torsdag 31. mai 2012

På sankthansaften stopper bussen får å sette seg fast på deg!

TV 2s tv guide avslører to nye episoder på sankthansaften, 23. juni. De heter "Stop that Bus!" og "Stuck on You". På norsk blir det "Stopp den bussen!" og "Fast på deg". Disse er episode 13 og 14 av sesong 15.

Disse to episodene har store hendelser innvolvert. I "Stop that Bus!" snakker Bertie for første gang i CGI serien! Og kanskje den største, i "Stuck on You", hold på hatten nå, BUTCH SNAKKER FOR FØRSTE GANG I HELE THOMAS HISTORIEN!

"Stop that Bus!" handler om at Thomas skal ta Bertie med på rundtur på øya, men det ender bare med en stakkars buss på Vaklebrua, og en sint Enkefru Hatt!

"Stuck on You" handler om at Thomas skal være redningslok med Butch. Butch har fått en ny magnet, som Thomas tror han kan alt om. Men han tar helt feil!

Se "Stop that Bus!" og "Stuck on You" lørdag 23. juni kl. 06.40 og 06.51 på TV 2.

søndag 27. mai 2012

Ekstra: "James til unnsetning" review

Sesong 15, episode 6, min favoritt nr. 2 i sesongen, "James til unnsetning".

Episoden handler om at James skal være redningslok for dagen. Etter å ha forklart Percy hva "krisealarm" betyr, kommer Toby trillende. Han sier Kontrollsjefen ba ham om å være redningslok sammen med James, noe som gjør James sjokkert! Han vil gjøre det alene. Plutselig kommer vaktsjefen på redningssentralen ut, og sier at Gordon har sporet av på myr sletta, og at James og Toby må dra å redde ham. James vil ikke ha Toby med. Han sier at redningslok på Sodor må være damplokomotiver, og Toby er en damptrikk. Så Toby kan ikke være redningslok, mener James. Dette gjør Thomas sint. Han sier at Toby kan være øyas beste redningstrikk, men James hører ikke.

James skryter til barna om at kun han er redningslok. Snart kommer de til Gordon. Toby foreslår at de kan hente Rocky, men James begynner bare å trekke Gordon. Dette får Gordon til å hoppe helt av sporet! James og Toby drar til baksiden av Gordon. James ignorerer Tobys forslag om å hente Rocky igjen, og begynner å dytte Gordon. Det blir for mye for det gamle sporet! Det knekker på midten! James nekter å gi seg, og påstår at et kraftig dytt får Gordon opp på sporet igjen. James puffer til Gordon, og med dunder og brak, og et fryktelig smell, har både Gordon og James plasket ut i gjørmehullet! James skjønner nå at han har vært dum, og ber Toby om å hente Rocky.

Sammen med Thomas, dytter og trekker de Rocky til myra. Rocky løfter Gordon og James tilbake på linja. Nå ber faktisk James Toby om hjelp! Sammen er de flotte redningslok. De hjelper både Charlie, Mavis og Percy. På redningssentralen står Kontrollsjefen og venter på dem. James takker ham for å ha brakt Toby med ham, og sier Toby er øya Sodors beste redningstrikk!

Vi hørte en ny stemme her. Lete og Redningssentral vaktsjefen. Han fikk sin stemme av Sigbjørn Solheim.

Denne episoden var FANTASTISK! James og Toby er i perfekt karakter. Det ser ut til at James har Toby som rival, som i "Møkkete saker" og "Nå blir det trøbbel". Og kom igjen, det kræsjet! Det kræsjet var det beste kræsjet i Thomas-historien! Dette er det animasjon serien trenger mer av; kræsj! Det er kræsjet i seg selv som gjør episoden fantastisk.

TheSodorSteamworks gir "James til unnsetning":
8/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

lørdag 26. mai 2012

Ekstra: "Helten Edward" review

Sesong 15s episode 5 het "Helten Edward".

Episoden handler om at Edward skal være øyas redningslokomotiv, og han skal jobbe med Harold. Edward er bekymret, for han mener at Harold er en helt, men ikke ham. I samme øyeblikk tordner Gordon forbi med Rocky. De er på vei for å redde et lok. Edward finner ut at Gordon er en helt, fordi han er sterk, rask og tøff. Så det skal Edward være også.

På veien til redningssentralen ser Edward Charlie, som har et pipende hjul. I tillegg har han glemt alle vitsene sine, så barna ville ikke syns han er moro-Charlie mer. Edward vil hjelpe ham, så han forteller en morsom vits, og det gjør Charlie glad. Nå har han noe å fortelle til barna. På hans vei, finner Edward ut at han bare var morsom. Han må prøve hardere å være en helt. Senere treffer Edward Enkefru HattMaithwaite, som har glemt kofferten hennes på Maron! Edward henter den, og han får høre at han er veldig snill, men det var ingen av tingene Edward måtte gjøre for å være helt! Han må prøve hardere. Senere ser Edward hunden til bonden McColl, som har gått seg bort. Edward er veldig stille og varsom, og hunden hopper i styrhuset hans! Edward leverer den til bonden McColl, og Edward får høre at han er varsom. Edward husker at det heller ikke var noen av tingene han måtte gjøre for å være helt.

Edward tøffer til redningssentralen, men Harold har allerede dratt! Edward brukte for lang tid på å tøffe dit. Edward tøffer nedtrykt mot Knapford. På veien passerer han både McColl og Charlie, som kaller ham en helt. I knapford står Kontrollsjefen og Enkefru Hatt og venter. Edward forteller at han ikke var "sterk, rask og tøff". Kontrollsjefen er enig, men han sier at Edward var "snill, morsom og varsom", fordi han er et snilt, morsomt og varsomt lok. Noe som gjør ham til en helt, bare ved å være seg selv! Edward blir veldig glad. Så kommer Harold og sier at han og Edward må dra på oppdrag, og helten Edward kunne ikke vært gladere!

Jeg syns vitsen til Edward var egentlig litt underholdene. Den låt slik:

Hvorfor manglet toget vindu? Fordi det ikke holdt ruta!

Jeg husker fra i fjor, når jeg så denne for første gang på engelsk, syns jeg den var kjempebra, men det endret seg fort, og det har ikke endret så nå heller. Jeg syns fortsatt denne episoden egentlig er litt kjedelig. Men det er absolutt ikke den verste.

TheSodorSteamworks gir "Helten Edward":
4/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 25. mai 2012

"Percys nye venner" følger trenden til "Noe så skammelig"

Siden Percys nye venner ikke har blitt lagt til på TV 2 Sumo til nå, kommer den ikke dit.

Dette er det samme som skjedde med sesong 14 episoden, Noe så skammelig.

Kanskje både denne, og sesong 14 episoden, kommer på nettsiden når sesongene starter på nytt igjen.

Morgendagens store redningsaksjoner får titteler

TV 2 Sumo har avslørt navnene til episode 5 og 6 av sesong 15, "Helten Edward" og "James til unnsetning".

Begge episodene har redning i sentrum. I "Helten Edward" skal Edward være redningslok med Harold, og i "James til unnsetning" skal James være redningslok med Toby.

Se "Helten Edward" og "James til unnsetning" i morgen kl. 06.40 og 06.51 på TV 2.

torsdag 24. mai 2012

En tåkefull dag med en STOR overraskelse venter oss i juni!

16. juni er den nyeste lørdagen TV2.nos tv guide har lagt til programmer, inkludert to nye episoder av sesong 15.

Episodene heter "Surprise, Surprise" og "Spencer the Grand". Oversatt blir det "Overraskelse!" og "Spencer den flotte".

I episoden "Surprise, Surprise" er det, ironisk nok, en overraskelse! Overraskelsen er at Stanley snakker for første gang i CGI serien! Hvem som gir stemmen hans får vi vite da.

"Surprise, Surprise" handler om at Thomas er lei seg fordi Edward, Percy og Stanley kommer til å gå glipp av barnas julefest fordi de er på Dampverkstedet, så Thomas prøver å lage en fest for dem der...

"Spencer the Grand" handler om at det er forferdelig mye tåke på Sodor, og Spencer vil prøve å finne fram til Hertugen og Hertuginnens sommerhus i tåken, men selv om han tror det, klarer han det ikke!"

Dette blir Spencers første egne episode.

Se "Surprise, Surprise" og "Spencer the Grand" lørdag 16. juni kl. 06.40 og 06.51 på TV 2.

lørdag 19. mai 2012

Ekstra: "Percys nye venner" review

Sesong 15, episode 4, Percys nye venner gikk på tv i dag.

Episoden handler om at Percy vil ha flere venner å leke med. Han får en ide når han ser Crankys venn, Måke. Percy vil prøve å bli venner med dyr også. Percy sier han vil bli venn med dyrene ved å være så høylytt han bare kan. Han fløyter høyt, og det skremmer Måke, men det ser ikke Percy.

Først, ser Percy en kanin, som blir redd av Percys tuting og roping. Så ser Percy to ekorn, som blir redd av Percys damp og roping. Til slutt ser Percy en fugl, som blir redd av det store fløytende loket. Percy tøffer etter fuglen, men fuglen flyr over havet. Percy blir trist for at ingen av dyrene vil være venner med ham. Plutselig begynner bakken å skjelve og skake. Det er Gordon som tordner i vei med ekspressen! Percy blir veldig redd. Thomas kommer og spør hvorfor Percy ser så redd ut. Percy sier at Gordon er stor, og han er liten. Og at store bråkete ting skremmer små stille ting. Det får Percy til å tenke...

Percy tøffer tilbake til skogen, og der ser han fuglen. Denne gangen tøffer han opp til fuglen så stille og rolig han kan. Plutselig flyr fuglen opp på bufferen hans! Senere tøffer Percy og fuglen videre, og ser herr og fru ekorn. Når de ser hvor stille Percy er, vil de bli med på turen. Senere ser Percy kaninen, som også blir med på det stille toget. Når Percy tøffer hjem til Tidmouth, blir de andre lokene overrasket over å se alle dyrene. Percy er veldig stolt for å introdusere hans nye venner!

Jeg har kun ett ord for denne episoden: E-LEN-DIG. Jeg syns dette er sesongens verste, og Percys verste!

TheSodorSteamworks gir "Percys nye venner":
1/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Emily og Futt" review

Emily og Futt er navnet på episode 3 av sesong 15, og er den siste episoden i "Tømmer-Tøffer-Trilogien".

Episoden handler om at den dagen er det barnas damptivoli, og Futt sin belønning for å ha vært veldig nyttig er å være tivoliets stjerne. Emilys spesial er å bringe Futt til tivoliet. På tivoliet skal Futt gjøre det både han, Krutt og Ferdinand syns er veldig gøy, "Fuglefløyting". Emily har også lyst til å kunne kvitre som en fugl med fløyta hennes. Tømmer Tøfferne gir henne instruksjonene som er: "Du trekker pusten, og presser og kniper. Og med huff og med puff, har du en fugl som piper.". Emily vil lære det på vei til tivoliet.

Men fuglefløyting er ikke så lett som Emily hadde trodd. Hun spør Futt igjen hvordan man gjør det. Futt advarer henne om at fuglefløyting bruker mye kull, men Emily er ikke bekymret. Akkurat når Emily har trukket pusten, damper Gordon forbi, og syns Emily ser veldig rar ut! Han syns også at kvitringen til Futt er imponerende, noe som gjør Emily sur for at hun ikke klarer det. Senere treffer de på Charlie, som har samme reaksjon som Gordon, og deretter Hiro, som faktisk blir bekymret over å se Emilys rare ansikt! Han drar så for å fortelle det til Kontrollsjefen! Da blir Emily bekymret, fordi de er sene! De tøffer mot tivoliet, men Futt har gått tom for drivstoff, på grunn av all kvitringen! Så Emily må dra alene.

På tivoliet venter barna, som har hørt om fuglefløytingen. Emily prøver så godt hun kan, men hun husker ikke alt som måtte gjøres! Emily sier hun skal hente Futt. Hun frakter drivstoff til ham, så fyker de til tivoliet. Alle barna jubler over fuglefløytingen. Futt ler høyt, og Emily lo så mye at fløyta hennes kvitret som en fugl! Emily har aldri vært gladere.

Det ble gjort en stor tabbe i denne episoden. Det ble sagt at Futt gikk tom for kull, men han, som broren hans, bruker ikke kull!

Det ble vist et stort comeback her også, Trevor! Men dessverre snakket han ikke. Han var på damptivoliet.

Jeg liker ikke denne episoden. For det første fordi fløyter ikke kan lage fuglelyder, og for det andre ble det gjort så mange tabber med stopping på hovedsporet etc.

TheSodorSteamworks gir "Emily og Futt":
2/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 18. mai 2012

Morgendagens episode 1 får sin tittel avslørt

TV 2 Sumo har foreløpig lagt til den første episoden som kringkastes i morgen på sin nettside, "Emily and Dash" som ble "Emily og Futt".

Om den andre episoden, "Percy's New Friends", kommer på Sumo er uvisst. Kanskje den kommer senere, eller kanskje den blir utelatt som Noe så skammelig ble.

"Emily og Futt" kan ikke avspilles ennå. Den har nedtelling til i morgen kl. 06:40.

Se "Emily og Futt" og "Percy's New Friends" i morgen kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

torsdag 17. mai 2012

Det blir både kull og snø 9. juni

To episodes til er nå på TV 2s tv guide. Det blir sesong 15s episode 9 og 10, "Henry's Happy Coal" og "Let it Snow", som blir på norsk "Henrys glade kull" og "La det snø".

"Henry's Happy Coal" handler om at Henry blir mobbet av Harry og Bert på grunn av at han bruker spesialkull, så Henry vil vise dem at han kan bruke normalt kull også!

"Let it Snow" handler om at Thomas vil prøve å få det til å snø på Tåkeholmen, ved å synge "Tåkeholmens snø sang", men det eneste han klarer er å bli sen med hans og Gordons leveranser!

Se "Henry's Happy Coal" og "Let it Snow" 9. juni kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

mandag 14. mai 2012

Mystisk fravær av "Mitt Thomas bibliotek" bøker

De populære Mitt Thomas bibliotek bøkene har vært i butikkene i flere år, men er det veldig lenge siden en ny bok har blitt utgitt.

Vanligvis går det en måneds tid mellom hver bok, men nå har det gått ca. to måneder siden den siste boken, Thomas og Elizabeth, ble utgitt.

Dette kan enten bety at flere bøker for øyeblikket blir oversatt og laget. Eller, men lite sannsynlig, blir de nye bøkene som har erstattet Thomas bibliotek-bøkene i England oversatt og laget, "Thomas Story Time" bøkene.

En annen mulighet er at serien har sluttet, men det er rart siden der er mange bøker igjen, som Rocky, Freddie, BoCo, Arthur og mange flere.

Om serien fortsetter gjenstår å se. De bruker å komme på mandager, men noen ganger også på tirsdager og lørdager.

lørdag 12. mai 2012

Ekstra: "Toby og Krutt" review

Episode 2 av sesong 15, og Tømmer-Tøffer-Trilogien, er "Toby og Krutt".

Episoden handler om at Krutts belønning for å ha hvert veldig nyttig, er å tilbringe dagen med Toby, og Tobys spesial er å ta seg av Krutt. Toby lover å gjøre en god jobb. Først, bringer Toby og Krutt barn fra Knapford til Sandbukta, så må de skyve skifer vogner fra steinbruddet til Brendam havn. De jobber til sola går ned. Toby tar Krutt med seg til hjemmet hans på Arlesdale stasjon. Mens Krutt sover, får Toby en ide. Han vil gi Krutt et eget hjem på Sodor.

Når Krutt våkner, drar de avsted. Først drar de til Fenland sletta, men Krutt er redd for endene! Så drar de til bonden McColls jorde, men Krutt er redd for kuene! Så drar de til en fjelltopp, men der kan Krutt se Futt og Ferdinand, og da blir han lei seg fordi han savner dem. Toby har vært så opptatt med å finne Krutt et hjem på Sodor, at han ikke har hørt på Krutt. Krutt har prøvd hele dagen å fortelle Toby at han vil dra hjem til Tåkeholmen. Toby får en ny ide...

De skal dra tilbake til Tåkeholmen! De raser i tunnelen, og Krutt er kjempeglad for at Toby hat hørt på ham, og for at Toby er hans nye venn. På Tåkeholmen venter en stor velkomst fra Futt og Ferdinand! Mens de står der, hører og ser Toby at dette er like fint som på Arlesdale stasjon, og det er det perfekte stedet for Krutt å bo.

Jeg syns denne episoden er litt søt. Musikken når Krutt forteller Toby at han vil dra hjem, drar rett inn i hjerterota. Ellers var episoden litt dårlig.

TheSodorSteamworks gir "Toby og Krutt":
5/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Gordon og Ferdinand" review

Episode 1 av sesong 15 het "Gordon og Ferdinand", og er Gordons første episode i sesongen. Det er også den første episoden i Tømmer-Tøffer-Trilogien.

Episoden handler om at Kontrollsjefen skal gi Tømmer Tøfferne hver sin belønning for å ha vært veldig nyttig, for å ønske dem velkommen til jernbanen. Ferdinand får sin først; Å dele Gordons spesial! Ferdinand er stolt, men ikke Gordon! Hans spesial er å levere statuen Løven på Sodor til Hertugen og Hertuginnen av Boxfords sommerhus. De skal ha den i sommerferien. Gordon er veldig sur for at han må bli sett med "tomsete, fjomsete Ferdinand"!

Gordon bestmmer seg for å ta de mest øde sporene til sommerhuset, så ingen ser ham med Ferdinand. Først, tøffer Gordon gjennom et øde sidespor, men der er det noen arbeidere som arbeider på sporet. De er oppspilte, for å se det nye loket Ferdinand! Gordon blir enda surere. Senere, tar Gordon sporet til Maron, hvor ingen er, bortsett fra på Maron stasjon! Der står Enkefrue Hatt og en barneflokk som venter på Thomas. De er også oppspilte over å se Ferdinand! Gordon er surere enn noen gang.

Gordon får en ny ide. Han skal kjøre over Fenland sletta, men det sporet er knirkende og knakende. Ferdinand sier at Gordon må sakne farten, men Gordon hører ikke på ham. Plutselig treffer Gordon en hump i sporet, og Løven på Sodor faller av flatvogna, rett i myra! Gordon blir lei seg for ikke å ha hørt på Ferdinand. Nå spør han om hjelp, og Ferdinand er bare glad for å hjelpe. Han henter Rocky, og Gordon og Ferdinand bringer løven til Dampverkstedet, og der blir den blank og fin. Gordon har en ny plan; De skal ta de mest travle sporene til sommerhuset, og Ferdinand skal være forloket! Ferdinand blir veldig stolt. Snart får de levert statuen til sommerhuset, og Gordon har aldri følt seg stoltere enn å være med hans nye venn, Ferdinand!

Jeg liker ikke denne episoden så mye. Jeg likte de nye kameravinklene, og gamle lydeffekter var tilbake.

TheSodorSteamworks gir "Gordon og Ferdinand":
4/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 11. mai 2012

De neste helgene BLIR sesong 15 helger!

TV 2 Sumo har avslørt at det blir sesong 15 som starter på lørdag! Episodene er "Gordon og Ferdinand" og "Toby og Krutt", de to første episodene i Tømmer-Tøffer-Trilogien.

Se "Gordon og Ferdinand" og "Toby og Krutt" i morgen kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

onsdag 9. mai 2012

2. juni er glade lok i sentrum

TV2.nos tv guide har lagt til to episoder til lørdag 2. juni. Siden det er mest sannsynlig at sesong 15 begynner på lørdag, fortsetter sesongen på denne datoen.

Det blir episode 7 og 8 av sesong 15, "Happy Hiro" og "Up, Up and Away!". Det blir på norsk "Glade Hiro" og "Opp, opp og avsted!".

"Happy Hiro" handler om at Hiro har hjemlengsel, og Thomas vil muntre ham opp med en tur til Tåkeholmen. Men Thomas gjør kun det han selv syns er gøy!

"Up, Up and Away!" handler om at Thomas og Percy skal levere en gigantisk ballong til Herr Boblemanns store ballong show. Men alle ballongene flyr avsted, fordi Thomas vil gjøre Percy glad ved å utføre Percys avgjørelser, men Percys avgjørelser er bare feil!

Hvis episodene "Gordon and Ferdinand" og "Toby and Bash" kringkastes på lørdag, kommer disse episodene 2. juni.

(Forhåpentligvis) se "Happy Hiro" og "Up, Up and Away!" lørdag 2. juni kl. 06:40 og 06:51 på TV 2.

lørdag 5. mai 2012

"Noe så skammelig" utelatt fra TV 2 Sumo

I uken Thomas og Rusk og Noe så skammelig gikk på tv, ble kun Thomas og Rusk lagt til på TV 2 Sumo, men denne helgen, når Hurramegrundt og JulTåkeholmen gikk på tv, har episode 18 fortsatt ikke blitt lagt til.

Det er ikke visst hvorfor. Det kan bare være en feil, som også er mest sannsynlig.

Foreløpig kan du se Thomas tar styringen, Å være Percy, Gode juleønsker, Thomas og snømannfesten, En merkelig dag, Sprettende Jobi-trær, Thomas og Rusk, Hurramegrundt, og JulTåkeholmen på nettsiden. Thomas tar styringen og Å være Percy blir nok fjernet snart, fordi de har vært på Sumo i en måneds tid.

Alle nye episoder blir lagt til etter de har vært på tv.

Sesong 14 review

Så nå er sesong 14 slutt for denne gang. Her er et sammenlagt personlige review av hele sesongen. Mest sannsynlig, begynner sesong 15 neste lørdag.

1. Thomas's høye venn - 1/10
2. Henrys magiske kasse - 4/10
3. James i mørket - 7/10
4. Stinke-Stanke-Vasken - 7/10
5. Charlie og Eddie - 9/10
6. Toby og Hvisleskogen - 5/10
7. Henrys helse og sikkerhet - 7/10
8. Diesels spesiallevering - 2/10
9. Plopp, sa det - 3/10
10. Victor sier alltid ja - 9/10
11. Thomas tar styringen - 8/10
12. Å være Percy - 9/10
13. Gode juleønsker - 6/10
14. Thomas og snømannfesten - 1/10
15. En merkelig dag - 8/10
16. Sprettende Jobi-trær - 10/10
17. Thomas og Rusk - 5/10
18. Noe så skammelig - 8/10
19. Hurramegrundt - 8/10
20. Jul på Tåkeholmen - 7/10

Jeg syns dette er en av HiT Entertainments beste sesonger. Ihvertfall den beste CGI sesongen.

TheSodorSteamworks gir sesong 14:
7/10

Hva syns du om sesong 14? Skriv det i kommentarboksen under.

Ekstra: "Jul på Tåkeholmen" review

Sesong 14s siste episode het "Jul på Tåkeholmen".

Episoden handler om at det er jul, og på Sodor Lete og Redningssentral blir det gjort klart til juletrefest. Futt, Krutt og Ferdinand er overrasket, for de har aldri hørt om juletrefest før! SkipperRocky og Thomas forklarer dem hva det er. Tømmer Tøfferne sier de aldri har hatt juletrefest før, fordi de ikke har hatt noen venner å feste med. Thomas sier de har venner i massevis nå, og det gjør dem glade.

Tømmer Tøfferne bestemmer seg for å ha juletrefest på Tåkeholmen. Thomas spør om de vil ha hjelp, men de vil klare det selv. På Brendam Havn ser de en vogn med pynt, så de tar den med til Tåkeholmen. De undres over hvor de skal henge pynten. Så sier Ferdinand at de kan henge det på Gamle Snøfte, og det syns Futt og Krutt er perfekt! Men de må ha mer julepynt. Så mens Futt og Krutt drar til Sodor, leter Ferdiand etter et juletre. Futt og Krutt kommer snart tilbake med mer pynt, og Hiv-og-Ho er snart dekorert. Tvillingene blir overrasket over å se at Ferdinands juletre bare er en Jobi stokk! De henger en stjerne på den så den ser bedre ut.

Plutselig hører de Kontrollsjefen og de andre lokene som kommer inn på tømmer stasjonen. Nå er de klare for å feste! Men så, begynner Gamle Snøfte og Hiv-og-Ho å skake og skjelve. Kuler og bjeller flyr overalt! Så tar Gamle Snøfte tak i Jobi juletreet og hiver det i dammen! Tømmer Tøfferne er lei seg, og ber lokene om hjelp, og de er klare for å hjelpe! Thomas hjelper Ferdinand med å finne et tre, Cranky låner Futt stjernen sin, og barna gir Tømmer Tøfferne hjemmelagd julepynt. Snart er det ordentlig juletrefest på Tåkeholmen, og Futt, Krutt og Ferdinand er glade, og stolte over å ha så flotte venner. Så feirer de jul alle sammen.

I denne episoden, har Futt og Krutt fått sine stemmer fra Redningsaksjon på Tåkeholmen av uvisste grunner. Harold og Skipper gjør også snakke-comeback.

Jeg elsker denne episoden. Jeg syns det er den beste jule episoden noensinne! Har det bare vært snø hadde det blitt enda bedre.

TheSodorSteamworks gir Jul på Tåkeholmen:
7/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Hurramegrundt" review

Episode 1 av dagens sending het "Hurramegrundt".

Episoden handler om at Enkefrue Hatt kommer til Sodor, og Kontrollsjefen sier at Thomas skal hente hans kjære mor på Maithwaite Stasjon, og ta henne med på en tur til Tåkeholmen. Thomas spør Toby hvordan han kan underholde et eldre menneske. Toby gir ham råd, og Thomas henter fornøyd Enkefruen, og drar til Tåkeholmen.

På Tåkeholmen er tåken nede, og Enkefrue Hatt liker det ikke. Thomas prøver først å stoppe, smile, og se seg om. Men Enkefruen syns ikke det er fint. Så prøver Thomas å hvile bufferne, men Hatt liker ikke å hvile. Til slutt prøver Thomas å kjøre sakte, og la hjulene rulle rolig. Enkefrue Hatt liker det ikke i det hele tatt, og mister tålmodigheten. Hun roper og sier at Thomas skal stoppe med en gang! Hun sier hun ville ha "Hei, hvor det går", "Hurramegrundt" og "Jippiogjubalong". Thomas vet ikke hva det betyr, så han kjører henne hjem til Sodor gjennom Trehuletunnelen.

Thomas raser gjennom tunnelen. Akkrat da hører han Enkefruen klappe og juble! Så Thomas finner ut at Enkefrue Hatt liker å kjøre fort! Så han kjører så fort han kan, gjennom daler, over Vaklebrua, og under stokker som Gamle Snøfte kaster! Enkefrue Hatt ler hele veien til Sodor, hvor Kontrollsjefen står og venter. Enkefrue Hatt sier hun har hatt den beste turen noensinne!

Jeg elsker denne episoden! Den er veldig morsom, og Enkefrue Hatt begynner å bli min favoritt menneske-karakter!

TheSodorSteamworks gir Hurramegrundt:
7/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

onsdag 2. mai 2012

TV 2 guiden forstørrer seg

TV 2 har lovet to Thomas episoder til, den 26. mai. Disse er også uvisst om det blir nye episoder fra sesong 15, eller om sesong 13/14 starter på nytt.

Hvis det blir sesong 15, blir det episode 5 og 6 av sesongen, "Edward the Hero" og "James to the Rescue". Oversatt blir det "Helten Edward" og "James til unnsetning". Begge episodene har "redning" i sentrum.

"Edward the Hero" handler om at Edward skal være redningslokomotiv sammen med helikopteret Harold, men Edward mener han ikke er en stor nok helt for å jobbe med Harold.

"James to the Rescue" handler om at James skal være redningslokomotiv med Toby, men han vil ikke jobbe sammen med Toby! Så når de må redde Gordon fra myra, nekter James å ta imot hjelp fra Toby, så det ender med skikkelig katastrofe for både James og Gordon!

Forhåpentligvis se "Edward the Hero" og "James to the Rescue" 26. mai på TV 2.