lørdag 31. mars 2012

Ekstra: "Victor sier alltid ja" review

Den siste episoden i mars 2012 er "Victor sier alltid ja", og er episode 10 av den fjortende sesongen. Så nå er sesongen halvveis.

Episoden handler om at mange lokomotiver er på Dampverkstedet for å bli reparert. Det er Harry, Bert, Percy, og Edward. Etter hvert kommer Kontrollsjefen i Gordon. Gordons ventiler er tette, og han må være klar til å hente noen barn som skal på en båttur den ettermiddagen. Victor tror ikke han vil rekke det, men han vil ikke gjøre Kontrollsjefen gretten.

Snart kommer Thomas også, som har et løst stigtrinn, og Emily kommer senere. Bufferne hennes må pusses. Victor sier han kan fikse dem, men han glemmer alle de andre. Til slutt fyker det svart sot og røyk ut av ventilene til Gordon! Røyken flyr over Kontrollsjefens lyseblåe bil! Kontrollsjefen er rasende!

Victor er lei seg, og nå skal han prioritere ordentlig. Han tar Gordon først siden det haster med ham. Harry og Bert tar han etterpå. Edward og Percy må vente på deres reperasjoner, og Thomas og Emily må vente til i morgen, som er helt greit for dem. Snart er alle fornøyde, inkludert Kontrollsjefen og Victor!

I denne episoden gjør Harry og Bert et comeback. Harry fikk sin stemme av Christoffer Staib, og Bert fikk sin av Sigbjørn Solheim.

Jeg syns denne episoden er veldig bra! Fint valg av karakterer, og en veldig bra handling.

TheSodorSteamworks gir Victor sier alltid ja:
9/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Plopp, sa det" review

Episode 9 av sesong 14 heter "Plopp, sa det", og ble kringkastet 31. mars 2012.

Episoden handler om at det skal være en skolepiknik i Hviskeskogen, og Thomas skal levere limonaden. På veien, kjører han over humper, og flaskene rister. Til slutt, sier det PLOPP, og korkene flyr av flaskene! Men Thomas vet ikke at det er korkene som lager lyden; Han tror det er de humpete sporene.

Isteden for å dra rett til Hviskeskogen, kjører han over flere humpete spor. De flyvende korkene gjør at Herr Boblemann mister nesen sin, bakerne mister kakene til pikniken, og James kræsjer i buffere! Men Thomas vet ikke det heller.

Da han kommer til rasteplassen, forteller Kontrollsjefen om alt som har skjedd, og Thomas drar for å rette det opp. Han henter flere kaker, og mer limonade. Han ser også Herr Boblemann som har kjøpt en ny rød nese. Thomas tar ham også til pikniken, og Herr Boblemann sier til Thomas at å høre barn le, er den gladeste lyden av alle.

Det ble gjort en stor tabbe i denne episoden. Hviskeskogen ble forvekslet Hvisleskogen. Det er to måter å se det på. 1: På engelsk er Hvisleskogen "Whistling Woods", og Hviskeskogen er "Whispering Woods", og det ble sagt "Whispering Woods" i den engelske versjonen. 2: Man kan se forskjell på begge skogene.

Jeg syns ikke denne episoden var så bra. Men på samme tid syns jeg den er litt sjarmerende.

TheSodorSteamworks gir Plopp, sa det:
3/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 30. mars 2012

Episode 9 og 10 av sesong 14 får sine norske navn

TV 2 Sumo har lagt til morgendagens episoder på nettsiden sin. "Pop Goes Thomas" blir "Plopp, sa det", og "Victor Says Yes" blir "Victor sier alltid ja".

Episodene kan ikke spilles av enda; Det er kun en nedtelling til i morgen. De kan spilles av på samme tidspunkt som de vises på tv.

Se "Plopp, sa det" og "Victor sier alltid ja" i morgen kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

Påminnelse: Hør Harry og Berts stemmer i morgen!

Dette er bare en påminnelse om at du får høre stemmene til Harry og Bert, de to slemme dieselene, i episode 2 på TV 2s sending i morgen, i episoden "Victor Says Yes", direkte oversatt "Victor sier ja".

Det er uvisst hvem av de mannlige stemmene som skal gi de to tvilling dieselene stemmer. Om det blir Espen Sandvik, Anders Sundstedt, Øyvind Borgemoen Lyse, Helge Winther Larsen, Christoffer Staib, Christian Greger Strøm, eller Sigbjørn Solheim får du se i morgen.

Den første episoden blir "Pop Goes Thomas", som kan bety mye rart på norsk. For eksempel "Thomas popper avsted", "Thomas blir poppa", "Det popper for Thomas" etc.

Se "Pop Goes Thomas" og "Victor Says Yes" i morgen kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

onsdag 28. mars 2012

TV2.no lover en søppeldag på Sodor!

28. april 2012 kommer det to episoder med søppel i sentrum. På engelsk heter de "Thomas and Scruff" og "O the Indignity". Direkte oversatt er det "Thomas og Scruff" og "Åh denne verdighet". Men Gordons kjenningsfrase på engelsk er den siste episodens tittel, og den norske er "Åh, noe så skammelig", så det er mer sannsynlig at det blir episodens norske tittel.

Vi får se for første gang en ny karakter som heter Scruff. Om han heter det på norsk er foreløig uvisst. Det samme er hvem som skal være stemmen hans. Piff gjør også et comeback i CGI. Han kommer på DVDen Fløytegjemsel noen få dager før, 25. april, men uten CGI og Sigbjørn Solheims stemme til ham.

I tillegg gjør Piffs søppeldynge comeback etter dens lille introduksjon i Redningsaksjon på Tåkeholmen.

I "Thomas and Scruff" er Scruff er redd for å bli vasket, og Thomas skremmer ham bort med børster og såpevann! Kan Thomas få Scruff til Piffs søppeldynge i tide?

I "O the Indignity" skal Gordon være sjefen på Piffs søppeldynge, men han mener at han er alt for viktig til å jobbe der. Så når andre lokomotiver kommer med søppel, gjemmer han seg!

Episode 17 og 18 av sesong 14 kommer på TV 28. april kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

lørdag 24. mars 2012

Ekstra: "Diesels spesiallevering" review

Diesels spesiallevering var episode 2 i TV 2s sending 24. mars.

Episoden handler om at James blir jublet for av barna, fordi han har en vogn med søte, rosa griser. Diesel vil også bli jublet for, men han må levere skifer til det ødelagte skoletaket. Diesel tar Thomas's vogn med epler, og Rosies vogn med blomster, men barna er fortsatt mer glad i grisene til James.

Etter hvert stjeler Diesel vognen med griser etter James har levert den, og kjører den til skolebarna. Men de bryr seg ikke om grisene; De er lei seg fordi de er våte siden Diesel ikke har levert skiferet til skolen!

Diesel drar med en gang å henter vognen med skifer til skolen, og barna blir kjempeglade. De jubler og klapper for Diesel, og Diesel har aldri vært gladere!

Denne episoden er gjennomsnittlig for min smak. Jeg syns Diesel er alt for snill her. Han skal jo være slem, men nå er han faktisk interessert å hjelpe, og være nyttig.

TheSodorSteamworks gir Diesels spesiallevering:
5/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Henrys helse og sikkerhet" review

24. mars ble Henrys helse og sikkehet kringkastet for første gang, sammen med Diesels spesiallevering.

Episoden handler om at etter å ha kræsjet i en kullvogn, vil Henry gjøre skinnene trygge, med hjelp av "helse og sikkerhet". Han henter Rocky, og de rydder sporene for vogner. Men Henry vet ikke at vognene han rydder vekk er Percys vogner, og han gjemmer dem så godt at Percy ikke finner dem.

Etter å ha lett etter vognene sine, har Percy gått tom for vann. Henry sier at Percy må flyttes, så ikke en ulykke skjer. Så Rocky løfter Percy høyt opp i lufta, og av sporet. Da kommer Kontrollsjefen, og sier at det er en nødsituasjon, og at Rocky trengs straks, men han er jo alt for opptatt med å løfte Percy!

Henry er lei seg, og han vil rette opp i det han har gjort. Rocky setter Percy tilbake på sporet, også drar de til nødsituasjonen. Det er kufangerne til Toby som har hengt seg opp, og han har falt av sporet. Etter å ha reddet Toby, leverer Henry Rocky tilbake til Redningsentralen, og henter vognene til Percy. Til slutt gjør Henry masse "helse og sikkerhet" på egen hånd, og han har funnet ut at helse og sikkerhet er viktig, men å spørre først er viktigst!

Jeg liker denne episoden. Jeg ser ikke mye feil i den. Den ble tatt godt imot av fansen også.

TheSodorSteamworks gir Henrys helse og sikkerhet:
7/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

torsdag 22. mars 2012

Den 21. april blir en Sprø Dag med Hoppende Jobi Ved!

TV2.no lover flere sesong 14 episoder 21. april 2012. Om det blir mer etter denne datoen er foreløpig uvisst, men det er veldig sannsynlig at sesongen fortsetter.

Episodene heter på engelsk "Thomas' Crazy Day" og "Jumping Jobi Wood!". Direkte oversatt er det "Thomas's sprøe dag" og "Hoppende Jobi ved!".

I begge disse episodene gjør Tømmer Tøfferne comeback på tv. De har ikke vært i noe nytt siden Redningsaksjon på Tåkeholmen i oktober 2011.

I "Thomas' Crazy Day" skal Thomas vise Tømmer Tøfferne (Futt, Krutt og Ferdinand) hvordan å være veldig nyttig, men på samme tid leke gjemsel med Percy!

I "Jumping Jobi Wood!" må Thomas og Edward til Tåkeholmen for å hente Jobi ved, men Thomas vil ikke ta imot hjelp fra Tømmer Tøfferne. Så Thomas og Edward får problemer med både Vaklebrua, Hiv-og-Ho, og ikke minst Gamle Snøfte!

Se "Thomas' Crazy Day" og "Jumping Jobi Wood!" 21. april kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

mandag 19. mars 2012

Thomas og Elizabeth venter i butikkene!

I dag, 19. mars, ble den siste boken i "Mitt Thomas Bibliotek" serien utgitt, "Thomas og Elizabeth".

Den neste boken er uvisst, fordi det er ikke bilder av noen andre bøker på baksiden av boken. Den kommer ut mest sannsynlig om en måneds tid.

Thomas og Elizabeth er i butikkene nå for 49,50 kr.

søndag 18. mars 2012

Ekstra: "Toby og Hvisleskogen" review

Toby og Hvisleskogen er den fjortende sesongens sjette episode, sammen med Charlie og Eddie, 17. mars.

Episoden handler om at Toby skal levere kull til Hertugen og Hertuginnen av Boxfords sommerhus, og at han må tøffe gjennom Hvisleskogen. Det gjør Toby veldig redd, for han syns at Hvisleskogen er skummel.

På Hvisleskogens sidespor, dytter Thomas og James kullvogner. De kan se at Toby er redd for å kjøre inn i Hvisleskogen, og tilbyr ham hjelp. Men Toby mener at gamle lokomotiver ikke kan være pyser, og at gamle lok ikke spørre unge om hjelp heller. Så han damper inn alene.

Etter gjentatte forsøk, tør ikke Toby å tøffe gjennom Hvisleskogen, fordi han hører så mange lyder. Han ender bare med å rygge ut av skogen, og kræsje inn i Thomas og James's vogner. Til slutt, skjønner Toby at man aldri blir for gammel for å be om hjelp. Så han ber James og Thomas tøffe sammen med ham, og det gjør de.

På veien, finner de forklaringer på alle lydene Toby hørte, som er veldig pene i virkeligheten. Og Toby klarer endelig å få levert kullet til sommerhuset.

Denne episoden var gjennomsnittlig. Det var veldig lite karakterer i den, så det ble litt kjedelig. Men det var noe fint med den og, f. eks. Woodland fossen. Den så helt ekte ut!

Toby er ganske mye ute av karakter i episoden. Han var for lettskremt, og han burde vite fra før av at man aldri blir for gammel for å be om hjelp.

TheSodorSteamworks gir Toby og Hvisleskogen:
5/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Charlie og Eddie" review

Sesong 14s femte episode går med navnet Charlie og Eddie. Dette er andre gangen Edward blir kalt for "Eddie". Den første var episode 2 av sesong 12, som enda ikke har fått noe norsk navn, Steady Eddie.

Episoden handler om at Edward skal levere Kontrollsjefens ødelagte bil til mekanikeren på Maron Stasjon. Charlie kommer og sier at Edward er for gammel til å like moro. Edward vil motvise Charlie ved å ha det moro isteden for å kjøre rett til Maron.

Når de endelig kommer fram til Maron, har mekanikeren dratt med Bussen Bertie! Charlie og Edward følger etter ham, men uten hell. Så de drar til Dampverkstedet istedet, både for å få fikset bilen, og for å ha det moro.

Men på Dampverkstedet, fikser de ikke biler, så det ender med at bilen får en skorstein på taket! Edward angrer, og sier til Kontrollsjefen at han bringe ham og Lady Hatt den kvelden, og deretter få fikset bilen oredntlig. Og Edward viser Charlie at å være veldig nyttig er like morsomt som vitser, råning og jakting!

Denne episoden var fantastisk med stor F! Den ble godt tatt imot av andre fans også. Det ble sagt to vitser som folk hadde blandede meninger om.

Charlies vits: Hvor har hvalene pengene sine? I en fiskebank!
Edwards vits: Hvordan vet du at et lokomotiv går til sengs? Du hører at det "tøfler"!

Jeg syns vitsene var litt morsomme, men jeg lo ikke ordentlig. Jeg bare fniste litt.

TheSodorSteamworks gir Charlie og Eddie:
9/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Stinke-Stanke-Vasken" review

Episode 4 av sesong 14 heter Stinke-Stanke-Vasken, og Emily er i hovedrollen. Den kringkastet sammen med James i mørket, 10. mars.

Episoden handler om at Sodor United Fotballklubb skal ha årets første kamp. Emily vet alt om laget, så hun vil ha den viktigste jobben, for å hjelpe laget å vinne. Jobbene er som følger: Hente Sodor United laget, hente fansen, hente eplene til pausen, og hente klevasken fra Maithwaite og levere den til vaskedamen.

Emily må hente klesvasken, men det vil hun ikke! Hun drar og prøver å hjelpe Percy, James og Thomas med de viktige jobbene sine. Men de trenger ikke hjelp, men Emily prøver å hjelpe dem likevel, men ender bare med å ødelegge jobbene deres!

Når Emily drar til fotballbanen, finner hun ut at "stinke-stanke-vasken" var Sodor Uniteds fotballtrøyer og shorts! Når hun vet det, raser hun for å hente vasken, og levere den til vaskedamen. Når klærne er vasket, er det ikke tid til å tørke det før kampen! Emily sier at klærne kan henge på henne, så kan de tørke i vinden, og det funker. Emily er veldig glad for at hun fikk hjelpe laget hennes allikevel.

Episoden var veldig bra. Den var litt lik sesong 10 episoden, Percy og tivoliet, men denne var litt bedre. Jeg likte rimet Emily ropte til Sodor United på slutten:

To! Fire! Seks! Ni!
Det andre laget skal få svi!
Sodor United!

En veldig bra episode! Den er virkelig verdt å se.

TheSodorSteamworks gir Stinke-Stanke-Vasken:
8/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "James i mørket" review

10. mars, ble den tredje episoden av sesong 14 vist på tv for første gang, med navn James i mørket.

Episoden handler om at Alicia Botti skal holde en konsert på kvelden. James skal hente henne, ordføreren, og Sodor Musikkorps, og bringe dem til konserten. Men han nekter å ha på seg en lykt, for han mener at han ser teit ut med den.

Siden det er så mørkt, klarer ikke James å se at han henter feil personer! Han hentet Bonden McColl med premie kua hans, og Bonden Trotter med premie grisene hans!

Når han finner ut av feilen hans, fyker han avsted til Brendam Havn for å slippe av hans feile passasjerer, men først får han lykten sin festet. Og Thomas og Edward henter de riktige gjestene. James finner ut at lykten hans er veldig nyttig allikevel, og sammen med Thomas og Edwards lykter, lyser James opp konserten med hans lyst, skinnende lykt.

Det var noe ganske humoristisk i denne episoden. På vei til å hente gjestene, treffer James på lokomotiver på veien, men han ser ikke hvem det er, fordi han ikke har lykten på seg. Først er det Thomas, men James er sikker på at det er noen andre, så han sier "God kveld, Henry"! Og etterpå er det Edward. James ser det ikke og sier "God kveld, Percy"!

Denne episoden var veldig bra. Vi får se hvor vakker Sodor er om natten, og selve historien var veldig underholdene.

TheSodorSteamworks gir James i mørket:
7/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Henrys magiske kasse" review

Episode 2 i sesong 14, Henrys masgiske kasse, ble kringkastet 3. mars, sammen med Thomas's høye venn.

Egentlig, er dette den tjuende episoden av sesong 14, men etter produksjons rekkefølgen, er det den andre episoden. Mange ble overrasket at denne episoden ble kringkastet, isteden for James i mørket, men det er forklaringen.

Episoden handler om at Henry får en julespesial. Han skal levere en meget spesiell kasse til bonden McColls jorde, for en spesiell overraskelse for de andre lokene fra Kontrollsjefen. I tillegg, må Henry si til alle lokomotivene at de må være ved jorde ved middagstid.

Men Henry er alt for bekymret for å fortelle lokene om å være ved jorde. Han drar tilbake til jorde hele tiden, men kassen er på mystisk vis borte! Henry drar å leter etter den. Hver gang han kommer tilbake til jorde er det bare juletrær der!

Kontrollsjefen forteller Henry at trærne var inni kassen, og at Henry hadde gjort en veldig god jobb, men han må skynde seg å fortelle de andre om å være der ved middagstid. Henry bringer lokene til jorde, og der er alle juletrærne dekket av røde, grønne, blåe og gule julelys, og Kontrollsjefen er der som Julenissen!

Selv om Henry er veldig ute av karakter, er ikke episoden så verst. Den er gjennomsnittlig. Det er en veldig koselig jule episode.

TheSodorSteamworks gir Henrys magiske kasse:
4/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Thomas's høye venn" review

Her er mitt review på episode 1 av den fjortende sesongen, Thomas's høye venn.

Episoden handler om at en ny dyrepark skal åpnes, og Thomas skal levere en sjiraff til dyreparken. Men han venter ikke på sjiraff passeren. Så når Thomas kommer til en lav bro, nekter sjiraffen å sette seg ned.

Etter å ha spist Edwards epler, og lekt med Percys blader, sovner sjiraffen, og Thomas kan kjøre under broa. Men når Thomas kommer til dyreparken, hvor Kontrollsjefen og borgemesteren venter, vil ikke sjiraffen våkne!

Thomas er lei for det, henter passeren og bringer ham til dyreparken. Så henter han nye epler og blader til dyrene. Når han kommer tilbake, har passeren vekket sjiraffen. Og fotografen tar et bilde av sjiraffen som har ansiktet sitt rett ved siden av Thomas.

Denne episoden ble ikke tatt godt imot av fansen, og jeg er en av dem! Jeg syns denne episoden var veldig, veldig dårlig. Å kun se på en sjiraff som ikke vil sette seg, blir fort kjedelig.

En ting som både jeg og andre fans likte, var slutten. Etter fotografen har tatt bildet av Thomas og sjiraffen, vises det et fotoalbum. I albumet, er bildet av Thomas og sjiraffen, et fra Dagens helt hvor alle lokene er i Knapford, et nærbilde av Thomas fra Knirke-Cranky, og fra Thomas og den løpske dragen, hvor Thomas ser vinner-pokalen.

Kort sagt, en dårlig episode. En fæl måte å starte sesongen.

TheSodorSteamworks gir Thomas's høye venn:
1/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Se etter TheSodorSteamworks's sesong 14 reviewer

Siden sesong 14 av Thomas og vennene hans startet den 3. mars, skal jeg putte reviewer på alle episodene etter hvert som de kommer. Episode 1 - 6 er litt forsinket, men jeg skal skrive dem veldig snart.

Episodene som er forsinket er som følger: Thomas's høye venn, Henrys magiske kasse, James i mørket, Stinke-Stanke-Vasken, Charlie og Eddie, og Toby og Hvisleskogen.

Se etter reviewene på denne bloggen veldig snart! Du kan også skrive dine egne meninger om episodene i kommentarboksen under hvert blogginlegg.

Det første reviewet blir da om episode 1, Thomas's høye venn.

Legg til Elizabeth i Thomas Biblioteket ditt!

På baksiden av forrige Mitt Thomas Bibliotek bok, Thomas og Terence, sto det at den neste boken i serien vil bli med veteran lastebilen Elizabeth. Den heter Thomas og Elizabeth.

Boken er basert på episode 5 av sesong 6, Elizabeth - veteran lastebilen. Episoden handler om at når Thomas brekker stempelstangen sin, finner han en frekk veteran lastebil gjemt i et skur som heter Elizabeth. Hun bringer en ny stempelstang til Thomas, så drar de til Brendam Havn, hvor det blir sagt at Elizabeth er Kontrollsjefens første lastebil. Til slutt blir Elizabeth så god som ny, med ny maling og nye deler. Det er mest sannsynlig at boken vil handle om det samme som episoden.

Denne boken ble først utgitt i England i 2003, med navn Elizabeth. Det er foreløpig uvisst når boken vil bli utgitt i Norge.

Thomas og Elizabeth kommer i butikkene snart.

lørdag 17. mars 2012

Lek Fløytegjemsel i april!

Den tredje sesong 11 DVDen er på vei til Norge. Den heter Fløytegjemsel. Her er coverene:




Beskrivelsen:
Mens Thomas og Percy venter på et viktig lasteskip i havnen, foreslår Thomas at de gjemmer seg. Cranky vil gjerne være med, men Thomas sier at han ikke er noe flink til å gjemme seg. Percy gjemmer seg, og han gjemmer seg godt! Thomas leter overalt for å finne ham. For å lokke ham frem fra gjemmestedet, roper Thomas høyt at lasteskipet har kommet. Percy blir lei seg når han oppdager at Thomas har lurt han frem.

Episodene:
1. Fløytegjemsel
2. Gordon og mekanikeren
3. Emily og Piff
4. Thomas står på
5. Hector Huffameg
6. Thomas og historiefortelleren

Fløytegjemsel kommer i butikkene 25. april 2012.

Sesong 14 har tatt sporet til Norge!

Den 3. mars 2012 begynte den fjortende sesongen av Thomas og vennene hans, med episodene "Thomas's høye venn" og "Henrys magsike kasse".

Sesongen ble først vist i England oktober 2010, og har endelig kommet til norske seere ca. ett og et halvt år etter.

Den 10. mars ble "James i mørket" og "Stinke-Stanke-Vasken" vist på tv for første gang. Og 17. mars var det "Charlie og Eddie" og "Toby og Hvisleskogen" sin tur.

Alle episodene som foreløpig har blitt vist kommer på TV 2 Sumo sine netsider. Noen ganger kommer de noen dager før, med nedtelling til klokkeslettet når de går på tv. Noen ganger blir de litt forsinket, og kommer enten på dagen eller dagen etter.

Sesong 14 fortsetter lørdag 24. mars kl. 06.40, og den andre 06.51 med episodene "Henry's Health and Safety" og "Diesel's Special Delivery". Direkte oversatt blir det "Henrys helse og sikkerhet" og "Diesels spesielle leveranse".