lørdag 28. april 2012

Ekstra: "Noe så skammelig" review

Episode 2 av dagens sending, med søppel i sentrum, het "Noe så skammelig", og er Gordons episode i den fjortende sesongen.

Episoden handler om at Gordon må dra til Dampverkstedet fordi hjulene på ekspressvognene hans vingler og vakler. Han skal nemlig hente Øy inspektøren på havna klokka fem. Victor plasserer ham med Piff og Rusk. Gordon snøfter bare til dem. Snart kommer Kontrollsjefen. Han sier at det er "Hold Sodor ren dagen", og at Rusks knuser er knust. Piff skal være med ham, så Gordon må være sjefen for Piffs søppelfylling. De andre syns det er imponerende, men Gordon syns det er skammelig!

Når Gordon ankommer fyllinga, stinker det noe fryktelig! Plutselig hører han Spencer som setter en vogn med Hertugen og Hertuginnen av Boxfords søppel der. Gordon gjemmer seg, og Spencer ser ham ikke. Spencer undres over hvilket stinkende lok som jobber der. Gordon blir fornærmet, men så hører han James, og han gjemmer seg igjen. James lurer også på hvilket stinkende damplok som jobber der. Gordon blir fornærmet igjen! Så hører Gordon Diesel, og han gjemmer seg igjen. Diesel tror også at et stinkende lok jobber der.

Plutselig, kommer Kontrollsjefen med Thomas, fulgt av Piff og Rusk. Kontrollsjefen ser etter Gordon. Han er sint, fordi fyllinga er et eneste rot! Gordon klarer ikke å komme fram til Kontrollsjefen, fordi alle sporene er blokkert av søppelvogner! Gordon er lei seg, og mener han var tåpelig. Han sier også at Piff er et veldig fint og viktig lok! Gordon spør Kontrollsjefen om Piff kan hente Øy inspektøren, mens han jobber på fyllinga med Rusk. Kontrollsjefen er enig, og alle setter i gang. Akkurat når fyllinga er ren og ryddig igjen, kommer Piff tilbake med Kontrollsjefen og Øy inspektøren. Inspektøren sier at Gordon har vært veldig flink, og Gordon er veldig stolt!

Personlig, klarer jeg ikke å høre hvem som gir stemmen til Øy inspektøren. Jeg tror det kanskje kan være Christian Greger Strøm eller Anders Sunstedt, men jeg er slett ikke sikker.

Jeg liker denne episoden kjempegodt. Gordon får alltid gode episoder etter min mening!

TheSodorSteamworks gir "Noe så skammelig":
7/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Thomas og Rusk" review

Dagens første episode introduserte en ny karakter, Rusk. Et lite grønt, firkantet og ruskete damplok. Vi for også se et nytt sted, Piffs søppelfylling.

Episoden handler om at Piff jobber hardt på søppelfyllinga hans, og Thomas forteller ham at han skal bringe en hjelper til Piff, "Knuseren" Rusk. Piff blir veldig glad. Når Thomas treffer Rusk på havna, ser han at Rusk er fryktelig skitten. Thomas sier han skal gi ham en velkomstoverraskelse; En skikkelig vask. Rusk syns at kostene ser veldig skremmende ut, så han fyker avsted så fort han kan!

Thomas kjører etter ham, men Rusk gjemmer seg bak noen busker. Uansett hva Thomas sier, blir Rusk ikke lokket ut. Gordon, Henry og Percy tøffer forbi. Gordon spør om Rusk vil se ekspressvognene hans, Henry spør om Rusk vil være med og hente spesialkull, og Percy spør om Rusk vil se postvognene hans, men Rusk kommer ikke ut!

Til slutt, damper Piff forbi. Han sier han gleder seg til å treffe Rusk, og at Rusk vil trives med å knuse og mose søppel. Så tøffer han vekk. Dette gir Thomas en ide. Han sier til Rusk at det er fullt av søppelvogner som venter på ham. Det får Rusk ut med en gang! De to henter seks søppelvogner til søppelfyllinga, akkurat når Piff kommer tilbake. Han er kjempeglad for å se Rusk, og "Knuseren" Rusk kan ikke vente med å knuse søppel!

Rusk fikk sin stemme av Christian Greger Strøm. Stemmen hans er litt lik Ferdinands. Piff har sin gode gamle stemme fra Redningsaksjon på Tåkeholmen, gitt av Sigbjørn Solheim.

Jeg syns episoden er bittelitt kjedelig. Hele episoden handler egentlig bare om å se Rusk som gjemmer seg på et sidespor. For eksempel hvis Thomas ble skitten mens han prøvde å få Rusk ren, hadde blitt en mye bedre historie.

TheSodorSteamworks gir "Thomas og Rusk":
4/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

onsdag 25. april 2012

To mysterie episoder til på TV guiden

TV 2s TV guide har lagt til to episoder til 19. mai 2012. Det er også to av de episodene som forhåpentligvis blir sesong 15s episode 3 og 4. Hvis det er det, heter episodene på engelsk "Emily and Dash" (den siste episoden av Tømmer Tøffer Trilogien) og "Percy's New Friends". Oversatt blir det "Emily og Futt" og "Percys nye venner".

"Emily and Dash" handler om at Emily skal bringe Futt til barnas damp fest. Men hun er alt for opptatt med å prøve å lage fuglelyder, så hun lar Futt stå fast på hovedsporet!

"Percy's New Friends" handler om at Percy vil bli venner med dyrene i skogen, men vil dyrene bli venn med et stort, bråkete lokomotiv?

Forhåpentligvis se "Emily and Dash" og "Percy's New Friends" 19 mai kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

tirsdag 24. april 2012

"Fløytegjemsel" en dag før i butikken!

Den nyeste Thomas DVD'en Fløytegjemsel ble utgitt en dag før dens originale release, 25. april.

DVD'en har episodene:

Fløytegjemsel
Gordon og mekanikeren
Emily og Piff
Thomas står på
Hector Huffameg
Thomas og historiefortelleren

Finn Fløytegjemsel i en butikk nær deg!

lørdag 21. april 2012

Ekstra: "Sprettende Jobi-trær" review

Episode 2 av dagens sending var "Sprettende Jobi-trær".

Episoden handler om at ordføreren vil ha Jobi tømmer for å bygge et sommerhus. Thomas spør Kontrollsjefen om han kan dra til Tåkeholmen og hente det. Futt, Krutt og Ferdinand vil også være med, men når Ferdinand kaller Kontrollsjefen "Boss", vil "Bossen" at de skal være på Sodor og lære manerer! Så Thomas og Edward drar. Thomas mener at han ikke trenger hjelp av Tømmer Tøfferne uansett.

Thomas vil vise Edward rundt på Tåkeholmen før de begynner. Thomas viser ham Pendelbrua, sagbruket, Tømmerdammen, tømmer lasterne Gamle Snøfte og Hiv-og-Ho, og til slutt Vinglebrua. Edward er redd for Vinglebrua, og stopper halvveis over! Tømmer Tøfferne kommer og spør om de trenger hjelp, men Thomas er bestemt. Han vil ikke ha hjelp! Så Tømmer Tøfferne drar.

Thomas tøffer først til Gamle Snøfte. Men som vanlig laster han ikke tømmer; han hiver dem overalt! Stokker kræsjer på Edward, og flyr forbi Thomas! Tømmer Tøfferne kommer tilbake, men Thomas vil fortsatt ikke ha hjelp, så da drar de igjen. Thomas tøffer til Hiv-og-Ho, men han har gått tom for olje. Han spruter svart røyk, rett over James og Kontrollsjefen! Kontrollsjefen er rasende over at ikke noe har blitt gjort.

Thomas skjønner nå at han virkelig trenger hjelp, så han henter Tømmer Tøfferne, og de fyker til Tåkeholmen. Først får de Edward av Vinglebrua, så viser de Thomas og Edward hvordan å fange Jobi stokker som flyr høyt opp i lufta, og lander på flatvognene deres, så fyller Futts fører olje på Hiv-og-Ho så han kan hjelpe til. Snart er all tømmere lastet, og de tøffer til Sodor, hvor Kontrollsjefen venter. Han sier at sammen er de et lag å være stolt av, og lokomotivene kunne ikke være mer enig.

Det ble gjort forandringer i denne episoden også. Vaklebrua heter nå Vinglebrua. Og rimet som Tømmer Tøfferne roper når de krysser den har blitt annerledes. I Redningsaksjon på Tåkeholmen var det: "Rist og vakle, ruk og skak. Rett deg opp i rett og rak!" og nå er det "Vingle, vingle, ikke dingle. Slutt å vingle før du dingler!".

Denne episoden er favoritten min av denne sesongen! Den er spennende, morsom, og underholdene rundt hver sving!

TheSodorSteamworks gir "Sprettende Jobi-trær":
10/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "En merkelig dag" review

Sesong 14, episode 15 het "En merkelig dag", og viste comebacket til Tømmer Tøfferne.

Episoden handler om at Percy har knukket et stempel, og han er lei seg. Så Thomas vil muntre ham opp ved å leke med ham når han er fikset. Thomas drar til Knapford, hvor Kontrollsjefen og Tømmer Tøfferne, Futt, Krutt og Ferdinand, venter. Thomas må ta med Tømmer Tøfferne til havna for å laste frakt.

På veien, husker Thomas at han lovte å leke med Percy! Så nå må han gjøre det også. På havna ber Thomas gretne Cranky om å snakke med Tømmer Tøfferne, og så fyker han til verkstedet. Han og Percy skal leke gjemsel, så Percy gjemmer seg. Når Thomas kommer tilbake til havna, har ikke Cranky sagt ett ord til Tømmer Tøfferne! Thomas ber ham om å vise dem hvordan å laste frakt, så drar Thomas for å lete etter Percy.

Thomas finner ikke Percy, så han drar tilbake til havna. Og der, holder Cranky på å løfte Ferdinand på dekket til et dampskip! Thomas ber ham løfte Ferdinand ned med en gang. Så husker Thomas Percy, og han raser avsted. Når han endelig finner Percy, er Percy lei seg fordi Thomas ikke lekte ordentlig. Thomas innser at han ikke kan gjøre to ting på en gang. Så får han en ide. Thomas og Percy drar til havna, og der er alle sammen veldig nyttige, og de synes at å være veldig nyttig er det morsomste av alt, til og med Cranky!

En ting var veldig anderledes i denne episoden; Futt og Krutt har byttet stemmer! Så nå får Futt sin stemme av Sigbjørn Solheim, og Krutt sin av Christoffer Staib.

Jeg syns denne episoden er veldig, veldig bra! En av mine favoritter.

TheSodorSteamworks gir "En merkelig dag":
8/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 20. april 2012

TV 2 Sumo gir navn til den store comeback-dagen

TV 2 Sumo har navngitt morgendagens sesong 14 episoder. "En merkelig dag" og "Sprettende Jobi-trær" ble de døpt til. Litt forskjellige navn enn de originale engelske navnene.

"En merkelig dag" handler om at Thomas må vise Tømmer Tøfferne hvordan å være veldig nyttig, men på samme tid leke gjemsel med Percy! Kan han gjøre to ting på en gang?

"Sprettende Jobi-trær" handler om at Thomas og Edward drar til Tåkeholmen for å hente Jobi ved, men Thomas vil ikke ha hjelp fra Tømmer Tøfferne. Så da får han problemer med Gamle Snøfte og Hiv-og-Ho!

Både Tømmer Tøfferne (Futt, Krutt og Ferdinand) og Tåkeholmen gjør comeback i disse episodene. Det må du ikke gå glipp av!

Se "En merkelig dag" og "Sprettende Jobi-trær" i morgen kl 06:40 og 06:51 på TV 2.

onsdag 18. april 2012

To mysterie episoder på vei til TV 2

TV2.nos TV guide lover to episoder til 12. mai 2012. Men denne gangen blir det et mysterium hvilke episoder som kommer...

Sesong 14 blir ferdig 5. mai, så det er mest sannsynlig at sesong 15 følger. Men det er også en mulighet at sesong 13 og 14 starter igjen.

Hvis sesong 15 starter rundt midten av mai, blir det de to første episodene av den såkalte "Tømmer Tøffer Trilogien", som heter på engelsk "Gordon and Ferdinand" og "Toby and Bash". Oversatt blir det "Gordon og Ferdinand" og "Toby og Krutt".

"Gordon and Ferdinand" handler om at Ferdinand skal få sin belønning for å ha vært veldig nyttig, som er å hjelpe Gordon med å bringe Løven på Sodor-statuen til Hertugen og Hertuginnen av Boxford. Men Gordon vil ikke bli sett sammen med rare Ferdinand!

"Toby and Bash" handler om at det er Krutt sin tur å få belønning for å ha vært veldig nyttig. Hans belønning er å jobbe sammen med Toby. Toby vil prøve å finne et hjem til Krutt på Sodor, men vil Krutt like det?

(Forhåpentligvis) Se "Gordon and Ferdinand" og "Toby and Bash" 12. mai på TV 2 kl. 06:40 og 06:51.

lørdag 14. april 2012

Ekstra: "Thomas og snømannfesten" review

Episode 14 av sesong 14 gikk på tv 14. april, og het Thomas og snømannfesten.

Episoden handler om at det skal være snømannfest på Sodor, og barna bygger den største snømannen på øya på rådhusplassen. Kontrollsjefen sier at Percy skal hente småkaker, James skal hente musikkorpset, og Thomas skal hente en spesiell pakke på Knapford stasjon. Når Kontrollsjefen drar, forteller barna Thomas at de ikke har en hatt til snømannen. Thomas vil finne en.

bonden McColls gård ser Thomas en brun hatt, på Maron stasjon ser han en større hatt, og på Maithwaite stasjon ser han en enda større hatt, som er blå, rød, grønn og lilla. Han tøffer mot Knapford, men på veien treffer han Toby, som sier at barna venter, så Thomas drar rett til dem.

På rådhusplassen treffer Thomas Percy og James, som er triste. Bonden McColl leter etter hatten sin, musikkorpset leter etter dirigentens hatt, og Herr Boblemann leter etter den magiske hatten hans. Så nå kan de ikke komme. Thomas skjønner at det er de hattene han har i styrhuset. Han drar rett til Knapford og henter pakken, så henter han de viktige gjestene, og kjører dem til snømannfesten. Kontrollsjefens pakke er en ny flosshatt til ham, og han gir da den gamle til barnas snømann!

En liten gutt snakker her. Han får sin stemme av Lena Meieran.

Jeg syns denne episoden er forferdelig. Jeg klarer nesten ikke å se den!

TheSodorSteamworks gir Thomas og snømannfesten:
1/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Gode juleønsker" review

Episode 13 av sesong 14 het på norsk "Gode juleønsker".

Episoden handler om at Knapford Stasjon skal pyntes med julelys, og det største lyset er Knapfords store stjerne. Salty forteller lokene at stjernen kommer fra fastlandet, og at det oppfyller ønsker. Thomas blir veldig spent, for det er han som skal levere stjernen til Knapford.

Isteden for å dra rett til Knapford, vil Thomas at vennene hans skal ønske seg noe. Han finner Percy og Henry, og de ønsker seg noe. Til slutt ser Thomas James, og han kjører etter ham, hele veien opp Gordonbakken. Men Thomas kjører alt for fort! Han bremser med et vin, og Knapfords stjerne flyr av flatvognen, og høyt opp i lufta, over James, Henry og Percy! Så kræsjer den i bakken og blir ødelagt.

Thomas er veldig lei seg, for at stjernen er ødelagt, og at ønskene til vennene hans kanskje ikke blir oppfylt. Han bestemmer seg for å ønske seg noe. Han ønsker at en av vennene hans vil komme å hjelpe ham; Og når han åpner øynene, står Henry, Percy og James der! De hjelper Thomas, og så drar de til Knapford, hvor stjernen blir tent. Thomas får også høre at ønskene til vennene hans ble oppfylt. Alle tre ønsket seg at de skulle være sammen under Knapfords stjerne, og det fikk de, noe som gjør Thomas veldig glad.

Salty snakker i denne episoden. Det har han ikke gjort siden Redningsaksjon på Tåkeholmen, men denne gangen med en ny stemme. Den er fortsatt gitt av Christian Greger Strøm. En grunn kan være at hans gamle stemme hørtes helt ut som Ferdinand.

Jeg syns denne episoden er gjennomsnittlig, kanksje litt over.

TheSodorSteamworks gir Gode juleønsker:
6/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

onsdag 11. april 2012

5. mai blir en Tåkeholmen-dag!

TV2.no har oppdatert tv guiden sin for begynnelsen av mai, som inneholder to nye sesong 14 episoder. Det blir de to siste episodene av sesong 14. På engelsk heter de "Jitters and Japes" og "Merry Misty Island".

"Jitters and Japes" handler om at Thomas skal ta Enkefru Hatt med på en tur til Tåkeholmen, men klarer han å gjøre henne tilfreds?

"Merry Misty Island" handler om at Tømmer Tøfferne, Futt, Krutt og Ferdinand, skal ha julefest på Tåkeholmen, men vil ikke spørre om hjelp, og derfor ender det med kaos!

Hva som kommer etter 5. mai er uvisst. Mest sannsynlig, og forhåpentligvis, begynner sesong 15. Men det får vi ikke vite før da.

Se "Jitters and Japes" og "Merry Misty Island" 5. mai kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

lørdag 7. april 2012

Ekstra: "Å være Percy" review

Episode 12 av sesong 14 het "Å være Percy".

Episoden handler om at Percy ser at Gordon får masse respekt av de andre lokene, fordi han er høylytt, rask, viktig. Percy vil også bli hørt, så han fløyter høyt på havna, så de andre lokene flytter seg for ham. Percy er veldig stolt av seg selv, og vil fortsette med å være Gordon.

Percy er så opptatt med å etterligne Gordon, at han glemmer å hente posten! Han henter heller Alicia Botti, som skal til middag med Kontrollsjefen. Men når han kommer til Knapford, fyker han rett forbi Kontrollsjefen!

Etter hvert, kommer Percy og Gordon på samme spor, rett mot hverandre! Begge nekter å flytte seg, men Gordon blir dratt inn på et sidespor, og kræsjer gjennom bufferne og sporer av! Percy blir lei seg, og vil ordne opp. Han bringer Alicia Botti til Knapford, henter Rocky for å hjelpe Gordon, og til slutt henter han posten. På Knapford, sier Kontrollsjefen at Percy er perfekt ved å være Percy, og Percy er glad for å være Percy.

Denne episoden er en av mine favoritter. Den beste delen av episoden er kræsjet til Gordon, og det skriket han lager når han treffer bufferne!

TheSodorSteamworks gir Å være Percy
8/10

Hva er dine menginer om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Thomas tar styringen" review

Den første episoden i april var sesong 14s episode 11, Thomas tar styringen.

Episoden handler om at Jernbane Inspektøren kommer, og Gordon skal ta ham og Kontrollsjefen på en rundtur på Sodor. Kontrollsjefen sier til Thomas at han burde koble vogner på havna, fordi travle lok vil gjøre inspektøren glad. Så Thomas gjør det, men han finner ut at han burde få flere lok til å skyve, så inspektøren blir enda gladere.

Først spør Thomas Percy, og deretter Mavis. De er usikre, for de må gjøre jobbene sine. Men når Thomas sier at Jernbane Inspektøren vil bli glad, og Kontrollsjefen vil bli stolt, blir de med ham. Men akkurat når de drar, ankommer Gordon med Kontrollsjefen og inspektøren! De har kommet for å se lokene travle der, men de er borte.

På havna har Percy og Mavis dyttet to lange rekker med kullvogner. Når Gordon kommer, sier Thomas at de må dytte, og så kræsjer de inni hverandre! Kull flyr overalt, inkludert ned i Gordons skorstein! Thomas tar Gordon til Dampverkstedet, og Thomas drar tilbake for å dytte. Han er så opptatt at han ikke ser at Kontrollsjefen og inspektøren ser på ham! Thomas blir fortalt at han er veldig nyttig, og inspektøren sier at Kontrollsjefens jernbane er den beste!

Jernbane Inspektøren fikk sin stemme av Christoffer Staib, som har mange stemmer i gjengen.

Jeg syns denne episoden er fantastisk! Jeg elsker kræsjet på havna!

TheSodorSteamworks gir Thomas tar styringen:
8/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 6. april 2012

Sumo gir Thomas og Percys nyeste episoder navn

TV 2 Sumo har lagt til Påskeaftens episoder på sin nettside. De heter "Thomas tar styringen" og "Å være Percy". Dette blir Thomas's tredje episode i den fjortende sesongen, og Percys første.

"Thomas tar styringen" handler om at Jernbane Inspektøren skal komme, og Thomas får Percy og Mavis til å hjelpe ham med å jobbe på havna, men det ender bare med kaos og flyvende kullvogner!

"Å være Percy" handler om at Percy prøver å få mer respekt ved å etterligne Gordon. Mens han gjør det skaper han problemer over hele øya, og mest for Gordon!

Episodene kan ikke spilles av ennå. Det er kun en nedtelling til i morgen.

Disse episodene er episode 11 og 12 av sesong 14.

Se "Thomas tar styringen" og "Å være Percy" i morgen kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

onsdag 4. april 2012

Flere sesong 11 eventyr på vei til DVD!

CDON.no har en ny DVD tilgjengelig for forhåndbestilling. Den heter Thomas og fyret, og er den siste DVD'en i sesong 11.

Episodene er uvisst, men det er mest sannsynlig at det blir de åtte siste episodene i sesong 11. Disse er de antatte episodene:

Dirty Work (Skittent arbeid)
Thomas og fyret
Thomas and the Big Bang (Thomas og det store smellet)
Edward and the mail (Edward og posten)
Thomas and the Runaway Car (Thomas og den løpske bilen)
Thomas in Trouble (Thomas i trøbbel)
Thomas and the Stinky Cheese (Thomas og den stinkende osten)
Percy and the Left Luggage (Percy og den glemte bagasjen)

Dette blir da den eneste av de nyeste DVD'ene med åtte episoder på for øyeblikket.
Her er coveret:
Thomas og fyret kommer ut 12. september 2012.