. På veien møter han Percy som sitter fast i snøen. Percy vil gjerne også få en spesial, så Thomas vil dele spesialen sin med Percy.

Mens Thomas gjør jobbene sine kjører han forbi Percy, men uten at han vet det, spruter han snø over hele Percy, to ganger! Så når han kommer for å hente ham finner han ham ikke, siden han er dekket med snø.

Til slutt finner Thomas ut at Percy er under den digre snøfonnen, så Percy kan ikke dele spesialen likevel. Men Thomas får en ny ide...

Først tar han en Kontrollsjef som er utkledd som julenissen og barna til torget for å tenne julegrana. Så tar han dem med til Percy, hvor han gir barna en spesiell juleoverraskelse; snølokomotivet Percy! Så Percy har fått delt julespesialen til Thomas likevel.

Episoden har ikke mange karakterer. Bare fem karakterer snakker, og det er Thomas, Percy, Kontrollsjefen, og to gutter. Edward, Henry, Gordon, James, Emily, Annie og Clarabel, Cranky og bonden McColl hadde biroller. I tillegg til en Dieselenes dag-karakter; Flynn, som kjører forbi rådhuset, som ble kalt "bytorget" i denne episoden.

Denne episoden har mange delte meninger blant fansen. Noen mener det er en bra episode. Andre mener den er veldig dårlig.

Det som har blitt tatt mest dårlig imot er at Thomas oppfører seg veldig dum; han kunne veldig godt både se og tenke seg til fra begynnelsen av at Percy var under den snøfonnen.

Dette er den tredje gangen Kontrollsjefen er kledd ut som julenissen. De første er i sesong 14 episodene "Jul på Tåkeholmen" og "Henrys magiske kasse".

TheSodorSteamworks gir "Snømannen Percy":
7/10

For en full liste over fremtidige episoder på TV, besøk Thomas TV-Guiden på høyre sidebar for flere detaljer.

Hva synes du om episoden? Send meningene dine i kommentarseksjonen rett under dette innlegget.

fredag 4. januar 2013

Resten av sesong 15 fortsetter!

Morgendagens episode er nå på TV 2 Sumo med nedtelling, og det er ikke Splisj splæsj splosj som vi hadde trodd; det er sesong 15s episode 18, Snømannen Percy!

Her er en liten beskrivelse av episoden: Thomas vil dele julespesialen sin med Percy, men hva skal han gjøre når det lille grønne lokomotivet plutselig forsvinner i snøen?

Episode 19 og 20 kommer da nesten helt sikkert de to neste lørdagene.

Se 'Snømannen Percy' i morgen kl. 06:49 på TV 2.

torsdag 3. januar 2013

Nytt år, nytt bloggdesign!

Velkommen til 2013-versjonen av bloggen! Nytt navn, nytt design, og nye sidebarer.

Tøff Tøff Thomas har nå fått ny bakgrunn, som er et bildet av Thomas på toppen av en ås. Den nye banneren er av Thomas, James og Percy. Jeg beklager at den er så stor. Jeg sliter fortsatt med å finne en banner som passer ordentlig.

Èn ny sidebar er også tilgjengelig. Den heter "Kontrollsjefens nye lokomotiver", hvor du vil finne alle de nyeste lokene på Sodor. Hvem det er kan du finne på siden av blogginnleggene. I dette tilfellet er det alle lokene som ble introdusert i Dieselenes dag.

Beskrivelsen er også blitt forlenget. Beskrivelsen er det som står på banneren (som er bildet av Thomas, Percy og James).

To nye spesielle uker er også på vei. De er bursdagsuken (bloggen har bursdag 17. mars) og påskeuken. Hvilke uker det er kan du finne under "Kommende store uker/måneder" seksjonen på høyresiden.

Nå kan du også få e-post for hvert nytt innlegg! En google+ knapp er lagt til, og du kan også se topp 3 populære innlegg.

Det er det hele. Alle de andre gamle sidebarene er også her. Tøff Tøff Thomas ønsker deg et flott og godt 2013!