mandag 31. desember 2012

Bloggen ønsker deg et riktig godt nyttår!

Dette blir det siste innlegget i 2012, året bloggen ble laget. Det har vært et bra år i den norske Thomas-verden. Sesong 14 og 15 har blit kringkastet, og hele sesong 11 og Dieselenes dag har blitt sluppet på DVD.

Dette blir også det siste innlegget til "Den norske Thomas og vennene hans bloggen", for fra neste år blir bloggen kalt "Tøff Tøff Thomas", men det har jeg allerede gitt beskjed om.

Bloggen er veldig takknemlig for alle leserne, og håper at dere syns at den gir dere nyhetene om Thomas fort og på en bra måte, og at dere hygger dere med Ukens episode, Ukens spotlight, Samtaler på jernbanen, Spørsmål fra sidesporene, Smalsporsjefens galleri, og Jernbaneinspektørens favorittdestinasjoner som fornyes hver uke på sidebarene i bloggen.

Håper dere har hatt et bra år, og at det neste vil bli enda bedre! Og tusen takk for at dere leser på bloggen, og så ses vi i 2013!

lørdag 29. desember 2012

Thomas og vennene hans slutter juleferien 5. dagen av nyåret

TV-guidentv2.no har nå sagt at Thomas og vennene hans kommer tilbake på tv-skjermen 5. januar 2013.

Thomas har fått nytt tidspunkt. Det er fortsatt på lørdager, men klokkeslettet er nå 06:49.

Nå i desember stoppet vi ved "Thomas og den løpske dragen", og siden de sikkert fortsatt kjører annenhver episode, blir det "Splisj splæsj splosj" som blir den første Thomas episoden på nyåret.

Guiden har også lagt til episodene for to lørdager til. 12 januar (Snøspor) og 19. januar (Travle som bier). Etter disse begynner nok sesong 14.

Se "Splisj splæsj splosj" 5. januar kl. 06:49 på TV 2, se "Snøspor" 12. januar kl. 06:49 på TV 2, og se "Travle som bier" 19. januar kl. 06:49 på TV 2.

Ekstra: Bloggen bytter navn på nyåret

I løpet av første nyttårsdag vil bloggen bytte navn, fordi det gamle er litt kjedelig. Så da vil det gå fra "Den norske Thomas og vennene hans bloggen" til "Tøff Tøff Thomas bloggen".

Adressen blir også byttet. Isteden for "norwegianthomas.blogspot.com" blir det "tofftoffthomas.blogspot.com".

Jeg bytter navn på bloggen for å gjøre den mer spesiell. Tøff Tøff Thomas bloggen høres mer oppfinnsomt ut, og gjør at bloggen virker mer interessant.

Så husk dette: I løpet av første nyttårsdag, 1. januar, må du skrive inn tofftoffthomas.blogspot.com i adressefeltet når du skal hit.

Jeg kommer nok til å skrive et innlegg til på nyttårsaften, som et farvel til 2012. Hvis det kommer flere nyheter i Thomas-verden, kommer jeg selvsagt til å skrive det også.

mandag 24. desember 2012

God jul alle sammen!

Endelig er dagen her; selveste julaften! Og som en julegave fra bloggen, vil jeg legge ut to videoer som mange sikkert blir veldig glad for; to trailere for "Blue Mountain Mystery", den kommende filmen!

Den første er den offisielle traileren, og den andre er en reklame.

Se traileren for "Blue Mountain Mystery".

Se reklamen for "Blue Mountain Mystery".

Tusen takk for at dere leser på bloggen, håper dere liker den, og ha en riktig god jul!

lørdag 22. desember 2012

'Knirke-Cranky' blir forandret til en påskerelease

sf-film.no har offisielt gjort om releasedatoen til den første sesong 13 DVD-en "Knirke-Cranky". Før var det 20. februar 2013; nå blir det 13. mars 2013.

Denne datoen ble først vist på CDON.no, som nå da er den korrekte releasedatoen.

Grunnen er nesten 100% sikker. Den 13. mars er ikke så langt ifra påske, og 'Knirke-Cranky' er faktisk en påskeepisode. Dette kan selvsagt bare være en tilfeldighet, men det er lite trolig.

Ingen annen informasjon er enda tilgjengelig på DVD-en.

Se 'Knirke-Cranky' siden på sf-film.no

Forhåndsbestill 'Knirke-Cranky' på CDON.no

'Knirke-Cranky' kommer ut 13. mars 2013 over hele landet.

mandag 10. desember 2012

Klassisk bok kommer ut til juletiden

En re-release har blitt sluppet; en samling av fire historier. Historiene er Thomas, James, Gordon og Henry.

Boken heter "Thomas - fire morsomme fortellinger", og har vært sluppet ut før. Den er ganske stor i størrelse; perfekt for å ligge under juletreet!

Boken er også tilgjengelig på platekompaniet.no

fredag 7. desember 2012

'Splisj, splæsj, splosj!' får liten beskrivelse

DVD'en som kommer i april, Splisj, splæsj, splosj!, har fått en liten beskrivelse av sf-film.no. Den lyder slik:

Bli med Thomas og vennene hans på nye eventyr på Sodor. Filmen inneholder mange morsomme Lokomotivet Thomas-episoder.

Selv om det er vått ute, kan du fortsatt ha mye moro, spesielt når du deler dine opplevelser med Thomas og vennene hans! Ta på deg gummistøvlene, og bli med på en våt opplevelse i denne samlingen av historier fra øya Sodor.

Beskrivelsen er nesten helt som på den engelske utgaven, bare at den engelske er litt lengre.

Se Splisj, Splæsj, Splosj! siden på sf-film.no

'Splisj, splæsj, splosj!' kommer ut 10. april 2013 over hele landet.

onsdag 5. desember 2012

'Knirke-Cranky' blir dyttet til en senere dato?

Den første sesong 13 DVD'en Knirke-Cranky har fått en ny release dato i følge CDON.no. Isteden for 20. februar 2013 har de byttet til 13. mars 2013. Men både på sf-film.no og playx.no har ennå den originale datoen stående.

Om dette er sant, kan det kanskje være fordi den skal være nærmere påske, siden episoden Knirke-Cranky foregår i påsken.

Annen informasjon om DVD'en er ennå ikke tilgjenglig.

Forhåndsbestill 'Knirke-Cranky' på CDON.no

mandag 3. desember 2012

Thomas og vennene hans feirer julen ute av tv-skjermen

Den siste episoden av Thomas i 2012 blir 15. desember, Thomas og den løpske dragen, for lørdagen etter tar de juleferie. Når det begynner igjen har ennå ikke blitt sagt, men det blir i hvert fall neste år.

Hvis det ikke blir sendt noen av filmene, blir julen i år Thomas-fri.

April blir "Splisj, Splæsj, Splosj!" DVD'ens måned

sf-film.no blir de første til å legge ut den andre sesong 13 DVD'en på nettet, nemlig "Splish, Splash, Splosh!", som da blir på norsk "Splisj, Splæsj, Splosj!".

Den kommer ut to måneder etter Knirke-Cranky; 10. april 2013. Ingen annen info er visst ennå.

Se 'Splisj, Splæsj, Splosj!' siden på sf-film.no

tirsdag 27. november 2012

"Splisj Splæsj Splosj", "Den løpske dragen" og "Løven på Sodor" engelske DVD'er detaljer

Akkurat som Knirke-Cranky, har disse DVD'ene også en engelsk utgave, så coverene er mest sannsynlig de samme.

"Splisj Splæsj Splosj" viser Thomas til venstre som kjører i en sølepytt, og ved siden av ham litt lenger bak er Rosie. Over Rosie står det "Splisj Splæsj Splosj" med vann som bakgrunn. Nede i høyre hjørne er et bilde av Charlie, også står det "Møt Charlie". Hvis "Moro på skinner" blir med på DVD'en kommer dette sikkert også til å stå på coveret.

"Thomas og den løpske dragen" viser Thomas på venstre side i profil med Charlie ved siden av, med mange drager rundt dem. Tittelen "Thomas og den løpske dragen" står med en drage bak det.

"Løven på Sodor" er veldig enkelt. Thomas og Percy står ved Knapford stasjon med statuen av Løven på Sodor i midten.

"Splisj Splæsj Splosj" har episodene "Splish Splash Splosh" (Splisj Splæsj Splosj), "Slippy Sodor" (Såpeglatt), "Snow Tracks" (Snøspor), og "Play Time" (Moro på skinner).

"Thomas og den løpske dragen" med episodene "Thomas and the Runaway Kite" (Thomas og den løpske dragen), "The Biggest Present of All" (Den største gaven av alle), "Toby's New Whistle" (Tobys nye fløyte), og "Buzzy Bees" (Travle som bier).

"Løven på Sodor" med episodene "The Lion of Sodor" (Løven på Sodor), "Thomas and the Pigs" (Thomas og grisene), "Time for a Story" (Eventyrstund), og "Hiro Helps Out" (Hiro hjelper til).

Episodene som er igjen er "Dobbelt trøbbel", "Percys spesial", "Et blomstrende kaos" og "Henrys gode gjeninger".

Info om de norske utgavene for vi vite neste år.

"Blue Mountain Mystery" litt info

Jeg skal gi dere litt info om den kommende filmen "Blue Mountain Mystery" (Mysteriet i Blåfjell). Ikke for mye, så ikke hele filmen blir spolert. Jeg skal oversette det som står på bak coveret på den engelske DVD'en.

Avdekk mysteriet i denne helt nye filmen! Når trøbbel slår til i steinbruddet i Blåfjell, sendes Thomas for å hjelpe smalsporvennene hans. Mens han dytter og trekker, oppdager han et lite grønt lokomotiv som gjemmer seg i tunnelene. Thomas er fast bestemt på å komme til bunnen av mysteriet men å oppdage sannheten er vanskeligere enn han hadde trodd! Vil Thomas klare å hjelpe sin nye venn? Eller vil det lille lokomotivet bli sendt vekk fra Sodor for alltid? Finn det ut i det største eventyret til Thomas til nå!

Filmen er full av humor, drama og mest av alt, action! Og den har blitt kalt den beste Thomas filmen hittil av mange utenlandske fans. Så det er bare å glede seg!

En ting til jeg kan si er at smalsporlokomotivene er ekstremt detaljerte. De ser helt ut som prototypene deres. Dette er fordi at regissøren, Greg Tiernan, dro til Talyllyn jernbanen i Wales, hvor prototypene til smalsporlokene på Sodor bor. Han ville at det siste arbeidet til Nitrogen Studios skulle være spektakulær.

Dette er grunnen til at Duncan ikke er med i filmen. Det var meningen han skulle være med, men prototypen han hadde en overhaling da Greg dro til Wales.

"Blue Mountain Mystery" kommer til Norge mest sannsynlig høsten 2013.

Eksklusivt: Alle DVD-er for 2013 avslørt! (100. innlegg!)

Eieren av Den norske Thomas og vennene hans bloggen er stolt over å være den første til å avsløre DVD-ene planlagt for 2013! I tillegg er det mitt 100. innlegg på bloggen! Det 100. innlegget blir en stor nyhet!

Jeg sendte en e-post til SF-Film Norge for en god stund siden. Den så slik ut:

Hei. Jeg lurte på om dere kunne svare på to spørsmål om Thomas og vennene hans.

1. Hvorfor kom ikke sesong 11 episode 19 og 20 ("Thomas and the Stinky Cheese" og "Percy and the left Luggage") og sesong 12 på norsk DVD?

2. Kan dere fortelle meg noe om fremtidige Thomas DVDer for 2013?

Om dere ikke vet dette, vet dere da om noen andre som kanskje vet det?


Og i dag fikk jeg svar, og her er det:

Thomas og vennene hans, serie 13, blir lansert i 2013. Da kommer det hele fem nye dvd-er. Jeg har ikke dubb/oversatte titler enda, men kan gi deg originale titler:

Creaky Cranky

Splish Splash Splosh

Runaway kite

The lion of Sodor

Blue mountain mystery - special


Når det gjelder episode 19 og 20 fra sesong 11, og sesong 12, må jeg undersøke. Du hører fra meg.

Så det kommer fem nye DVD-er, hele sesong 13, og en film! Hva som skjedde med sesong 12 og ep. 19 og 20 av sesong 11 for vi sikkert vite snart.

"Creaky Cranky", som da blir "Knirke-Cranky" har vært visst en god stund nå, og kan forhåndsbestilles på CDON.no. Den kommer ut 20. februar 2013.

Resten, "Splish Splash Splosh", "Runaway Kite" og "The Lion of Sodor" blir da "Splisj Splæsj Splosj", "Den løpske dragen" (som da er fra episoden "Thomas og den løpske dragen"), og "Løven på Sodor".

Siden det er sagt at dette er hele sesong 13, blir det fem episoder på hver DVD.

Og sist, men helt klart ikke minst, den nye filmen "Blue Mountain Mystery", direkte oversatt "Mysteriet i Blåfjell". Dette er den siste filmen som blir animert av Nitrogen Studios, og filmen er satt mellom sesong 15 og 16.

Filmen inneholder karakterer som gjør et stort comeback.., Smalsporlokomotivene! Skarloey, Rheneas, Sir Handel, Peter Sam og Rusty. Duncan, Freddie, Mektige Mac, Duke og Bertram er ikke med. Dette vet vi fordi filmen kom ut i september 2012 i England og mange flere land.

Nye karakterer er et smalsporlok med navn Luke, en sporinspeksjonsbil med navn Winston, en steinbruddkran med navn Merrick, og en vinsjmaskin med navn Owen.

Et nytt sted er også inkludert; steinbruddet i "Blåfjell"/"De blå fjellene" etc. Mer info om filmen kommer snart i et nytt innlegg.

Knirke-Cranky kommer ut 20. februar 2013 over hele landet. Og Splisj Splæsj Splosj, Thomas og den løpske dragen, Løven på Sodor, og "Mysteriet i Blåfjell" kommer ut senere i 2013.

Velkommen til adventsmåneden!

På lørdag er 1. desember, og 2. desember er det 1. søndag i advent, så adventsmåneden begynner nå! Den varer til og med julaften.

Bloggen ønsker alle en god adventstid!

mandag 12. november 2012

"Knirke-Cranky" engelsk DVD detaljer

Det er også en engelsk utgave av denne DVD'en med samme navn "Creaky Cranky". Om det er de samme detaljene på den norske utgaven gjenstår å se.

Coveret viser Thomas som blir løftet av Cranky, akkurat som i episoden, bare at Thomas smiler og ser mot kameraet. Tittelen står i noen objekter som minner Crankys løftearm, som knekker.

Episodene er Knirke-Cranky (Creaky Cranky), Rødmende rosa (Tickled Pink), Sjef for en dag (Steamy Sodor) og Morgenfuglen (The Early Bird).

Om det er det samme på den norske DVD'en får vi se når info kommer på nettet.

"Eventyr på sporet" bytter navn til "Creaky Cranky"

sf-film.no har byttet navn på den nye DVD'en. Nå er det "Creaky Cranky" som da blir "Knirke-Cranky" på norsk.

sf-film har gitt beskjed at "Eventyr på sporet" navnet var en feil mens de la inn DVD'en på nettsiden.

Sesong 13 har da endelig tatt sporet til norske DVD'er, ett og et halvt år etter de ble først vist på TV. Det later til at sesong 12 aldri blir vist i Norge.

Episodene er ennå uvisst.

Se siden til "Creaky Cranky" DVD'en på sf-film.no

'Knirke-Cranky' kommer ut 20. februar 2013 i hele landet.

lørdag 10. november 2012

Ny "Eventyr på sporet" DVD skaper forvirring

sf-film.no har lagt til den første DVD'en for 2013. Den heter 'Eventyr på sporet', men ingen episoder er visst ennå. Det som er rart, er at det allerede er en DVD som heter 'Eventyr på sporet', som kom ut i 2009.

Om dette er en helt ny DVD eller en re-release gjenstår å se.

Om det er en re-release for sesong 9 DVD'en, er episodene Mektige Mac, Thomas får melkeproblemer, Toby føler seg utenfor, Modige Thomas, Thomas og det nye lokomotivet, Thomas får nye vogner, og Duncan og den gamle gruven.

Om det er en ny DVD, er det kanskje en sesong 12 DVD, eller en sesong 13 DVD. Sesong 12 har aldri vært vist på TV.

De to gjenværende sesong 11 episodene er også antatt å være på DVD'en. "Thomas and the Stinky Cheese" (Thomas og den stinkende osten) og "Percy and the Left Luggage" (Percy og den glemte bagasjen).

'Eventyr på sporet' kommer ut 20. februar 2013 over hele landet.

mandag 29. oktober 2012

Halloween-uken er her!

På onsdag er det 31. oktober, så det betyr at dette er Halloween-uken! Alt på bloggen er Halloween-relatert.

I denne uken kommer det ikke til å skje så mye som i "Dieselenes dag-uken". Denne uken blir det kun Halloween ting på sidebarene, header og bakgrunn.

Det kan hende at det kommer en Halloween video nå og da denne uken.

Knask eller knep, og ha en fin Halloween uke!

fredag 12. oktober 2012

Nye stemmer erstatter gamle stemmer

I den nyeste DVD releasen 'Dieselenes dag', har hele fem stemmer sluttet, og fire nye stemmer har tatt plassene deres.

De som har sluttet er Christoffer Staib, han som skulle ha vært Diesel 10, Cranky, Harry og Stanley i filmen, Marit Berg, som skulle ha vært Emily og Mavis, Lena Meieran, som skulle ha vært Belle og Enkefru Hatt, Christian Greger Strøm, som skulle ha vært Rocky og Salty, og til slutt Benedikte Kruse, som skulle har vært Lady Hatt.

De nye stemmene, som erstattet de gamle, er Simen Sand, Marianne Westby og Stig Krogstad. Pluss en som kun har nye stemmer, Fredrik Paasche.

Simen Sand overtok Diesel 10, Salty, Rocky og Cranky. Marianne Westby overtok Emily, Mavis, Belle, Lady Hatt og Enkefru Hatt. Stig Krogstad overtok Stanley, og en helt ny stemme, Dart. Fredrik Paasche sine nye stemmer er Den og Flynn.

En stemme med uvisst status er Sigbjørn Solheim. Han har ikke navnet sitt i rulleteksten, selv om han er stemmen til Bert, men Bert har ingen ordentlig snakkerolle i filmen, så det kan være grunnen. Det er slett ikke sikkert om han har sluttet.

Gamle stemmer Espen Sandvik, Anders Sundstedt, Helge Winther Larsen, Øyvind Borgemoen Lyse, og fortelleren som har vært lengst av alle fortellere på norsk, Kalle Øby er fortsatt med i Thomas og vennene hans.

'Dieselenes dag' er ute nå over hele landet.

PS! Jeg skal gjøre et 'Dieselenes dag' review her på bloggen, så hold øyne åpne!

mandag 8. oktober 2012

'Dieselenes dag-uken' er endelig her! Og bloggen feirer!

Etter lang venting, har uken hvor den nye filmen 'Dieselenes dag' blir sluppet ut endelig kommet!

Som feiring, har sidebarene på bloggen kun Dieselenes dag-relaterte bilder og tekster. I tillegg, har jeg en annen godbit.

For de som ikke har sett dem allerede, her er to trailere på engelsk! Den første ble lastet opp av "thomasandfriends"; den offisielle YouTube kanalen til "Thomas & Friends". Den andre er lastet opp av "Lionsgate Shop"; selskapet som distribuerer Thomas DVD'er i Amerika.

Advarsel! Disse trailerene inneholder mange spoilere. Så de som vil holde filmen som en overraskelse, må IKKE se trailerene! Dere er herved advart.

Trailer 1

Trailer 2

'Dieselenes dag' blir sluppet ut i butikkene onsdag 10. oktober 2012 over hele landet.

onsdag 12. september 2012

TheSodorSteamworks starter ny blogg

TheSodorSteamworks har startet en ny blogg med reviews på norske Thomas og vennene hans DVD'er.

Sjekk ut 'Thomas DVD Reviews' bloggen

'Thomas og fyret' ute nå

I dag, 12. september, kom den siste sesong 11 DVD'en ut, 'Thomas og fyret'.

dvdhuset.no og sf-film.no stod det at DVD'en skulle inneholde syv episoder. Det stemmer ikke. Det er seks episoder, som det står på bak coveret.

Episodene er sesong 11s episoder 9, 17, 14, 10, 18 og 3. Thomas og fyret, Thomas og biljakten, Edward og posten, Thomas og det store smellet, Thomas i knipe, og En skitten jobb.

Episode 19 og 20 har ikke blitt lagt til på noen av sesong 11 DVD'ene. Om de kommer senere, eller har blitt helt utelatt, er uvisst. De heter, oversatt 'Thomas og den stinkende osten' og 'Percy og den glemte baggasjen'.

'Thomas og fyret' er ute nå over hele landet.

fredag 7. september 2012

'Dieselenes dag' sine endelige cover har blitt avslørt

Nettbutikken CDON.no har avslørt coverene til 'Dieselenes dag'. Det coveret som var var vist på homeenter.com er bare en prototype.

Det som er forskjellig er at 'Dieselenes dag' teksten har blitt større, og til høyre nedenfor teksten står det "1 times langfilm".

På bakcoveret, får vi se Flynn, Den og Dart bedre. I tillegg til Belle, Thomas, og et bilde av Diesel 10 som truer Percy med kloen sin. I bakgrunnen ser vi Dieselverkstedet. Beskrivelsen, som beskriver alt for lite om filmen, er den samme som før.

Filmen kommer ut i Norge 10. oktober 2012.

Forhåndsbestill 'Dieselenes dag' på CDON.no

torsdag 30. august 2012

TV 2 kjører annenhver episode

TV 2 Sumo har lagt til lørdagens episode. Men det er ikke 'Rødmende rosa' som antatt; det er episoden etter den, 'Dobbelt trøbbel'.

Så der er forklaingen på hvorfor 'Knirke-Cranky' ikke ble kringkastet forrige helg.

Se 'Fremtidige kringkastinger' seksjonen for planen over episodene som har fått avslørt sin andre kringkastingsdato hittil.

Se 'Dobbelt trøbbel' lørdag kl. 06.21 på TV 2.

Bloggen får nye sidebarer

For å prøve å gjøre denne bloggen så god som mulig, har jeg lagt til et spørsmål under "Spørsmål fra sidesporene" seksjonen.

Spørsmålet står under den ukentlige avstemningen, som alle er hjertelig velkomne til å avgi et svar på. Spørsmlet har fire svaralternativer.

Jeg vil at alle skal syns denne bloggen er en fin blogg, så jeg har laget denne meningsmåling-sidebaren så jeg kan se hva dere syns.

Det kan hende at det kun blir denne måneden og september, men kanskje i oktober også. Svar helt ærlig hvis du vil svare.

Finn "Hva syns du om denne bloggen?" spørsmålet under "Spørsmål fra sidesporene" seksjonen.

I tillegg, har bloggen fått en "Kommende store uker/måneder på bloggen" seksjon. Der kan du se viktige dager for bloggen. Den står helt øverst av sidebarene.

onsdag 29. august 2012

'Dieselenes dag' får beskrivelse av filmweb

Filmweb.no har gitt den kommende filmen 'Dieselenes dag' en beskrivelse. Her er den:

Thomas og bestevennen Percy er i gang med å slukke en brann på en gård. Heldigvis kommer Belle og hjelper dem. Da brannen er slukket, har Belle gått tom for vann og Thomas og Percy hjelper henne tilbake.

Kontrollsjefen roser Belle for god innsats. Det er bruk for en ny brannbil på Sodor, og Belle anbefaler Flynn som kommer fra fastlandet. Følg Thomas og hans nye venninne Belle, Percy og Dieselenes eventyr på Sodor.

Denne beskrivelsen er faktisk ganske villedende. For det som nevnes her er bare begynnelsen av filmen. Filmen handler om MYE mer enn det! Diesel 10 ble ikke en gang nevnt, og han har en stor rolle.

Beskrivelsen er helt forskjellig fra den engelske. Den lyder slik, oversatt:

Rivalisering på skinnene! Damplokene og Dieselene møter hverandre i dette action-fylte film eventyret! Det er brann på Sodor, og to nye brannkjempende lokomotiver - Belle og Flynn - kommer for å hjelpe Thomas og Percy med å redde dagen!

Når Thomas begynner å bruke all sin tid på Sodors nyeste helter, blir Percy dratt til Dieselverkstedet, hvor han blir gjort følt seg spesiell av selveste mesteren av ugagn, Diesel 10!

Men Percy vet ikke at han er del av Diesel 10s mesterplan om å ta over Dampverkstedet. Thomas og gjengen fyker mot brannsikker spenning i denne uforglemmelige filmen fra Thomas og vennene hans!

Den engelske beskrivelsen beskriver mye bedre hva filmen handler om.

'Dieselens dag' ruller inn til butikkene 10. oktober 2012.

Se 'Dieselenes dag' siden på filmweb.no

torsdag 23. august 2012

Ekstra: Sesong 15 review

Her er mitt review av sesong 15, i hvert fall de 17 episodene som har kommer til Norge foreløpig.
  1. Gordon og Ferdinand - 3/10
  2. Toby og Krutt - 3/10
  3. Emily og Futt - 2/10
  4. Percys nye venner - 1/10
  5. Helten Edward - 5/10
  6. James til unnsetning - 8/10
  7. Hiro har hjemlengsel - 1/10
  8. Opp, opp og av sted - 6/10
  9. Henrys eget kull - 4/10
  10. La det snø - 7/10
  11. Overraskelse - 4/10
  12. Stolte Spencer - 7/10
  13. Stopp bussen! - 10/10
  14. Magneten - 7/10
  15. Lokomotivet Belle - 1/10
  16. Kevin leker damplok - 5/10
  17. Den skjeve fløyta - 6/10
  18. "Percy the Snowman" (ikke kringkastet)
  19. "Tree Trouble" (ikke kringkastet)
  20. "Fiery Flynn" (ikke kringkastet)
Det har vært masse forvirring i løpet av sesong 15. Siden denne sesongen egentlig skulle ha vært etter Dieselenes dag, har både nye lok Belle, Den, Dart og Flynn vært aktive. Hvis de tre siste episodene kringkastet, ville også Norman, Paxton og Dieselverkstedet vært aktive.

Sesong 15 har hatt mange oppturer og nedturer etter min mening. Her er oppturene:
  • Stanley og Bertie snakket for første gang i CGI serien.
  • Butch snakket for første gang.
  • Gjensyn med Arlesdale stasjon, det skotske slottet, fiskelandsbyen og Wellsworth.
  • Trevor er for første gang med i en CGI episode.
  • Flotte nye kameravinkler.
Nedturene, etter min mening, er at de fleste episodene har vært dårlige. Mye urealisme og karakterer "ute av karakter".

Dette var mine synspunkter på sesong 15. Hva er dine meninger? Skriv dem i kommentarboksen under.

onsdag 22. august 2012

Sesong 15 slutter dessverre her

I ettermiddag ble lørdagens episode lagt til på TV 2 Sumo med nedtelling. Men merkelig nok er det ikke sesong 15s episode 18, "Percy the Snowman"; det er sesong 13s episode 2, Løven på Sodor.

Jeg sendte en e-post til TV 2 Sumo om dette og dette hadde de å si i den første e-psoten: Hei! OK. Denne må jeg nok få desken til å se på. Kommer tilbake til deg når jeg vet noe mer.

Omtrent like etter svarte de dette: Hei! Desken sier at de har fulgt sendeskjemaet som hovedkanalen har lagt opp til. Det ser ut til at de har hoppet over episode 18-20 av sesong 15 og deretter gått tilbake til sesong 13.

Vi tar opp programmene våre fra direktekanalene, så vi har dessverre ikke disse episodene i opptak per dags dato. Beklager dette.


Enda en rar ting er at de ikke begynner med episode 1 av sesong 13, Knirke-Cranky.

Så episodene "Percy the Snowman" (Snømannen Percy), "Tree Trouble" (Tretrøbbel), og "Fiery Flynn" (Flammende Flynn) har blitt utelatt.

Enten vil disse episodene kanskje vises neste gang sesong 15 kringkastes, eller så må vi vente ca. 4-5 år når disse tre kommer på DVD.

Så lokomotivene Den, Dart, Flynn, Norman og Paxton vil forbli et mysterium om hvordan de ser/høres ut inntil 10. oktober når Dieselenes Dag kommer på DVD. I tillegg til et til nytt lok, Sidney, og et gjensyn med Belle.

Så nå kommer sesong 13, 14 og de 17 første episodene av 15 til å fortsette en stund på TV 2. Sesong 16 blir altså en stund til vi får se på norsk. Sesong 17/18 har ennå ikke blitt laget.

Se 'Løven på Sodor' lørdag kl. 06.21 på TV 2.

mandag 20. august 2012

Mystisk syvende episode rammer 'Thomas og fyret'

Den kommende sesong 11 DVD'en 'Thomas og fyret ' har blitt vist å inneholde seks episoder. Men i følge dvdhuset.no og sf-film.no, skal den inneholde syv episoder.

Om en episode til blir lagt til, blir det enten episode 19 "Thomas and the Stinky Cheese" (Thomas og den stinkende osten) eller episode 20 "Percy and the Left Luggage" (Percy og den glemte baggasjen).

Forhåndsbestill 'Thomas og fyret' på dvdhuset.no

Se 'Thomas og fyret' siden på sf-film.no

lørdag 18. august 2012

Ekstra: "Den skjeve fløyta" review

Første episode etter sommerferien er sesong 15s episode 17, "Den skjeve fløyta".

Episoden handler om at det er dagen for bygdestevnet, og Thomas er på Dampverkstedet for å få en ny fløyte. Kontrollsjefen kommer og sier at Thomas må dra til bonden McColls gård for å hente en vogn med dyr til bygdestevnet, og at han må la alle få vite om stevnet. Thomas blir svært oppglødd, og blir utålmodig. Victor sier at han må vente, for skjeve fløyter lager rare lyder. Thomas hører ikke etter, og drar nesten før Kevin har fått sluppet fløyta på plass! Fløyta lager en forferdelig lyd! Men Thomas legger ikke merke til det.

Thomas henter dyra, som er ender for et andeløp, bordercollien Katie og bonden McColls premieku. Men han starter så fort at gårdsarbeiderne ikke får lukket døra ordentlig, men Thomas vet ikke det. Han tøffer til brua for å gi beskjed om stevnet. Men lyden av den skjeve fløyta hans gjør at de ikke hører det, og bordercollien Katie blir redd og løper ut av vogna. Folkene prøver å varsle Thomas, men Thomas tror bare de vil hilse. Nøyaktig det samme skjer ved planovergangen med bussen Bertie, og endene flyr vekk. Og igjen på Maithwaite stasjon med kua som humper avsted.

Thomas kommer til bugdestevnet med en tom vogn. Både han og bonden McColl er forvirret. Thomas er redd for at Kontrollsjefen blir sint på ham. Thomas blåser den skjeve fløyta si, som gjør sauene redde, og løper ut fra innhengningen. Bonden McColl roper og vinker mot Thomas. Da skjønner Thomas at den skjeve fløyta hans skremte dyrene. Han forter seg til verkstedet og får fløyta si fikset ordentlig. Så henter han favorittforet til dyrene, henter dem, og leverer dem til stevnet. Så drar han ut igjen for å fortelle alle om bygdestevnet. Denne gangen er folkene glade for å høre om stevnet, og for å høre den flotte fløyta til Thomas. Når han kommer tilbake til stevnet er det mange folk der, og Kontrollsjefen er fornøyd. Til slutt fløyter Thomas med den flotte fløyta si en gang til for å åpne bugdestevnet. Alle jubler, og til og med Katie logrer med halen!

Fra denne episoden får vi for første høre at hunden til bonden McColl heter Katie.

Så dere brannbilen på Maithwaite? Det var Flynn, som blir offisielt introdusert  Dieselenes dag.

Når jeg så denne episoden for første gang på engelsk i fjor, hatet jeg episoden. Men nå liker jeg den plutselig. Veldig godt faktisk!

TheSodorSteamworks gir "Den skjeve fløyta":
6/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 17. august 2012

Den skjeve fløyta legges til på Sumo

Sesong 15s episode 17, også kjent som morgendagens episode, har blitt lagt til på TV 2 Sumo med nedtelling. Den heter "Den skjeve fløyta".

Bildet viser en forvirret Thomas med en tydelig skjev fløyte.

Se 'Den skjeve fløyta' i morgen kl. 06.21 på TV 2

onsdag 15. august 2012

'Flammende Flynn' fyker til tv-skjermen

Lørdag 8. september får en ny episode ifølge TV 2s tv guide. Den heter 'Fiery Flynn', eller på norsk, 'Flammende Flynn', og er sesong 15s siste episode.

Flynn er den ene karakteren som blir offisielt introdusert i 'Dieselenes dag'; en brannbil som kan kjøre på både skinner og veier!

Episoden handler om at Flynn vil vise motet hans til dieselene, men han hører ikke på fulle instruksjoner om et lok som brenner!

To andre lok får vi se før den kommende filmen. Nemlig 'Norman' og 'Paxton'. Navnene deres nevnes ikke, og de snakker ikke heller.

Se 'Fiery Flynn' lørdag 8. september kl. 06.21 på TV2.

mandag 13. august 2012

'Thomas og fyret' får episoder og nytt cover!

CDON.no har avslørt beskriveslen og episodene til den kommende sesong 11 DVDen, Thomas og fyret. Den kommer ut 12. september.

DVDen har fått et nytt cover. Bildet er av Thomas, som trekker en flatvogn med lampen til fyrtårnet.

Beskrivelsen er som følger: Thomas har fått en helt spesiell oppgave. Han skal levere en lampe til Sodors fyrtårn, slik at skipene kan finne frem. Thomas får beskjed om at han skal være forsiktig med lampen, og at den må leveres innen det blir mørkt.

Thomas tar oppgaven meget alvorlig, men klarer ikke å sette ned farten da han er redd for ikke å nå frem i tide. Plutselig oppdager Thomas at det arbeides på skinnene, men han klarer ikke å stoppe. Thomas må hente en ny lampe og kjører igjen mot Sodors fyrtårn. Mon tro om han kommer frem i tide.

Episodene er disse: Thomas og fyret, Thomas og biljakten, Edward og posten, Thomas og det store smellet, Thomas i knipe, og En skitten jobb.

Av en eller annen grunn, har episode 19 og 20 av sesongen blitt utelatt. De heter "Thomas and the Stinky Cheese" (Thomas og den stinkende osten), og "Percy and the Left Luggage" (Percy og den glemte baggasjen).

Forhåndsbestill Thomas og fyret, eller se coveret, på CDON.no

søndag 12. august 2012

Dieselenes dag ankommer Norge i oktober!

Den lenge ettertraktede filmen "Day of the Diesels", kommer til Norge 10. oktober, med navnet "Dieselenes dag". Filmen kan forhåndsbestilles på Homeenter.com.

Hele beskrivelsen er ikke tilgjengelig, men det står litt: Det lukter diesel over hele stasjonen når Thomas og gjengen markerer Dieselenes dag!

Coveret er den samme som plakaten på Allposters, bare med den norske tittelen, og "Vi snakker norsk" merket på venstre side av Thomas.

Noe som er litt dumt er at Diesel 10s klo blir nesten usynlig på grunn av "Barnas favoritter" banneren på toppen av DVDen.

Forhåndsbestill "Dieselenes dag", eller bare se coveret, på homeenter.com

torsdag 9. august 2012

Tre-trøbbelet kringkastes i begynnelsen av september

Episoden "Tree Trouble", som hadde original kringkastingsdato 25. august, kommer på tv 1. september i følge TV 2 s tv guide.

Det er i denne episoden vi får se Dieselverkstedet for første gang, og vi får høre dieselene Den og Dart, som vi så i Stopp bussen! og (kun Den) i Magneten. Som sagt, blir disse offisielt introdusert i filmen Day of the Diesels, som mest sannsynlig kommer en gang i oktober.

"Tree Trouble" (Tre trøbbel) handler om at Thomas deltar i en konkurranse med Diesel, Den og Dart om å finne det beste juletreet, men det ender med ødelagte juletrær.

Se "Tree Trouble" lørdag 1. september kl. 06.21 på TV 2.

mandag 6. august 2012

Det blir helt sikkert "skjeve fløyter" den 18.

Jeg sendte en melding til TV 2 Sumo. Jeg spurte om de visste hva episoden den 18. august heter på norsk. Jeg sa også at jeg regnet med at det var "Wonky Whistle" på engelsk.

Her er de svarte: Vi har dessverre ikke den norske tittelen helt enda. Vi vil mest sannsynlig få den i neste uke.
Det er riktig at den heter "Wonky Whistle" på engelsk.

Så nå er det helt sikkert sesong 15 fortsetter helgene fra den 18. Direkte oversatt heter den "Skjev fløyte".

Se "Wonky Whistle" lørdag 18. august kl. 06.21 på TV 2.

søndag 5. august 2012

Søndagene blir Thomas frie

Det ble tidligere avslørt av TV 2s tv guide at det ville komme en ny Thomas episode både lørdager og søndager hver helg, men nå har det blitt forandret. Nå står det at det blir en episode kun på lørdagene.

Som alltid planlagt, kommer "Wonky Whistle" lørdag 18. august. Men istedet for søndag 19. august, kommer "Percy the Snowman" lørdag 25. august.

Hvis det ikke blir gjort flere forandringer blir "Tree Trouble" og "Fiery Flynn" utsatt til 1. og 8. september, men det har ennå ikke blitt vist på tv guiden.

Se "Wonky Whistle" lørdag 18. august kl. 06.21 på TV 2, og se "Percy the Snowman" lørdag 25. august kl. 06.21 på TV 2.

torsdag 2. august 2012

Finn juletrær og slukk branner med fem nye lok!

TV 2s tv guide fortsetter og utvide seg, og lover nå episoder 25. og 26. august. Dette blir, mest sannsynlig, episode 19 og 20, altså de siste episodene av sesong 15.

I begge episodene, treffer vi fem lok som blir offisielt introdusert i Day of the Diesels. To av dem har vi sett før, Den og Dart, de to dieselene fra begynnelsen av "Stopp bussen!". Vi så også kun Den i "Magneten". De vil snakke for første gang 25. august.

Den andre heter Flynn, en brannbil som kan kjøre på både skinner og veier! Han får vi også se 18. og 19. august, uten at han snakker. De to andre dieselene er bare biroller, og de sier ikke noe. Den ene kun ler litt. Navnene deres blir ikke nevnt heller. De heter Norman og Paxton, eller "Norm" og "Pax". Disse tre ser vi 26. august.

Det er fortsatt ett lok igjen som vil bli introdusert i Day of the Diesels, så han vil ikke bli spoilet.

Det er enda en ny ting! Et nytt sted; Dieselverkstedet. Som alt det andre, blir det offisielt introdusert i Day of the Diesels.

Episodene heter "Tree Trouble" og "Fiery Flynn", eller oversatt, "Tre trøbbel" og "Flammende Flynn".

"Tree Trouble" handler om at Thomas konkurrerer med Diesel, Den og Dart om å få det beste juletreet til Dampverkstedet og Dieselverkstedet, men ender bare med kunste julettær..!

"Fiery Flynn" handler om at Flynn vil vise motet hans til Dieselene ved å finne loket somstår i brann, men han hører ikke på hvilket lok det er!

Se "Tree Trouble" lørdag 25. august kl. 06.21 på TV 2, og se "Fiery Flynn" søndag 26. august kl. 06.54 på TV 2.

torsdag 26. juli 2012

Sommerferien til Thomas tar slutt med skjeve fløyter og snømenn!

Thomas sin sommerferie tar offisielt slutt 18. august, i følge TV 2s tv guide. Da fortsetter, mest sannsynlig, sesong 15. Men nå er det en ny vri; nå blir det en episode både lørdag og søndag!

Lørdag 18. august sin antatte episode er sesong 15s episode 17 "Wonky Whistle", direkte oversatt "Skjev fløyte". Og dagen etter, episode 18, "Percy the Snowman", eller "Snømannen Percy".

"Wonky Whistle" handler om at Thomas har en skjev fløyte, som bare lager uro mens han skal gi folk beskjed om et dyreshow. Det leder også til dyr på avveie!

"Percy the Snowman" handler om at Thomas har en julespesial, og vil dele den med Percy. Men på grunn av Thomas, forsvinner Percy i snøen!

Følg godt med i begge episodene, for der får vi se en annen karakter som blir offisielt introdusert i Day of the Diesels... Han er veldig lett å få øye på...

Se "Wonky Whistle" lørdag 18. august kl. 06.21 på TV 2.

Se "Percy the Snowman" søndag 19. august kl. 06.54 på TV 2.

mandag 9. juli 2012

"Day of the Diesels" plakat på Allposters

For de som ikke vet det, er det en plakat av det engelske DVD coveret av den kommende filmen "Day of the Diesels", direkete oversatt "Dieselenes dag", på Allposters.no. Plakaten har vært til salgs veldig lenge.

Plakaten inkluderer Thomas, Diesel 10, Salty, Mavis, de nye dieselene Den og Dart, den nye destinasjonen Dieselverkstedet, og logoen til filmen.

Se "Day of the Diesels" plakaten på Allposters.no

søndag 1. juli 2012

Ekstra: "Kevin leker damplok" review

Sesong 15, episode 16, Kevin leker damplok.

Victor må dra for å hente en ny fyrkjele til Spencer, så Kevin må være sjefen på Dampverkstedet til han kommer tilbake. Både Kevin, Thomas og Percy blir oppglødde. Når Thomas skal til å tøffe ut fra verkstedet, dytter han inntil en flatvogn med oljetønner, som dunker inn i Percy! Percy og Thomas ler, og kaller det "Dunk, dytt, puff"! Kevin vil være med på leken. Han dytter rett inn i flatvogna, og den hopper av sporet, og oljetønnene faller ned på gulvet! Kevin blir trist for at han ikke har buffere som damplok, så han kan ikke leke. Thomas og Percy sier de må jobbe, så kan Kevin øve til de kommer tilbake.

Emily damper inn, og ber om å få bufferne pusset. Når Kevin skal til å rulle til Emily, er en oljetønne i veien. Kevin husker at han må øve, så han "Dunk, dytt, puff"-er tønna rett inn i Emilys hjul! Hjulet blir helt ripet opp. I samme øyeblikk kommer Spencer inn for å hente den nye fyrkjelen. Kevin støter på enda en oljetønne på vei til Spencer. Kevin dunker inn i tønna, og den slingrer rett under bufferen til Spencer! Nå kan han ikke røre seg. Ved et uhell, dunker Kevin i en oljetønne til. Tønna ruller fint og rett. Kevin blir glad for at han endelig får det til. Med ett damper Victor inn, og da går det helt galt. Kevin dunker en ny tønne. Den flyr høyt opp i lufta, rett mot Victor, og han blir dekket av guffen olje! Victor er rasende! Kevin blir lei seg for at han ikke har gjort jobben sin, og for at han ikke kan dytte som et damplok.

Plutselig kommer Thomas og Percy tilbake. De spør om Kevin vil leke. Kevin vil gjerne det, men han vil ikke dumme seg ut igjen. Så han glemmer leken, og begynner å rydde opp. Han henter et nytt hjul til Emily, fjerner tønna fra Spencers buffer, og bobler til Victor. Men før han får levert boblene til Victor, slipper han bøtta ned på svingkransen for å slippe Spencer forbi. Kevin glemmer hvor han la boblene, men Thomas og Percy ser dem. Percy utbryter "Fløytegjemsel", som Thomas syns er en flott lek. Når Victor er vasket, leker Thomas, Percy og Kevin Fløytegjemsel. Thomas sier at intet damplok kan gjemme seg like godt som Kevin kan med kroken sin. Kevin sier at det er det som er bra med å være en kran, og det roper alle hurra for!

Denne episoden er gjennomsnittlig for meg. Den var nesten helt lik sesong 13 episoden "Sjef for en dag", bare at "Sjef for en dag" er underholdene. Det var bra at Kevin endelig fikk sin egen episode.

TheSodorSteamworks gir "Kevin leker damplok":
5/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

lørdag 30. juni 2012

Ekstra: "Lokomotivet Belle" review

Episode 1 av dagens sending, og sesong 15s episode 15 heter Lokomotivet Belle.

Episoden handler om at Belle mener hun og Toby kan bli gode venner fordi de begge har bjeller. Men Belle er så stor, at Toby føler seg liten. Toby sier først at han syns det er gøy å høre på fuglene, men Belle mener de kan ha det mye mer gøy enn det.

Først tar Belle Toby til Gordonbakken for å kjøre om kapp til toppen, og fosse ned. Mens Belle fosser opp, gjemmer Toby seg i et sidespor. Belle finner Toby, og får høre at Toby ikke duger til å kjøre om kapp. Så tar Belle Toby til bonden Trotters griser. Toby smiler når han ser dem, men han smiler ikke lenge! Fordi Belle vil lage mer søle til grisene med vannkanonene hennes. Toby blir skremt av det sprutende vannet, så han gjemmer seg igjen. Senere finner Belle Toby, og hun får høre at Toby ikke er vant til lok som spruter vann. De drar så til Maithwaite stasjon, hvor det er mange mennesker. Belle ringer med messingbjella hennes så høyt hun kan! Toby blir skremt igjen, og gjemmer seg igjen. Belle drar for å finne ham.

Belle finner Toby i stallen hans. Belle innser at Toby ikke har hatt det noe gøy, og hun tror ikke at han vil være vennen hennes nå. Lokomotivene er stille, og Belle hører fuglene synge. Nå syns hun det høres fint ut. Det får Toby til å smile. Toby spør om de skal dra tilbake til grisene, og det vil Belle. Når de kommer seg dit, skremmer ikke Belle Toby lenger. Etterpå drar de tilbake til Maithwaite, og Belle ringer med bjella så pent og rolig som hun kan. Toby ringer med, og forteller passasjerene at Belle er hans venn, og at de er Sodors bjeller, og Belle kunne ikke ha vært gladere!

Belle fikk sin stemme av Lena Meieran, som gir stemmer til Rosie, Enkefru Hatt og mange flere. En mann snakker på Maithwaite også, snakket av Sigbjørn Solheim.

Jeg liker ikke denne episoden i det hele tatt. Det var fint å få se Belle før Day of the Diesels, men vi får også se mer av Tobys feile karakter. Han er alt for redd til å være så gammel, og han brukte ikke å være så feig før.

TheSodorSteamworks gir "Lokomotivet Belle":
1/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 29. juni 2012

I morgen møter vi "Lokomotivet Belle" og "Kevin leker damplok".

TV 2 Sumo har avslørt morgendagens episoders titteler, "Lokomotvet Belle" og "Kevin leker damplok".

Husk at Belle er et lokomotiv som blir offisielt introdusert i den kommende filmen "Day of the Diesels".

Se "Lokomotivet Belle" og "Kevin leker damplok" i morgen kl. 06.40 og 06.51 på TV 2.

søndag 24. juni 2012

Ekstra: "Magneten" review

Episode 14 av sesong 15 heter Magneten.

Episoden handler om at Thomas har fått en spesial; han skal være øyas redningslokomotiv. Han skal jobbe med Butch, som venter på Dampverkstedet. Rosie er glad på Thomas's vegne. På Dampverkstedet treffer Thomas Butch, som får noen modifikasjoner; en ny magnet på kranarmen! De drar mot redningssentralen så fort at Victor ikke rekker å fortelle at det røde lyset må være på, for da er magneten på. Thomas hører ikke etter. Både Gordon og James ser magneten, og de får høre at duoen er klar til innsats!

På redningssentralen ser Rocky og Harold magneten, og blir forundret. Rocky har et oppdrag til dem. De må levere noen metallpåler til bonden McColl for å bygge et nytt sauefjøs. Butch får ikke magneten hans til å virke. Han undrer over det røde lyset, men Thomas sier han skal glemme det, for han hevder at han vet alt om magneter. Butch slår til pålene for hardt, og de faller i sjøen på siden av Skipper! Thomas sier at de kan hente flere på smelteverket, men før de rekker det har Rocky enda et oppdrag til dem; å levere et nytt hjul til Rosie. Nøyaktig det samme skjer med hjulet, bare at hjulet treffer Rocky!

Thomas får en idè. Han er av metall, så de kan se om magneten fester seg til ham. Butch gjør seg klar. Plutselig kommer det røde lyset på, uten at noen av dem vet det! Så magneten fester seg til Thomas med et brak! Og nå går ikke magneten av! Thomas er trist for at han ikke hørte på Victor, så nå må de dra tilbake. Alle ler av dem, inkludert Victor, som forklarer hvordan Butch kontrollerer det røde lyset. Snart er de løse, og de raser av sted for å redde. Både bonden McColl og Rosie syns at magneten til Bucth er fantastisk! Og senere drar de til redningssentralen, hvor de nok en gang er klare til innsats!

Sånn som Bertie, fikk Butch også sin stemme av Sigbjørn Solheim.

Her ser vi også Den, og nok en gang Belle. Belle får vi også se mer av neste lørdag, når hun får sin egen episode.

Jeg liker denne episoden veldig godt. Veldig annerledes og underholdene. Og endelig snakket Bucth!

TheSodorSteamworks gir "Magneten":
7/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Stopp bussen!" review

Sesong 15, episode 13, Stopp bussen!.

Episoden handler om at Bertie blir deprimert av å se Thomas ha det så travelt, mens han selv bare må vente på å hente Enkefru Hatt og vennene hennes. Thomas vil ta han med på en tur langs skinnene før han må hente Enkefru Hatt og vennene hennes. Med Bertie på en flatvogn, drar de til Fenland, Gordonbakken og Tåkeholmen. Mellom alle turene ser Bertie Enkefru Hatt og vennene ved planovergangen. Hun blir overrasket av å se Bertie bare dra forbi dem med Thomas.

På Tåkeholmen treffer de Futt, Krutt og Ferdinand, som sier at Bertie må prøve Vaklebrua. Thomas tar Bertie med seg på Vaklebrua. Brua gjør at flatvogna humper og spretter, og bussen Bertie triller av! Kontrollsjefen kommer på en dresin, og forklarer alt om hans mor. Thomas blir lei seg, og sier han kan hente Harold for å redde Bertie. Kontrollsjefen sier Thomas må skynde seg, fordi moren hans ikke liker å vente...!

Harold er glad for å hjelpe, og på vei tilbake treffer Thomas Enkefru Hatt og vennene. Thomas spør om hun vil at han skal bringe dem til Bertie på Tåkeholmen. Enkefruen blir glad, og sier at hun gjerne vil ha det gøy. Så de klemmer seg inn i styrhuset, og fosser ut til Tåkeholmen. Bertie er snart tilbake på flatvogna, og Thomas spør om de vil ha en tur i Bertie på vei tilbake. Det vil de, og Enkefru Hatt tvinger hennes sønn med seg! Når de kommer hjem har Enkefru Hatt hatt en kjempetur! En med "jippi og jubalong"! Bertie er glad, og til og med Kontrollsjefen smiler!

Bertie fikk sin stemme av "Sigbjørn Solheim", som også gir til Krutt, Charlie, Piff med flere.

Her fikk vi også se Den og Dart, to dieseler som blir offisielt introdusert i den kommende filmen "Day of the Diesels". Det er de to dieselene på brua over tittelkortet.

Jeg elsker denne episoden! Min favoritt i denne sesongen! Jeg tror jeg aldri har ledd så mye i en Thomas episode før! Enkefru Hatt blir kjapt min favoritt menneske karakter! Hun er hysterisk!

TheSodorSteamworks gir "Stopp bussen!":
10/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 22. juni 2012

I morgen må du stoppe bussen og hente magneten!

Episode 13 og 14 av sesong 15 har kommet til TV 2 Sumo med nedtelling til i morgen. De heter "Stopp bussen!" og "Magneten".

Ikke glem at det er da du får høre Berties første snakkerolle i CGI serien, og Butchs første i hele historien!

Denne sendingen blir den nest siste før Thomas tar sommerferie.

Se "Stopp bussen!" og "Magneten" i morgen kl. 06.40 og 06.51 på TV 2.

lørdag 16. juni 2012

Stolte Spencer tar sporet til Sumo likevel

I går, sendte jeg en e-post til kundeservicen på TV 2 Sumo, og spurte om episoden "Stolte Spencer" kom til å komme på nettsiden. I dag fikk jeg svar:

Hei! Beklager, denne hadde lurt seg unna distribusjon. Den er på plass nå.

Så nå, er Stolte Spencer også tilgjengelig for publikumet på nettet.

Ekstra: "Stolte Spencer" review

Den andre episoden fikk navnet "Stolte Spencer".

Episoden handler om at det er tåke, så alle lokene, untatt Percy som må levere posten, må holde seg hjemme i Tidmouth. Spencer er der også. Kontrollsjefen sier at Spencer gjerne kan vente der til Percy kommer tilbake. Men Spencer mener at Tidmouth-stallen ikke er et sted for et så flott lok! Så han drar for å finne sommerhuset til hertugparet.

Tåken er veldig tykk. Spencer ser ingenting foran seg. Snart ser han en vegg, men da han ser Mavis, ser han at det er den store skiferveggen på steinbruddet! Så han tøffer flau videre inn i tåken. Senere ser han en plattform, men da han ser Piff, ser han at det er søppelkverna på søppelfyllinga! Spencer tøffer flau videre. Senere ser Spencer to høye vinduer, men når han ser Thomas, ser han at det er Tidmouth-stallen! Han ser også at Percy ikke har kommet tilbake ennå. Spencer tror at Percy kan ha gått seg vill i tåka. Han drar for å finne ham.

Spencer leter lenge. Til slutt hører han Percys fløyte. Han følger lyden, og snart finner han Percy. Spencer hjelper ham hjem. Hvis han gikk seg vill, fulgte han etter lyden av fløyta til Thomas, og til slutt er de framme. Percy spør om Spencer vil bli i Tidmouth til tåka letter. Og denne gangen er Spencer takknemlig, og blir gjerne sammen med dem.

Denne episoden gjørde to store comeback i destinasjoner; Fiskelandsbyen og det Skotske slottet.

Denne episoden var litt lik "James i mørket", men litt bedre. Det ble litt tungt å se på på grunn av all tåka, men det var vel poenget, at vi ikke skulle se noe.

TheSodorSteamworks gir "Stolte Spencer":
7/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Overraskelse" review

Sesong 15s episode 11 heter Overraskelse.

Episoden handler om at det skal være julefest for barna, men Percy, Edward og Stanley bryter sammen, så de kommer ikke til å rekke det. Thomas er så snill og puffer dem til Dampverkstedet. Victor sier det blir alt for mye for ham å fikse alle tre før festen, så de vil gå glipp av den uansett. Thomas blir lei seg for det, så han vil lage en fest for dem på verkstedet. Han sier ikke noe til Victor, fordi han er så travel.

Thomas treffer CharlieMaithwaite, og forteller ham at vitsene til Charlie vil bli perfekt for festen. Thomas sier planen, og sammen tøffer de til verkstedet. På verkstedet forteller Charlie en vits høylytt; "Hva vingler mens det flyr? Et gelekopter!". Victor hører det, og vil ha dem ut. Men mens Thomas rygger, kræsjer han inni Charlie, og Charlie hopper av sporet! Nå får Victor et nytt lok å reparere. Thomas blir flau, så han drar for å finne Rocky.

Brendam Havn finner Thomas Rocky, som er opptatt med å laste kasser med juletrær. Thomas tenker at et juletre ville bli perfekt for festen! Så han låner en kasse, og skyver Rocky med seg. På verkstedet er Rocky også høylytt, så Victor hører ham. Rocky mister kassen, rett foran Kevin, så han kræsjer inni kassen! Victor har fått nok. Han vil vite hva som skjer i verkstedet hans!

Thomas tøffer fram, og forteller alt sammen. Victor sier at Thomas skulle ha fortalt ham det med en gang, så kunne han ha hjulpet ham. Thomas ber om hjelp nå, og både Victor og Kevin er klare for å hjelpe! Kevin rydder plass for treet, Rocky setter på stjernen, Victor finner skinnende lys, og Thomas tøffer hardt. Snart er alt klart for fest. Alle sammen har det gøy. Percy sier at dette er den beste julefesten noen gang, og Thomas er enig!

Stanley snakket for første gang i CGI serien. Han fikk sin stemme av Christoffer Staib, som allerede gir stemmer til Futt, Diesel, Harry og mange flere.

Så du det store blåe lokomotivet i begynnelsen? På broen over Rosie? Hvis ikke, se episoden igjen, for det var nemlig Belle, det ene loket som blir offisielt introdusert i den kommende filmen, "Day of the Diesels".
Hun får sin egen episode 30. juni, "Big Belle".

Jeg syns denne episoden er helt ok. Jeg ble litt irritert av at først sa fortelleren at festen begynte klokka 4, men senere sa Victor lokka 5! Men alt i alt, gjennomsnittlig.

TheSodorSteamworks gir "Overraskelse":
5/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 15. juni 2012

En av to episoder får Sumo staus

Episode 1 av morgendagens sending har kommet til TV 2 Sumo, og den heter "Overraskelse".

Så "Spencer the Grand" kommer sannsynligvis ikke til nettsiden. Dette blir den tredje gangen en episode blir utelatt.

Husk og hør Stanley i "Overraskelse"!

Se "Overraskelse" og "Spencer the Grand" i morgen kl. 06.40 og 06.51 på TV 2.

onsdag 13. juni 2012

Thomas og vennene hans tar sommerferie

Det blir sommerferie på Thomas og vennene hans i år også, fordi TV 2s tv guide har blitt oppdatert for lørdag 7. juli, og det står ingen nye Thomas episoder der.

Du får se Thomas og vennene hans igjen mest sannsynlig til høsten, med de fire siste episodene av sesong 15.

søndag 10. juni 2012

Ekstra: "La det snø" review

Halvveis i sesong 15, og episoden heter "La det snø".

Episoden handler om at en julemorgen skal Thomas og Gordon skal til Tåkeholmen for å hente fjell tømmer, sjø tømmer og Jobi tømmer til bonden McColl. Når de tøffer til Tåkeholmen ser de Tømmer Tøfferne kræsje og smæsje stokker. Tømmer Tøfferne sier "hallo" og "velkommen til vinter eventyrland". Gordon snøfter, og sier at det ikke er noe vinter-eventyrland fordi det ikke er noe snø. Futt og Krutt sier at de må først tøffe "Tåkeholmens snøsang", som lyder slik:

"Du må opp til en lund, hvor du venter en stund. Så venter du mer, der hvor sjøen du ser. Så tøffer du hit, og så er verden hvit."

Gordon mener dette er bare sludder. Thomas vil bevise at han tar feil. Mens Gordon venter ved tunnelen, tøffer Thomas til toppen av fjellet og sier første del av sangen "Du må opp til en lund, hvor du venter en stund". Men ikke noe snø å se! Senere tøffer han til sjøen, og sier andre del, "Så venter du mer, der hvor sjøen du ser". Men det blir bare sjøen han ser, for det er fremdeles ingen snø! Så tøffer han til Tømmerstasjonen, hvor Futt, Krutt og Ferdinand venter. Thomas synger hele sangen, men fortsatt ingen snø!

Gordon tøffer inn, og er sur for han måtte vente sånn, og for at det ikke er noe snø. Thomas blir lei seg for at snøen ikke hørte ham, og for at de nå blir forsinket med McColls leveranser. Thomas vil fortsatt være veldig nyttig, så han får med seg Gordon, og henter fjell tømmer, sjø tømmer, og Jobi tømmer. Gordon tøffer mot Sodor med tømmeret. Tømmer Tøfferne føler seg skyldige, og ber om unnskyldning. Thomas sier det ikke gjør noe, men får ikke fullført setningen, fordi han ser at det har begynt å snø! Å være veldig nyttig har brakt snøen til dem. Thomas finner Gordon, og sammen tøffer de Tåkeholmens snøsang! På Tømmerstasjonen ønsker alle hverandre velkommen til vinter eventyret, og en god hvit jul!

Jeg liker denne episoden veldig godt. En bra jule episode, og scenen når det begynner å snø var bare fantastisk! Det eneste jeg ble veldig skuffet over var at Tåkeholmens snøsang faktisk ikke var en sang; det var bare et dikt, fordi de ikke sang en gang.

TheSodorSteamworks gir "La det snø":
7/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

lørdag 9. juni 2012

Ekstra: "Henrys eget kull" review

Dagens første episode het "Henrys eget kull".

Episoden handler om at Henry skal hente en veldig viktig gjestBrendam Havn, som kommer fra Fastlandet. Kontrollsjefen sier Henry må ta gjesten med til Dampverkstedet, så til Sodor Lete og redningssentral, og til slutt til Hertugparet av Boxfords sommerhus til lunsj. Henry er veldig stolt over å ha en så spesiell spesial.

Når Henry har hentet gjesten, drar han til sin spesielle kullsilo for spesialkull. Harry og Bert ser ham, og erter ham for at han må bruke spesialkull. Henry blir flau, så han tenker ut en plan; han skal kjøre på normalt kull i dag. Når Harry og Bert ser det, blir de overrasket. Henry føler seg virkelig best i test, men ikke når han kommer til Dampverkstedet! Nå føler han seg dårlig. Harry og Bert erter ham igjen og kaller ham "Selveste Spesial-damp". Henry blir flau igjen, og drar avsted med gjesten.

Henry får samme problem på redningssentralen, og igjen på sommerhuset. Kontrollsjefen ser at Henry har fått normalt kull. Han sier også at siden Henry bruker spesialkull, kom denne gjesten for å treffe Henry! Gjesten sier han er jernbanens kullinspektør, og at han ville se hvordan et så spesielt lok tøffer og damper. Henry foreslår at han kan fylle på spesialkull, og ta turen igjen. Det gjør Kontrollsjefen og kullinspektøren glade. Når Henry fyller på spesialkull, erter Harry og Bert ham igjen, men Henry bryr seg ikke lenger. Denne gangen går turen uten problemer. Senere ser Henry Harry og Bert igjen, som har gått tomme for diesel olje. Henry tilbyr seg å hjelpe dem, fordi alle tre trenger spesilt brensel, og de må alle hjelpe hverandre. Nå er Henry stolt av spesialkullet sitt!

Kullinspektøren fikk sin stemme av Christian Greger Strøm, som også gir stemmer til Ferdinand, Rusk og mange flere.

Jeg likte virkelig denne episoden. Ikke mange feil her, bortsett fra at det irriterer med litt at Henry fortsatt bruker spesialkull. Det problemet ble jo ordnet i "Den Flyvende Laks", sesong 1.

TheSodorSteamworks gir "Henrys eget kull":
7/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 8. juni 2012

"Henrys eget kull" blir med "La det snø" i morgen

Episode 9 og 10 av sesong 15 har kommet til TV 2 Sumo, med navnene "Henrys eget kull" og "La det snø".

Se "Henrys eget kull" og "La det snø" i morgen kl. 06.40 og 06.51 på TV 2.

torsdag 7. juni 2012

30. juni ankommer et stort, nytt lok og Dampverkstedets nye sjef!

TV 2s tv guide har lagt til to nye episoder. De heter på engelsk "Big Belle" og "Kevin the Steamie". På norsk er det "Store Belle" og "Damplokomotivet Kevin".

Denne "Belle" er et lok som egentlig blir introdusert i den kommende filmen "Day of the Diesels". Direkte oversatt er det "Dieselenes dag", men ryktene sier at den vil hete "Djevelske Dieseler". Det mange sikkert ikke vet, er at denne sesongen ble laget for å bli kringkstet etter denne filmen. Belle, sammen med seks andre, vil bli sett senere i sesongen.

"Big Belle" handler om at Belle mener at hun og Toby har mye til felles, så hun vil bruke resten av dagen med ham. Men vil den lille damptrikken være med et så uvanlig lok som spruter vann?

"Kevin the Steamie" handler om at Kevin skal være sjef på Dampverkstedet mens Victor er borte, men samtidig øver han på Thomas og Percys nye dyttelek. Dette ender med hjul med riper, hjul som sitter fast og klissete kliss!

Se "Big Belle" og "Kevin the Steamie" 30. juni kl 06.40 og 06.51 på TV 2.

lørdag 2. juni 2012

Ekstra: "Opp, opp og av sted" review

Episode 2 i dagens sending het "Opp, opp og av sted".

Episoden handler om at klovnen Herr Boblemann tar med ballongshowet sitt til Sodor, og Thomas og Percy drar til havna for å treffe ham. Der får de en stor overraskelse; Den største ballongen de noen gang har sett! Kontrollsjefen er der også. Han sier at de må frakte ballongen til showteltet, og at Gordon skal hente ham, Lady Hatt og Enkefru Hatt. Så skal de dra til ballongshowet. Thomas og Percy kobler seg på ballongen. Thomas sier de skal ta den stille og rolige ruta gjennom skogen, men Percy vil ta den flate og kjappe kystruta. Thomas er redd for at det er vind der, men for å ikke gjøre bestevennen hans lei seg, godtar han det.

På kystruta er det vindfullt. Plutselig, blåser vinden ballongen høyt opp i lufta og av sted! Percy vil vente på at ballongen skal fly tilbake til dem. Thomas vil ikke det, men han vil ikke gjøre bestevennen hans lei seg heller. Snart kommer Gordon, som sier at ballongen aldri vil fly tilbake til dem, som er sant. Percy blir lei seg, og Thomas vil ikke det. Han sier de kan fyke til havna for å hente en ny ballong.

Herr Boblemann har blåst opp en ny ballong, så drar Thomas og Percy mot showet igjen. De kommer til en tunnel. Den er alt for liten for den store ballongen! Thomas sier de skal snu, men Percy vil prøve å trekke ballongen gjennom tunnelen. Thomas vil fortsatt ikke at Percy skal være lei seg, så de prøver. Men de setter seg bare fast! Snart kommer Gordon bak dem. Han sier at ballongen vil sprekke, noe som gjør Percy lei seg. Thomas vil unngå det, så de drar tilbake til havna.

Herr Boblemann har blåst opp enda en stor ballong. Nå er han helt utslitt! Thomas og Percy forter seg, fordi de er sent ute. Plutselig kommer Gordon mot dem! De bremser, og ballongen flyr høyt opp i lufta, så går den tom for luft! Den flyr overalt, inkludert på Kontrollsjefen, Lady Hatt og Enkefru Hatts hoder som stikker ut av vinduene i ekspressen! Så hele familien Hatt, er tom for hatt! Thomas blir lei seg. Han forklarer alt, og Percy sier at Thomas skulle sagt alt fra begynnelsen, for Percy ville aldri bli lei seg av bestevennen sin! Percy foreslår å dra tilbake til havna, men nå sier Thomas nei. Først får han førerne til å plukke opp hattene til familien Hatt, så rydder de tunnelen, så drar de til havna og henter en ny stor ballong og en utmattet Boblemann, og tar ruta gjennom skogen, som er stille og rolig. Endelig kommer de til showet. Plutselig, kommer en annen stor ballong dalende ned mot dem! Og det gjør til og med Gordon glad!

Det er vanskelig å forlare hva jeg mener om denne episoden. Jeg syns ikke den er best, og historien er ganske dum, men den er noe med den som varmer hjertet mitt. Den er sjarmerende, søt, morsom, og annerledes. Jeg husker første gang jeg så den på engelsk, var det den verste i verden, men nå var den ikke så ille.

Jeg lo da av dette "Hele familien Hatt, var uten hatt"! Jeg likte virkelig den setningen.

TheSodorSteamworks gir "Opp, opp og av sted":
5/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

Ekstra: "Hiro har hjemlengsel" review

Sesong 15, episode 7, Hiro har hjemlengsel.

Episoden handler om at Hiro har hjemlengsel, og Thomas vil muntre ham opp. Men isteden for å gjøre det Hiro liker, gjør Thomas det han selv syns er gøy. De drar til Tåkeholmen. Først, stopper de ved Huletretunnelen. Hiro hører på fuglene, men Thomas sier de skal fyke gjennom tunnelen. Dette syns ikke Hiro er gøy. Han vil bare tøffe stille, men det vil ikke Thomas! Han prøver noe annet.

De drar til en fjelltopp. Hiro ser ut over havet, men Thomas vil fosse ned bakken i full fart. Hiro liker ikke dette heller. Så Thomas tar Hiro med til Tømmerstasjonen, hvor Tømmer Tøfferne står å herjer. Hiro ser Jobi tømmeret, og vil dra til Jobi skogen, men Thomas vil ikke det. Tømmer Tøfferne lager et fryktelig leven, mens Gamle Snøfte og Hiv-og-Ho kaster tømmer stokker overalt! Hiro orker ikke dette, og sier det. Thomas skjønner at han har vært dum, og ikke en god venn. Nå vil han gjøre Hiro glad, ved å gjøre ting Hiro syns er gøy.

Først drar de tilbake til fjelltoppen og ser utover havet. Hiro liker dette. Så drar de tilbake til Huletretunnelen og hører på fuglene som synger. Hiro syns dette er fantastisk. Til slutt drar de til Jobi skogen. Hiro sier at alt dette er som hjemme. Han sier også at Thomas ikke er et dumt lok, men en veldig snill venn. Så tøffer de stille, sammen.

Jeg liker ikke denne episoden. Jeg blir, helt ærlig, deprimert av å se den, siden Hiro er nedstemt hele tiden.

TheSodorSteamworks gir "Hiro har hjemlengsel":
1/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

fredag 1. juni 2012

"Hiro har hjemlengsel" og vi skal fly "Opp, opp og av sted"!

TV 2 Sumo har gitt morgendagens episoder navn. De heter "Hiro har hjemlengsel" og "Opp, opp og av sted". De er sesong 15s episode 7 og 8.

Se "Hiro har hjemlengsel" og "Opp, opp og av sted" i morgen kl. 06.40 og 06.51 på TV 2.

torsdag 31. mai 2012

På sankthansaften stopper bussen får å sette seg fast på deg!

TV 2s tv guide avslører to nye episoder på sankthansaften, 23. juni. De heter "Stop that Bus!" og "Stuck on You". På norsk blir det "Stopp den bussen!" og "Fast på deg". Disse er episode 13 og 14 av sesong 15.

Disse to episodene har store hendelser innvolvert. I "Stop that Bus!" snakker Bertie for første gang i CGI serien! Og kanskje den største, i "Stuck on You", hold på hatten nå, BUTCH SNAKKER FOR FØRSTE GANG I HELE THOMAS HISTORIEN!

"Stop that Bus!" handler om at Thomas skal ta Bertie med på rundtur på øya, men det ender bare med en stakkars buss på Vaklebrua, og en sint Enkefru Hatt!

"Stuck on You" handler om at Thomas skal være redningslok med Butch. Butch har fått en ny magnet, som Thomas tror han kan alt om. Men han tar helt feil!

Se "Stop that Bus!" og "Stuck on You" lørdag 23. juni kl. 06.40 og 06.51 på TV 2.

søndag 27. mai 2012

Ekstra: "James til unnsetning" review

Sesong 15, episode 6, min favoritt nr. 2 i sesongen, "James til unnsetning".

Episoden handler om at James skal være redningslok for dagen. Etter å ha forklart Percy hva "krisealarm" betyr, kommer Toby trillende. Han sier Kontrollsjefen ba ham om å være redningslok sammen med James, noe som gjør James sjokkert! Han vil gjøre det alene. Plutselig kommer vaktsjefen på redningssentralen ut, og sier at Gordon har sporet av på myr sletta, og at James og Toby må dra å redde ham. James vil ikke ha Toby med. Han sier at redningslok på Sodor må være damplokomotiver, og Toby er en damptrikk. Så Toby kan ikke være redningslok, mener James. Dette gjør Thomas sint. Han sier at Toby kan være øyas beste redningstrikk, men James hører ikke.

James skryter til barna om at kun han er redningslok. Snart kommer de til Gordon. Toby foreslår at de kan hente Rocky, men James begynner bare å trekke Gordon. Dette får Gordon til å hoppe helt av sporet! James og Toby drar til baksiden av Gordon. James ignorerer Tobys forslag om å hente Rocky igjen, og begynner å dytte Gordon. Det blir for mye for det gamle sporet! Det knekker på midten! James nekter å gi seg, og påstår at et kraftig dytt får Gordon opp på sporet igjen. James puffer til Gordon, og med dunder og brak, og et fryktelig smell, har både Gordon og James plasket ut i gjørmehullet! James skjønner nå at han har vært dum, og ber Toby om å hente Rocky.

Sammen med Thomas, dytter og trekker de Rocky til myra. Rocky løfter Gordon og James tilbake på linja. Nå ber faktisk James Toby om hjelp! Sammen er de flotte redningslok. De hjelper både Charlie, Mavis og Percy. På redningssentralen står Kontrollsjefen og venter på dem. James takker ham for å ha brakt Toby med ham, og sier Toby er øya Sodors beste redningstrikk!

Vi hørte en ny stemme her. Lete og Redningssentral vaktsjefen. Han fikk sin stemme av Sigbjørn Solheim.

Denne episoden var FANTASTISK! James og Toby er i perfekt karakter. Det ser ut til at James har Toby som rival, som i "Møkkete saker" og "Nå blir det trøbbel". Og kom igjen, det kræsjet! Det kræsjet var det beste kræsjet i Thomas-historien! Dette er det animasjon serien trenger mer av; kræsj! Det er kræsjet i seg selv som gjør episoden fantastisk.

TheSodorSteamworks gir "James til unnsetning":
8/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.

lørdag 26. mai 2012

Ekstra: "Helten Edward" review

Sesong 15s episode 5 het "Helten Edward".

Episoden handler om at Edward skal være øyas redningslokomotiv, og han skal jobbe med Harold. Edward er bekymret, for han mener at Harold er en helt, men ikke ham. I samme øyeblikk tordner Gordon forbi med Rocky. De er på vei for å redde et lok. Edward finner ut at Gordon er en helt, fordi han er sterk, rask og tøff. Så det skal Edward være også.

På veien til redningssentralen ser Edward Charlie, som har et pipende hjul. I tillegg har han glemt alle vitsene sine, så barna ville ikke syns han er moro-Charlie mer. Edward vil hjelpe ham, så han forteller en morsom vits, og det gjør Charlie glad. Nå har han noe å fortelle til barna. På hans vei, finner Edward ut at han bare var morsom. Han må prøve hardere å være en helt. Senere treffer Edward Enkefru HattMaithwaite, som har glemt kofferten hennes på Maron! Edward henter den, og han får høre at han er veldig snill, men det var ingen av tingene Edward måtte gjøre for å være helt! Han må prøve hardere. Senere ser Edward hunden til bonden McColl, som har gått seg bort. Edward er veldig stille og varsom, og hunden hopper i styrhuset hans! Edward leverer den til bonden McColl, og Edward får høre at han er varsom. Edward husker at det heller ikke var noen av tingene han måtte gjøre for å være helt.

Edward tøffer til redningssentralen, men Harold har allerede dratt! Edward brukte for lang tid på å tøffe dit. Edward tøffer nedtrykt mot Knapford. På veien passerer han både McColl og Charlie, som kaller ham en helt. I knapford står Kontrollsjefen og Enkefru Hatt og venter. Edward forteller at han ikke var "sterk, rask og tøff". Kontrollsjefen er enig, men han sier at Edward var "snill, morsom og varsom", fordi han er et snilt, morsomt og varsomt lok. Noe som gjør ham til en helt, bare ved å være seg selv! Edward blir veldig glad. Så kommer Harold og sier at han og Edward må dra på oppdrag, og helten Edward kunne ikke vært gladere!

Jeg syns vitsen til Edward var egentlig litt underholdene. Den låt slik:

Hvorfor manglet toget vindu? Fordi det ikke holdt ruta!

Jeg husker fra i fjor, når jeg så denne for første gang på engelsk, syns jeg den var kjempebra, men det endret seg fort, og det har ikke endret så nå heller. Jeg syns fortsatt denne episoden egentlig er litt kjedelig. Men det er absolutt ikke den verste.

TheSodorSteamworks gir "Helten Edward":
4/10

Hva er dine meninger om episoden? Skriv dem i kommentarboksen under.