lørdag 2. juni 2012

Ekstra: "Opp, opp og av sted" review

Episode 2 i dagens sending het "Opp, opp og av sted".

Episoden handler om at klovnen Herr Boblemann tar med ballongshowet sitt til Sodor, og Thomas og Percy drar til havna for å treffe ham. Der får de en stor overraskelse; Den største ballongen de noen gang har sett! Kontrollsjefen er der også. Han sier at de må frakte ballongen til showteltet, og at Gordon skal hente ham, Lady Hatt og Enkefru Hatt. Så skal de dra til ballongshowet. Thomas og Percy kobler seg på ballongen. Thomas sier de skal ta den stille og rolige ruta gjennom skogen, men Percy vil ta den flate og kjappe kystruta. Thomas er redd for at det er vind der, men for å ikke gjøre bestevennen hans lei seg, godtar han det.

På kystruta er det vindfullt. Plutselig, blåser vinden ballongen høyt opp i lufta og av sted! Percy vil vente på at ballongen skal fly tilbake til dem. Thomas vil ikke det, men han vil ikke gjøre bestevennen hans lei seg heller. Snart kommer Gordon, som sier at ballongen aldri vil fly tilbake til dem, som er sant. Percy blir lei seg, og Thomas vil ikke det. Han sier de kan fyke til havna for å hente en ny ballong.

Herr Boblemann har blåst opp en ny ballong, så drar Thomas og Percy mot showet igjen. De kommer til en tunnel. Den er alt for liten for den store ballongen! Thomas sier de skal snu, men Percy vil prøve å trekke ballongen gjennom tunnelen. Thomas vil fortsatt ikke at Percy skal være lei seg, så de prøver. Men de setter seg bare fast! Snart kommer Gordon bak dem. Han sier at ballongen vil sprekke, noe som gjør Percy lei seg. Thomas vil unngå det, så de drar tilbake til havna.

Herr Boblemann har blåst opp enda en stor ballong. Nå er han helt utslitt! Thomas og Percy forter seg, fordi de er sent ute. Plutselig kommer Gordon mot dem! De bremser, og ballongen flyr høyt opp i lufta, så går den tom for luft! Den flyr overalt, inkludert på Kontrollsjefen, Lady Hatt og Enkefru Hatts hoder som stikker ut av vinduene i ekspressen! Så hele familien Hatt, er tom for hatt! Thomas blir lei seg. Han forklarer alt, og Percy sier at Thomas skulle sagt alt fra begynnelsen, for Percy ville aldri bli lei seg av bestevennen sin! Percy foreslår å dra tilbake til havna, men nå sier Thomas nei. Først får han førerne til å plukke opp hattene til familien Hatt, så rydder de tunnelen, så drar de til havna og henter en ny stor ballong og en utmattet Boblemann, og tar ruta gjennom skogen, som er stille og rolig. Endelig kommer de til showet. Plutselig, kommer en annen stor ballong dalende ned mot dem! Og det gjør til og med Gordon glad!

Det er vanskelig å forlare hva jeg mener om denne episoden. Jeg syns ikke den er best, og historien er ganske dum, men den er noe med den som varmer hjertet mitt. Den er sjarmerende, søt, morsom, og annerledes. Jeg husker første gang jeg så den på engelsk, var det den verste i verden, men nå var den ikke så ille.

Jeg lo da av dette "Hele familien Hatt, var uten hatt"! Jeg likte virkelig den setningen.

TheSodorSteamworks gir "Opp, opp og av sted":
5/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar